2018. október 22. hétfőElőd
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt a Szent György- napi vásár, rengeteg koncert következik

B. D. T. 2012. április 27. 15:31, utolsó frissítés: 2012. április 28. 10:13

Hajrá Szentgyörgy, hajrá Székelyföld! - zárta megnyitó beszédét Antal Árpád. Este jön Geszti, a Katapult, a Vad Fruttik, és nemcsak.


A Szent György Napokat idén a Sepsiszentgyörgy – Székelyföld ifjúsági és kulturális főváros programsorozat részeként szerveztük meg – emelte ki vásárnyitó beszédében Antal Árpád András polgármester, üdvözölve a városlakókat, vendégeket, a testvérvárosok küldötteit, illetve kiemelten a Székelyföld-szórvány partnerség keretében Hunyad, Szeben és Fehér megyéből érkezett küldöttségeket.

„Érezzék jól, érezzék itthon magukat! Találkozzanak minél több baráttal, ismerőssel” – kívánta a polgármester. Külön megköszönte a városnapok szervezőinek és a polgármesteri hivatal munkatársainak hozzájárulását, valamint a támogatók segítségét.

Ebben az évben is több mint 280 programot szerveztünk a városlakók és idelátogatók számára, remélhetőleg mindenki megtalálja a kedvére való rendezvényeket – mondta rövid beszédében a polgármester. „Vigyék el szerte a nagyvilágba a hírét, hogy Sepsiszentgyörgy egy fejlődő, jó hely, ahol vendégszerető barátok élnek” – kérte az idelátogatóktól. Felhívta a sepsiszentgyörgyiek figyelmét, hogy jövő szombaton, május 5-én avatják az új Szent György-szobrot, erre az eseményre várnak minél több helyi lakost. „Hajrá Szentgyörgy, hajrá Székelyföld!” – zárta beszédét a polgármester, hivatalosan is megnyitva a Szent György-napi vásárt.

Városünnep, még a rendőrök is barátságosakVárosünnep, még a rendőrök is barátságosak


Legfontosabb információ: a poharas sör 4 lejLegfontosabb információ: a poharas sör 4 lej


Mától mindkét színpadon, illetve további helyszíneken, többek közt a Székely Nemzeti Múzeumban lévő Kultúrkertben rengeteg koncert várja közönségét. 16 órától a főszínpadon a Knock Out zenél, 17.30-tól a B színpadon a Katapult, 18 órától az A színpadon a Gringó Sztár – Geszti Péter, 20.30-tól ugyanitt Irigy Hónaljmirigy, 21 órától a B színpadon a Vad Fruttik – és még nincs vége a sornak. Ember legyen a talpán, aki mindenhová el tud menni, ahová szeretne. A további programokról bővebben itt lehet tájékozódni.galeria_5662.JPG
galeria_5663.JPG
galeria_5664.JPG
galeria_5665.JPG
galeria_5666.JPG
A reggeli köd délelőtt felszállt, 20 fok fölötti a hőmérséklet. Egyesek már ernyővel védekeznek a nap melege ellen
galeria_5667.JPG

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS