2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A vakond, a vezérbika és a kaméleon. Mit olvasunk?

Gál László 2011. augusztus 27. 10:31, utolsó frissítés: 12:00

A Félszigeten a sör címkék, a műsorfüzet és az információs tábla a legnépszerűbb olvasmány. Aki mégis kölcsönöz a Látó sátorból, az Bodor Ádámra vagy Oravecz Imrére kíváncsi.


A Félszigetre persze koncertezni jövünk, mert szeretünk nagyokat bulizni, tombolni, ugrálni és felszabadultan érezni magunkat. Ezért fogyasztunk sört, és ezért vállaljuk a sátorozást. Ahhoz viszont, hogy esténként bulizhassunk, valahogy túl kell élni a nappalokat és a hőséget, lehet pl. olvasni. No, de mit?Idén a Látó szépirodalmi folyóirat civilfalus sátra a központ, ahol – teljesen komolyan – könyveket lehet kikölcsönözni, írókkal lehet találkozni és akár olvasási tanácsokért is lehet hozzájuk fordulni. Első utunk ezért oda vezetett, hogy első kézből tájékozódjunk.

Három fiatal író/költő és a három hallgató már el is foglalta az árnyékos ülőhelyeket a nem túl nagy sátorban. Mindenki nagyon komoly, vagy annak tünteti fel magát, végül is Demény Péter esszéista tart előadást az írók és az állatok közötti összefüggésekről. Így aztán, bár nem ezért jöttünk, az is kiderült számunkra, hogy szerinte ő vakond, Sütő András vezérbika, Weörös Sándor pedig kaméleon.
galeria_3081.jpg
fotók: Sebők Botond
galeria_3082.jpg
Csak a kép kedvéért ...
galeria_3083.jpg
A hírekről sem maradunk le.
galeria_3084.jpg
Mi lenne velünk nélküle?
galeria_3085.jpg
galeria_3086.jpg


A sátornál érdeklődők és a könyvet kölcsönzők körében Bodor Ádám legutóbb megjelent tárcakötete a legnépszerűbb, ezt kölcsönözték ki eddig a legtöbben, de sokan érdeklődtek Oravecz Imre könyvei iránt is – mondják a szervezők.

De a jelenlévő kissé bágyadt közönség tagjait nem annyira a könyvek érdeklik. Nem olvasni jöttek a fesztiválra, és szerintük nem is igazán alkalmas a helyszín a magvas gondolatok megemésztésére. A sátorba is csak azért ültek be, hogy a gondolkodással, az előadás meghallgatásával szellemileg is felébredjenek.A többség hozzájuk hasonlóan – érthető módon – nem a könyveket részesíti előnyben. Inkább a sör címkék, a műsorfüzet és az információs tábla a menő.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS