2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nézőrekord az Ördögtérgye szülinapi kolozsvári táncháztalálkozóján

2009. november 23. 18:08, utolsó frissítés: 2009. november 24. 10:51

Az egyesület máris újabb meglepetést tartogat tavaszra.Valószínűleg az elmúlt évtized zárt helyen rendezett néptáncos eseményeinek legnagyobb nézőszámát érte el az Ördögtérgye Néptáncegyüttes 10. születésnapját ünneplő szombati táncháztalálkozó gálaműsora. Az összesítés után kiderült, 953 személy vett részt az esti ünnepi előadáson, ami Kolozsváron sokéves rekord. A végleges szám azonban


több, mint ezerre tehető.

„A mostani táncháztalálkozó a kilencvenes évek elejét juttatja eszembe. Akkoriban a táncház nagyobb tömegeket mozgatott meg, mint amit mostanában megszoktunk. Büszke vagyok a csapatra, mert a szervezés mellett vállalták egy új műsor összállítását is, rengeteget dolgoztak” – mondta Both József, a gálán bemutatott Feketetó című táncműsor rendező-koreográfusa.


A VI. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó vendége volt többek között a budapesti Kalyi Jag cigányzenekar, a Maros Művészegyüttes, Kallós Zoltán, Érsek Csaba, a Zurboló, Szarkaláb, Kaláka és Cuháré Néptáncegyüttesek, valamint a Tarisznyás, Heveder és a Harmadik Zenekar.

„Ez a nézőszám a népi kultúrában mély szépséget felfedező emberek sikere. Mindegy, hogy épp táncosként vagy nézőként vette ki a részét az ünnepből. A város lakói, a szépkorúak és az egyetemisták is bebizonyították:


ha érdekes, minőségi programot ajánlanak nekik,

akkor számíthatunk a jelenlétükre” – mondta el Stanik Bence. A szervező Ördögtérgye Egyesület elnöke szerint a kolozsvári táncháztalálkozó már több, mint egy regionális néptáncfesztivál, mert egész Erdélyből, de Magyarországról, sőt Bukarestből is érkeztek vendégek.

Az egyesület máris újabb nagy meglepetést tartogat tavaszra – derül ki sajtóközleményükből. Részleteket egyelőre nem árultak el, az egyesülettel kapcsolatos újdonságokat blogjukon vagy honlapjukon lehet követni.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS