2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sándor Petőfi is married to Júlia Szendrey. Arany János likes this

2013. november 14. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Budapesti diákok regisztrálták a 19. század nagy költőit a Facebookra és barátkoztatták őket egymással. Az eredmény nagyon aranyos.


Miről posztolgatna Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc vagy Szendrey Júlia, ha a XIX. században is létezett volna Facebook? Ezt a feladatot kapták a budapesti Madách Imre Gimnázium tizenegyedikesei, akik egy irodalmi projekt keretében regisztrálták a klasszikus költőket a közösségi oldalra.

Vajda Éva irodalomtanár a magyarországi Tanárblogon közzétett levele szerint a feladat meghatározásában az szerepelt, hogy a profilok alkalmazkodjanak a költők személyiségéhez, és feltétlenül tartalmazzanak széleskörű irodalmi-közéleti ismereteket.

A csoportokban dolgozó diákoknak Arany, Petőfi, Kölcsey és Vörösmarty profilját kellett elkészíteni és bővíteni, de Szendrey Júlia és Prielle Kornélia is "feliratkoztak" a Facebookra, hogy minél több interakció legyen. A profilokat böngészve tényleg látszik, hogy a diákok sokat olvastak az adott személyiségekről, és megpróbálták a közösségi oldal lehetőségeit a költők személyiségéhez igazítani. És még vicces is lett:
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS