2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar Kultúra Napja Marosvásárhelyen: amit nem hagynánk ki

2014. január 20. 10:21, utolsó frissítés: 10:21

Felolvasás, játék, kerekasztal, fotókiállítás: ha csak ezekre megyünk el a rengeteg programból, úgy is tömény kultúrünnepünk lesz.


A tavalyi széthúzás után idén a marosvásárhelyi civil szervezetek közös Magyar Kultúra Napi rendezvénysorozatot hirdettek, amelyhez egységes logót terveztettek egy pályázat keretében, és közös programfüzetet állítottak össze. A felhívásra számtalan programterv érkezett be, így nagyon sok minden közül lehet válogatni a már ma elkezdődő rendezvénysorozatból - mi is kiválogattuk, mit nem hagynánk ki.

A Látó rendezvényei

EMIL-felolvasással és Weöres Sándorra való emlékezéssel is készültek, de igazán cuccosnak az Íróportrék című kiállítás lesz, amelyen az írók sztárrá válnak a G.Café falára kerülő posztereken. És arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hangzik egy írókórus, felolvasásokból, Láng Zsolt vezénylésével.

Robert Capa 100


Az egyik leghíresebb magyar fotós 100. születésnapját ünnepeltük 2013-ban, ezért hétfőn, a "mínusz egyedik" napon róla szóló dokumentumfilmet, valamint a munkáiból kiállítást lehet megtekinteni a Bolyai Klubban.

Hogyan tovább, Kultúrpalota?

Marosvásárhely ikonikus épületében műemlékvédelmi szakemberek ülnek körbe egy kerekasztalt, hogy megvitassák, mi lehet a műemlék sorsa, különösen abban a kontextusban, hogy egy tervezett parkolóház jelentősen károsíthatná a szecessziós épületet.

Felolvasómaraton

A tavalyi Magyar Kultúra Napján és az idei Román Kultúra Napján is megszervezték már a felolvasómaratont, amelynek most külön érdekessége, hogy vásárhelyi magyar szerzők, valamint román szerzők magyar fordításai hangzanak majd el. A felolvasásba nyugodtan bele lehet kapcsolódni, de ha nem jönne össze, Facebookon is követhető lesz.

Az Erdély FM rendezvényei

Beszélgetés logókról, beszélgetés vintage rádiózásról, beszélgetés kiadóról, magyar társasjátékok a Kultúrkávéházban, és 11 filmből álló maraton: nem mérték szűkmarkúan a rendezvényeket az Erdély FM-nél sem. (A Transindex külön ajánlja a Piszkos Fred, a kapitány társasjátékot.)

A marosvásárhelyi Magyar Kultúra Napi rendezvények teljes listája az Időgépben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS