2018. október 23. keddGyöngyi
10°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ha a facebookozókon múlna, X-faktorosok dominálnák a Szent György Napokat

B. D. T. 2013. január 31. 15:31, utolsó frissítés: 2013. február 01. 08:37

Neoton, Péterfy Bori, Ladánybene 27, Voltaj: eddig ezeket a fellépőket hozták nyilvánosságra a szervezők. A program 70%-ban kész van, csak hát fenn kell tartani a szüszpanszot.


A Neoton Família, Péterfy Bori és a Love Band, a Ladánybene 27 meg a Voltaj is fellép az idei, 80 nap múlva kezdődő Szent György Napokon – jelentették be a szervezők január 31-i sajtótájékoztatójukon.

A szombat estét Péterfy Bori
<br />
és a Love Band zárjaA szombat estét Péterfy Bori
és a Love Band zárja
A kulturális héten az Oscar-díjas filmből készült Kramer kontra Kramer című darab a listavezető, hétvégén pedig a legaktuálisabb román zenekarok, valamint a magyar kedvencek koncerteznek majd.

Úgy tervezzük, idén még jobb legyen a Szent György Napok, mint tavaly, az előző években bejáratott helyszíneket, műsorszámokat idén is megtartjuk – mondta el a Transindexnek Grubisics Levente fesztiváligazgató. Amin viszont változtatni szeretnének mindenképp, az a Gróf Mikó Imre utcában lévő ipari cikkek vására: egyedül emiatt kaptak elmarasztaló kritikát az utóbbi években a zsibvásár jelleg miatt.A fesztivál arculatán sokat dobna, ha megszüntetnék,

ám annyira sok bevételt hoz a konyhára, hogy inkább az átszervezésén, „civilizálásán” gondolkodnak.

A nagyszínpadon péntek este a Voltaj lép felA nagyszínpadon péntek este a Voltaj lép fel


Ebben az évben három témakörben szervezik meg a kilencnapos városünnepet: elsősorban a kultúr- és a gasztroturizmus jegyében, de teret biztosítanak a város és a környék bemutatásának is. „Fontosnak tartjuk, hogy kiemeljük értékeinket, és ezt nem csak az összképben, a koncertekben, a programokban szeretnénk megmutatni, hanem vizuálisan is. Az ide látogató vendégeknek vagy a hazatérő szentgyörgyieknek látniuk kell, hogyan fejlődik városunk és környezetünk. Ezt kis reklámfilmekkel, szóróanyagokkal szeretnénk megtenni a városnapok alatt” – fogalmazott a sajtótájékoztatón a fesztiváligazgató.

Szombat délután a Ladánybene 27 koncertezikSzombat délután a Ladánybene 27 koncertezik


Vasárnap, a záróprodukció előtt, a Neoton Família lép felVasárnap, a záróprodukció előtt, a Neoton Família lép fel


A tavalyi számadásokból az derült ki, hogy a kisvállalkozóknak egy nagy dobbantó a Szent György Napok, sokuknak ez az ünnep a legnagyobb reklám- és profitlehetőség egész évben. Rájuk is jobban odafigyelnek idén.

A gazdasági nehézségek ellenére tartani akarják a tavalyi színvonalat programfelhozatalban, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén is ugyanannyit biztosít a költségvetésbe, mint tavaly: 300 ezer lejt. Ez


a becsült összköltségvetésnek mintegy egyharmadát teszi majd ki.

„A vállalkozók részéről most nem olyan nagy az adakozási kedv, de néhány fontosabb stratégiai partnerrel egyeztettünk, és biztatóak a jelek. Tudunk magunknak egy olyan költségvetést teremteni, amiből fedezni tudjuk a kiadásainkat, ennek kétharmadát a fesztivál kell kitermelje” – fejtette ki Grubisics.

Mától működik a 2013-as Szent György Napok honlapja is. Mint minden évben, megújult az arculat; formailag maradt a logó, viszont ezúttal kézzel rajzolt, „ezzel kicsit az emberközelibb hangulatot próbáljuk fokozni”, jegyezte meg a főszervező.

Idén a smaragd és a kézimunka a divat, ez köszön vissza a Szent György Napok
<br />
megújult logójából isIdén a smaragd és a kézimunka a divat, ez köszön vissza a Szent György Napok
megújult logójából is


Milyen kritériumok alapján állítják össze a programot? Facebookon nemrég indítottak körkérdést, felkérve a résztvevőket, javasoljanak fellépőket. Beigazolódott, hogy a közösségi oldal fiatal felhasználói körében főképp azok népszerűek, akiket a tévében látni lehet: 750 hozzászólás érkezett,


80-90%-a a hozzászólóknak különböző tehetségkutatók – főleg az X Faktor – szereplőit ajánlotta

– mondta el Grubisics. „Figyelembe fogjuk venni ezt is, de ez csak egy bizonyos réteg. Biztos, hogy a javasolt nevek közül lesznek a programban, de a többi kritériumot is figyelembe vesszük” – tette hozzá.

Határt szab a költségvetés is, illetve számít, hogy volt-e már a produkció korábbi Szent György Napokon. Szempont az is, szabad-e a fesztivál időszakára, le lehet-e szerződni. Két kategóriájú produkciók lesznek abból a szempontból, hogy tömeget vagy csak bizonyos célközönséget vonzanak-e, utóbbi esetében azt nézik, a legjobb és legismertebb fellépőt hívják, pl. így esett a választás Péterfy Borira, aki az alternatív zenét kedvelők egyik nagy kedvence.

A szervezők a továbbiakban kéthetente szolgálnak friss infókkal a programot illetően, amelynek egyébként 70%-a le van már szerződve. „A nagy nevek, az A színpadi fellépők névsora végleges” – erősítette meg a főszervező.

Kramer kontra Kramer: a nagysikerű regényből 1979-ben készült film, amely öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő és legjobb rendező díjat, valamint négy Golden Globe-díjat. Írója 2012-ben adaptálta színpadra, melynek világpremierje az Orlai Produkció által bemutatott előadás. Budapesten kívül Sepsiszentgyörgyön mutatják be először az előadást, Kovács Patrícia és Nagy Ervin főszereplésével, Rába Roland rendezésében. Az előadásra jegyeket február 11-től lehet vásárolni a Városi Kulturális SzervezőirodábanKramer kontra Kramer: a nagysikerű regényből 1979-ben készült film, amely öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő és legjobb rendező díjat, valamint négy Golden Globe-díjat. Írója 2012-ben adaptálta színpadra, melynek világpremierje az Orlai Produkció által bemutatott előadás. Budapesten kívül Sepsiszentgyörgyön mutatják be először az előadást, Kovács Patrícia és Nagy Ervin főszereplésével, Rába Roland rendezésében. Az előadásra jegyeket február 11-től lehet vásárolni a Városi Kulturális Szervezőirodában


Kérdésünkre elmondta, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében ismét lesz Kultúrkert és Borudvar, ugyanakkor kis „faceliften” is átesnek ezek a helyszínek. „Minden évben akarunk egy kicsit fejleszteni, változtatni, vannak elképzelések. A borforgalmazó partnerek értékelték, amit ott szerveztünk, ismét akarnak jönni, tehát egyértelműen lesz, folytatjuk” – mondta. Ifjúsági sátor is lesz, új arculattal, az a cél, hogy ne csak az azt működtető szervezetek tagjai számára kínáljon vonzó programokat, hanem bármelyik résztvevő fiatal számára.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS