2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Finn metál és dögös rockcsajok a 22. Szent György Napok színpadán

sajtóanyag 2013. február 21. 13:38, utolsó frissítés: 13:38

Goodbye to Gravity, Domination Black, Scorpions Tribute Band, Cherry Bomb és Rudán Joe: új neveket hoztak nyilvánosságra a szervezők.


A Szent György Napok nem csak a találkozások, hanem a változatos zenei stílusok ünnepe is. A szervezők úgy állítják össze a hétvégi színpadi programokat, hogy minden zenekedvelő megtalálja benne a kedvenc ritmusát. Most a zúzósabb zene képviselői közül mutatunk be néhányat. A finn death metál zenétől egészen a csajos rockzenéig terjed a repertoár, de fellép Rudán Joe, és lesz Saint George Rock Night is.

A 8. Saint George Rock Nighttal indul a rockesemények sora, amelyet a Mercedes Band tagjai szerveznek, az első kiadására 2002-ben került sor. Április 20-án csapnak a húrok közé a rockbandák; az este sztárvendége a bukaresti Goodbye to Gravity lesz, helyszíne a Godot Café (volt Bunker).

Goodbye to GravityGoodbye to Gravity
A Domination Black metálzenekar 2003-ban alakult Kotkában, Finnországban. Zenei stílusuk a trash, a heavy és a black metál felé mutat, olyan hasonló zenekarok befolyásolják őket, mint a Metallica, a Judas Priest vagy a Slayer.

Domination BlackDomination Black


A Domination Black olyan bandákkal is játszott már együtt, mint a Nightwish, a Stratovarius, Him, a Sonata Arctica, a Children of Bodom, az Amorphys vagy az Apocalyptica. A népszerű zenekar slágere, az Evilizer, 2012-ben jelent meg, és rögtön a finn toplisták kedvence lett.A Cold Touch még mindig ott szól számos metálkedvelő fiatal fülében, azonban a zenekar már új dalokon és új albumon is dolgozik. A Szent György Napok történelmében először lép színpadra igazi metál zenekar, április 26-án, pénteken a B színpadon.Van néhány olyan magyar rockzenekar, amelyek örökre beírták magukat a zenetörténelembe. Rudán Joe például 50 évet tölt idén, és három rockzenekar markáns alakja, amelyek egyenként mind maradandót alkottak. Rudán zenélt a Pokolgéppel, a P.Mobillal és a Mobilmániával is, és saját zenekart is létrehozott, Coda néven. Ma már többnyire egyedül aratja a babérokat, a Szent György Napokra április 26-án, pénteken a B színpadon, a finn Domination Black előtt lép fel.

Rudán JoeRudán Joe


A felsorolásból nem maradhat ki a Scorpions Tribute Band sem, akik azon két coverzenekar közé tartoznak, akiket az „apjuk” is elismer és támogat. A zenekar a kezdetektől fogva azt a célt helyezte maga elé, hogy a lehető leghitelesebben adja vissza a nagyérdeműnek a Scorpions-érzést: eredeti megjelenéssel, eredeti hangszereken és a lehető legjobb hangzásban. A rockpalettát ők nyitják a városnapokon, pénteken, 17 órától az A színpadon.

Önmagában exkluzív élményt ígér, ha négy lány játszik a színpadon. A Runaways nagysikerű amerikai zenekar egyik slágeréből inspirálódó nevű, magyarországi Cherry Bomb azonban jóval több egy átlagos csajzenekarnál. Teljesen mindegy, hogy megapopslágereket vagy rockhimnuszokat dolgoznak fel, ahogy a deszkákra lépnek, garantált a pikánsan sikkes rock’n’roll buli. A 2010-ben alakult együttes műsorában megtalálhatóak a slágerlistákat vezető popelőadók számai és a legnagyobb rockzenekarok dalai. Legyen szó Pink vagy Christina Aguilera, esetleg Britney Spears számáról, a lányok dögös rocknótákká alakítják azokat, de olyan nagyöregektől sem ijednek meg, mint a Judas Priest, Danko Jones, a Mötley Crue, az Audioslave vagy az Extreme. A csajbanda zárja a rockeseményeket a Szent György Napokon, április 28-án, vasárnap a B színpadon.

Cherry BombCherry Bomb


Még több információ a zenekarokról a www.szentgyorgynapok.ro honlapon.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS