2019. február 23. szombatAlfréd
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyolc kuriózum a Marosvásárhelyi Könyvvásárról

R. T. 2012. november 16. 16:21, utolsó frissítés: 16:21

Hosszas vadászat után sikerült néhány olyan különlegességet találni, nemcsak könyvek között, amelyek így, egy helyen nem valószínű, hogy máshol is megvannak.


A könyvvásár főszereplői értelemszerűen a könyvek, amelyekből annyi van, hogy ha sikerül is legyőzni a tömegiszonyunkat - még mindig rengetegen vannak a Nemzeti Színházban felállított standok előtt -, akkor a temérdek könyvbe fulladunk bele. Hosszas vadászat után sikerült néhány olyan kuriózumot találni, nemcsak könyvek között, amelyek így, egy helyen nem valószínű, hogy máshol is megvannak.

Quimby kottafüzetA Quimby nagy slágereinek kottáit tartalmazza, több hangszerre is. Az idén megjelent könyv nem éppen olcsó (69 lej), de a hozzáértők biztosan nagyon örülnek, hogy már nem csak fül után lehet megtanulni az Ajjajajt vagy az Autó egy szerpentinent.

"Isten segedelmével udvaromat megépítettem"Bár már az év elején megjelent, újra és újra lenyűgöző ez a monumentális kötet, amelyet bátran forgathat mindenki. A gazdagon illusztrált könyvet gyorsan elkapkodták, ez már utánnyomás, és még banneren is hirdeti magát a stand mellett.

>>Kastényos könyv

Nem neveznek meg áratA Riport kiadó egyes kötetei nemcsak hogy olcsóbbak, de még konkrét árat sem kérnek érte, hanem a vásárlóra bízzák, mennyit szánna rá. Vajon ha mindenki alkalmazná, mennyit adnánk a könyvekért? A gesztus el is gondolkodtat: vajon képesek vagyunk reálisan megbecsülni egy könyv értékét?

Teakönyv

Bárki elmegy a stand előtt, rácsodálkozik, megfogja, kérdezősködik. A ceyloni feketetea vagy zöldtea alapú, változatosan ízesített teák különleges csomagolása azonnal magára vonja a figyelmet, miközben bele is illik a stand összképébe. A Sri Lanka-i forgalmazó nemrég még azt sem tudta, hogy Románia létezik, most meg azon csodálkozik, hogy mennyire fogy - mondja az árus.

Tanulj angolul Agatha Christie-vel!Agatha Christie híres regényeinek rövidített, egyszerűsített változatait hangoskönyvvel együtt árulják, ami tinédzsereknek kiváló lehetőség az angol nyelv gyakorlására, szórakoztató formában.

Diafilmek

Messziről festékesdobozoknak tűnnek, de igazából mesék, diafilmen, kis színes dobozkákban. Rengeteg mese közül lehet válogatni.

Olimpiai könyvAz olimpiai album a magyar versenyzők eredményeit, szereplését foglalja össze. Lehet, hogy szőrszálhasogatók és felületesek vagyunk, de azt is észrevettük, hogy a könyv borítója harmonizál a szőnyeg színével.

Székely Gazdálkodj okosanA Székely Ektiviti után a székely Gazdálkodj okosant is megalkották az előbbi készítői. A játék hátán nem szerepel bővebb leírás, ezért még nem tudjuk, mitől székely, de biztosan vicces.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS