2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint tízezren énekeltek az Edda koncerten

G. L. 2012. augusztus 17. 14:32, utolsó frissítés: 14:43

Esténként rendre meg szokott telni a Főtér, de a tegnapi estére a "teli" csak nagyon óvatos kifejezés. A közönség pedig már az első dal után nem fért a bőrébe.


Friss hír, hogy Pataky Attilát, az Edda frontemberét, "a rockzenetörténet kiválóságát" a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntetik ki. És persze ott van az a videó is, amelyen Pataky Attila a Dárdidó c. tévéműsorban mulatóst énekel. Ez a két kép jobban már nem is különbözhetne egymástól. A rockereknek hitelvesztés, a mulatós zene kedvelőinek pedig talán Pataky sokoldalúságának a bizonyítéka. Az egyszerű hallgatónak pedig kétség és kíváncsiság, hogy mi sülhet ki ebből. Ilyen hangulattal vártuk az Edda fellépését a Kolozsvári Magyar Napokon. És senki sem csalódott.
Már a Farkas utcai Baricz Gergő koncertről átvonuló hatalmas tömegből is sejtettük, hogy rengetegen lesznek az Edda koncerten, de még annál is többen voltak. (Hivatalos becslések szerint, több mint tízezren.) Esténként rendre meg szokott telni a Főtér, de erre a "teli" csak óvatos kifejezés. A színpad előtti térre csak némi furakodás árán, szúrós tekintetek előtt sikerült bejutnunk, a közönség pedig már az első dal után nem fért a bőrébe.galeria_7841.jpg
galeria_7842.jpg
galeria_7844.jpg
galeria_7845.jpg
galeria_7846.jpg
galeria_7847.jpg


A szinte negyven év terméséből pedig egymás után jöttek a slágerek, egy pillanatra sem volt megállás: Álmodtam egy világot magamnak, Hűtlen, Éjjel érkezem, Elhagyom a várost, Szerelem keresi a szerelmet, Mi vagyunk a rock, Ünnep, Kölyköd voltam stb. Közben pedig vastaps, ugrálás, csápolás és buli. A zenekar pedig láthatóan élvezte, hogy Kolozsváron lehet és egy ekkora tömeg előtt koncertezhet, volt bennük élet, vitamin és kakaó.

Csak egy dologgal volt egy kis bökkenő a tegnap esti koncerten: az, hogy Pataky Attila a Hűtlen alatt nemzeti színű pólóban áll ki a színpadra, belefér; hogy néha fallikus játékot játszik a mikrofontartóval, megbocsájtjuk; talán még örülünk is annak, hogy a végén áldást szórt a közönségre, s ha néha becsúszik egy-egy véreim, még rendben. De az már túl sok volt, hogy szinte minden mondatban becsúszott egy véreim.

A közönség, a fénytechnika, a hangzás és az Edda: tegnap este minden adott volt egy nagy koncerthez, talán a Kolozsvári Magyar Napok "a koncertjéhez". Hogy mennyire sikerült ezt beteljesíteni, mindenki döntse el maga.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS