2018. november 16. péntekÖdön
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt töltöd a nyarat: romániai és magyarországi fesztiválok ajánlója

összeállította: R.T. 2013. május 06. 14:17, utolsó frissítés: 16:13

Idén jó korán megtervezzük a programod: itt az összes nagy magyarországi és romániai zenei fesztivál naptára, és mindegyik valami miatt kihagyhatatlan.
DELAHOYA
Június 14-15., Gorbó völgye, Kolozsvár

>>Hivatalos honlap

>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Románia legrégebbi elektronikus fesztiválja visszaköltözik a természetbe: a Félsziget által felkarolt rendezvényt néhány év kiadás után ismét a zöldben rendezik meg.

Eddig bejelentett fellépők

COSMIC GATE, STEREO MCS VS BAM (Jungle Brothers) - DJ set, Tiefschwarz (Ali DJ set) / Souvenir/ Berlin, Şuie Paparude.

Jegyárak: Napijegy 40 lejért kapható, míg a két napra szóló bérlet 60 lejbe kerül, kempinggel együtt 90 lejbe. Jegyet az eventim.ro hálózatban lehet vásárolni.

Korábban ezt írtuk róluk

Összelektronikus népünnepélyre zarándokoltak Kolozsvárra a hétvégén az ország legelszántabbjai. Azért nem mondunk ravereket, mert punk, glam, black és raszta is simán belefér a kavalkádba: DelaHoya 2004 képekben.

Kinek az ittlét, kinek a bitrate -- szombaton éjjel körülbelül 1500-an tesztelték, hogyan lehet helyváltoztatás nélkül utazni a nyár legnagyobb underground partiján. Kolozsvár, Delahoya, 30 dj open air, 2003.


FISHING ON ORFŰ
Június 19-22, Orfű

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Ennyi altert egy helyen nem lehet máshol találni; a magyar könnyűzene gyakorlatilag minden jelentős alternatív zenekara összegyűl az orfűi kempingben.

Fellépők

Gunning for Tamar, PASO, Pál Utcai Fiúk, Péterfy Bori & Love Band, Heaven Street Seven, Kaukázus, Akkezdet Phiai, Kistehén, Nemjuci és még sokan mások. Részletes program itt.

Jegyárak: A négynapos bérlet 12990 forintba (kb. 185 lej) kerül, a napijegyről egyelőre nincs információ. Aki sátorozni szeretne, annak 500 forinttal (kb. 7 lej) kell többet fizetnie.ELECTRIC CASTLE
Június 21-23., Bonchida

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: a Bonchidai kastély plusz elektrozene olyan kombináció, amelyet eddig még senki nem próbált ki. A szervezők ötvennél is több fellépőt hívtak meg a három napra, így pörgés biztosan lesz bőven. A fesztivál különben csatlakozott a Kolozsvár Sosem Alszik rendezvénysorozathoz is.

Eddig bejelentett fellépők

Feed Me, LTJ Bukem, Dope D.O.D., Moonlight Breakfast, Astryd, Liar, Morcheeba, Pendulum DJ-set feat. MC Verse, Dub Pistols, A-Skillz vs. Krafty Kuts, Wankelmut, Télépopmusic és még sokan mások. Teljes fellépőlista itt.

Jegyárak: Május 17-ig az Early Bird bérlet 100 lejért váltható, majd június 20-ig 135 lejbe kerül, míg a helyszínen már 170 lejt kell fizetni érte. A kempingezés plusz 10 lejbe kerül.

ROCKMARATON
Június 24-30., Pécs

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A Rockmaraton tavaly meghalt, majd feltámadt: a fesztivál 2012-es kiadását utolsónak harangozták be, aztán ősszel egyszercsak bejelentették azt, ami a logóba is belekerült: "kaptunk 5 misit!" Úgyhogy Pécsen huszonharmadjára is dübörögni fog a rock.

Eddig bejelentett fellépők

Prosectura, Watch My Dying, Bloody Roots, Akela, Rómeó Vérzik, Depresszió, Moby Dick, Pokolgép, Lord, Kreator és még sokan mások. Részletes, még frissülő program itt.

Jegyárak: Május 31-ig a hetijegy 6.990 forintba (kb. 100 lej), június folyamán 9.990 forintba (kb. 145 lej), a helyszínen pedig 14.990 forintba (kb. 215 lej) kerül, a sátorozás bérlettel ingyenes. Napijegyet 4.990 forintért (kb. 70 lej) lehet váltani, a sátorjegy emellé további 500 forintba kerül. Mivel interneten keresztül csupán Magyarországról és Felvidékről lehet elővételben jegyet rendelni, a szervezők mindenki másnak biztosítják, hogy az info@rockmaraton.hu címen előzetesen regisztráljon (név, lakcím, ig.szám), és a helyszínen is elővételi árban vásárolhassa meg a jegyet.

EFOTT
Június 25-30., Zánka

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Magyarország egyetemista "vándorfesztiválját" minden évben más helyszínen szervezik meg, ezért két kiadás egészen biztosan nem hasonlít egymásra. Idén balatoni fesztivál lesz az egykori pionírüdülőhelyen, Zánkán.

Eddig bejelentett fellépők

Faithless, Quimby, Deniz Koyu, Kosheen DJs, Danny Avila, N.O.H.A., Supernem, Julia Carpenter és még sokan mások. Frissülő infók a honlapon.

Jegyárak: Június 21-ig a hetijegy 17.490 forintba (kb. 250 lej) kerül, azután 20.990-be (kb. 300 lej). A nyitónapra 2990 forintért, a további napokra elővételben 6.990, helyszínen 7500 forintért lehet jegyet váltani (kb. 100 lej). Az EFOTT külön hétvégi jegyet is kínál, amely június 28., 12 órától június 30., 10 óráig érvényes. Ez elővételben 10.990 forintba, a helyszínen 12 ezer forintba kerül (kb. 160 lej).

HEGYALJA
Június 25-30., Tokaj-Rakamaz

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A Hegyalja már tavaly bevezette, hogy néhány város lakosai ingyenesen vehetnek részt a fesztiválon. Ekkor még csak egy magyarországi és egy határontúli településnek ítélték oda ezt, idén viszont már összesen öt város bulizhat ingyen a Hegyalján, és Romániából Székelyudvarhely nyert a közönségszavazáson. A Hegy'en különben az sem elhanyagolható, hogy ennyi minőségi bort egy helyen nem sok más fesztiválon lehet inni.

Eddig bejelentett fellépők: Slayer, Scooter, The Devil Wears Prada, Newsted, Mixhell, Mark Yardley és Dominic B, Koan Sound, Will Weeks, Jim Bastow, Soerii & Poolek, Depresszió, Subscribe, The Carbonfools és még sokan mások. Frissülő fellépőlista itt.

Jegyárak:
Június 16-ig a hetijegy 18.900 forintba (kb. 270 lej), a napijegy 6.900-ba (kb. 70 lej) kerül, a helyszínen ez 23 ezerre, illetve 8.900-re rúg (kb. 330, illetve 130 lej). Lehet továbbá kombinált bérletet is venni a Hegyaljára és a Fehérvári zenei napokra, ez 25.700 forintba kerül (kb. 370 lej).

Korábban ezt írtuk róluk

A színpadok viszonylag közel vannak egymáshoz, így amikor este - a különlegesen pofátlan Tisza-parti szúnyogokkal együtt - jönnek a fellépők is, ha az ember megfelelően helyezkedik, elektrozenére hörgést, thrashre standupot hallgathat. Fejest ugrottunk a tokaji fesztiválhangulatba a 2012-es Hegyalja első napján.

Egy véres black metál koncerten sem szeppentünk volna meg annyira, mint amikor ötszáz ember lábdobogva követeli a sört a töksötét sátorban. Vihar ellen ingyen sör és fergeteges Péterfy Bori a Hegyalja második napján.

A Depresszión úgy éreztük magunk, mint egy Tankcsapda koncerten, keményebb zenével, de sablonosabb szövegekkel és Lukács Lacinál egyértelműen jóképűbb frontemberrel Halász Ferenc személyében. Majdnem Maiden-koncertre szavaztunk sztárfellépő helyett a 2012-es Hegyalja harmadik napján.


VOLT FESZTIVÁL
Július 3-6., Sopron

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Az idei VOLT Fesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokról mosolyognak a járókelőkre, de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük. És persze a Thirty Seconds To Mars meg a Queens of the Stone Age sem kutya.

Eddig bejelentett fellépők

Thirty Seconds To Mars, Queens of the Stone Age, Emil.RuleZ, Hurts, Knife Party, Parkway Drive, Billy Talent, Jamie Woon, Klangkarussell, Martin Solveig, Papa Roach, Bullet For My Valentine és még sokan mások. Frissülő fellépőlista itt.

Jegyárak: A napijegy június 16-ig 9990, utána 10.990 forint (valamivel 150 lej alatt, illetve fölött), a bérlet pedig 27.500/29.900 forint (385/430 lej). Itt is lehet kombinált bérletet váltani a Voltra plusz Balaton Soundra, ez 54 ezer, valamint helyszínen 59 ezer forintba kerül (776/848 lej).


B'ESTFEST
Július 5-7., Bukarest

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A B'EstFest hozza el Romániába először a brit Texast, az amerikai Nast, az Enter Shikarit, a Chase&Statust... Elsőzők fesztiválja lesz, és miután ezelőtt két évvel kiköltözött a betonból, igazi jó kis fesztiválhangulat alakul ki itt is.

Eddig bejelentett fellépők

Chase&Status, Biohazard, Texas, Nas, Soilwork, Friction, Joker, Tiamat. Frissülő fellépőlista itt.

Jegyárak: Június 30-ig a napijegy 70, a háromnapos bérlet 150 lejbe kerül, míg ezután 99, illetve 199 lejt kell értük fizetni. A sátorozásért további 20, illetve 40 lejt kérnek el.

Korábban írtuk róla

A tavalyi kimaradás után a B’EstFest új koncepcióval tért vissza idén. Az első benyomások vegyesek a Tunari községbe költözött rendezvényről. 2011-ben a betonfesztivál a zöldbe költözött.

A Bukarest melletti fesztivál második napjára bejött, amit az elsőről hiányoltunk: a tömeg. Mika, az Asian Dub Foundation és a napsütés másfélszer annyi érdeklődőt csalt ki, mint a Skunk Anansie. Így nőtte ki magát tömegrendezvénnyé a B'estFest.


BALATON SOUND
Július 11-14., Zamárdi

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A Balaton Sound 2012 legjobb közepes méretű fesztiváljának bizonyult a Festival Awards Europe közönségszavazásán. Ez nem elég? Jön a Prodizsáj is!

Eddig bejelentett fellépők

Prodigy, Avicii, Baskerville, Wu-Tang Clan, Armin van Buuren, Scuba, CeeLo Green, FuntCase & MC Skydro, Iggy Azalea és még nagyon sokan mások. Fellépőlista itt.

Jegyárak: A napijegy elővételben, június 2-ig 14.000, helyszínen 15.000 forint, a hetijegy 36, illetve 39 ezer forint. És ott van persze a kombinált bérletlehetőség a Volt fesztivállal.

Korábban ezt írtuk róla:

A helyszín ideális egy nyári fesztiválhoz, és nyolcvanezer emberrel sem tűnt zsúfoltnak – leszámítva persze a Fatboy Slim koncertet. Sziget fesztivál, összenyomva Photoshopban - 2008-as Balaton Sound

FÉLSZIGET
Július 18-21., Kolozsvár

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Tíz év Marosvásárhely után a Félsziget idén nagy döntésre szánta el magát, és átköltözött Kolozsvár határába, a Gorbó völgyébe.

Eddig bejelentett fellépők

Kaiser Chiefs, Paul Kalkbrenner, Utah Jazz & Stamina MC, Șuie Paparude, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, DragonForce, Benga, Camo&Krooked feat. MC Youthstar, The Sweet Life Society, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, N.O.H.A., RotFront, Ocho Macho. Frissülő fellépőlista itt.

Jegyárak: Június 14-ig hetijegyet 150, napijegyet 50 lejért lehet váltani, június 14. és július 17. között 180, illetve 70 lejbe kerül a belépő, a helyszínen pedig 210 illetve 90 lejt kell fizetni.

Korábban ezt írtuk róla

A Transindex indulás óta követi a Félsziget Fesztivált, minden beszámoló, koncert, fotóriport, interjú és videóriport a felsziget.transindex.ro oldalon érhető el.

ROCK THE CITY
Július 27-28., Bukarest

>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Sok rock és metál egy helyen, bár eddig csak a Rammstein az, ami a legtöbb ingerküszöböt megütheti.

Eddig bejelentett fellépők: Rammstein, Bullet for my Valentine, Trivium, Enslaved, Spineshank.

Jegyárak: A Rock The Cityre csak kétnapos bérletet lehet váltani. Ebből a normal circle 143,78, a silver circle 159,75, a golden circle 213, a VIP-jegy pedig 479,25 lejbe kerül.

FEZEN
Július 31-Augusztus 3, Székesfehérvár

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A Hegyalja testvérfesztiválján a legnagyobb dobásnak a Deep Purple ígérkezik.

Eddig bejelentett fellépők

Deep Purple, Ákos, N.O.H.A., Amorphis, Fear Factory, Tito And Tarantula, Depresszió, Tankcsapda, és még sokan mások. Fellépőlista itt.

Jegyárak: Hetijegy május 10-ig 12300, június 10-ig 13200, július 30-ig 14100, helyszínen 15000 forintba kerül. A napijegy ugyanezek a dátumok között 4500,5000, 5500, illetve 5900 forint.

ARTMANIA
Augusztus 5-11, Nagyszeben

>>Hivatalos honlap

>>Hivatalos Facebook

The Buzz: A nagyszebeni főtéren szervezett metálfesztivál idén a "nőmetál" rajongóinak kedvez, ugyanis három nagyszerű női hangot is elhoz a Within Temptation, a Xandria és az Amaranthe együttesekkel.

Eddig bejelentett fellépők: Deine Lakaien, Within Temptation, Haggard, Orphaned Land, Xandria, Amaranthe.

Jegyárak: A napijegy június 30-ig 90, a kétnapos bérlet 120 lejbe kerül, míg július 1. után ezueket 100, illetve 150 lejért lehet megvásárolni.

Korábban ezt írtuk róla:

Tarja Turunen vonzotta a legtöbb rajongót, de a Helloween sem maradt szégyenben: ilyen volt a 2011-es fesztivál első koncertnapja, maximum hangerővel.

A Lacuna Coil tudhatta volna, ezt közönséget nem szabad Bad Romance-szel hangolni. A Sonata Arctica viszont elejétől végig igazi koncertet adott, sallangok nélkül. Kifújolták Lady Gagát a 2011-es ArtMania második napján


SZIGET
Augusztus 5-12

>>Hivatalos honlap
>>Hivatalos Facebook

The Buzz: Bigger, better, faster - ígéri magáról a húszéves Sziget, amely idén fesztiválköztársaságnak kiáltotta ki magát, és azt is bejelentette, hogy sokkal többet fordít a látványra, mint eddig.

Eddig bejelentett fellépők

Blur, Editors, Skunk Anansie, Bad Religion, Ska-P, Katy B, Tame Impala, Everything Everything, Nicky Romero, Hadouken!, Calexico, Rachid Taha, David Guetta, Emir Kusturica, Biffy Clyro, MIKA, NERO live, Regina Spektor, Bat For Lashes, Flogging Molly, Booka Shade live, The Cribs, Little Boots, GESAFFELSTEIN, Dub FX, dOP, Donots, Erol Alkan, The Joy Formidable, Felix Cartal, Blaudzun, Monophon, Splendid, Hoffmaestro, Rangleklods live, Daily Bread és még sokan mások. Frissülő fellépőlista itt.

Jegyárak: A napijegy elővételben május 5-ig 13.000, május 6-tól és a helyszínen 14.000 forint. A hazamenős bérlet 49.000/58.000 forint, az ottalvós 58.000/66.000 forintba kerül.

Korábban ezt írtuk róla:

A két nap megkoronázása Yonderboijal történt, akinek a gombnyomogatássá redukálódott fellépése kissé statikussá tette a színpadi produkciót, de a kivetítő képei segítettek rajta. The Killers és Snoop Dogg testközelből, illetve hogyan nyertem 4 millió forintot a 2012-es Szigeten

Ahogy megérkeztünk, rögtön leteszteltük a kártyás fizetési rendszert és boldoggá tettünk egy rockert a golyós ciginkkel. Az egy négyzetméterre eső érdekes arcok száma itt a legnagyobb. Sziget 2011, Hatvannégy Vármegyével és öregedő Prodigyvel

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS