2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meg lehet unni 50 első csókot?

S.M. 2004. június 26. 20:47, utolsó frissítés: 20:23

#b#[filmszemle]#/b# Mit szólnál hozzá, ha #b#minden áldott nap#/b# meg kéne hódítanod a szerelmedet? Szíved választottjából egy baleset folytán hiányzik a rövid távú memória, és az éjszaka során még azt is elfelejti, hogy őrülten szerelmes beléd.

Fárasztó műveletnek tűnik. De azért találták ki a romantikus komédiákat, hogy legyen egy abszurd figura, aki képes végigcsinálni ezt a herce-hurcát.

Henry (Adam Sandler), a nőcsábász állatorvos Hawaii egyik szigetén dolgozik, és itt megismerkedik Lucyval (Drew Barrymore), egy helyi tanárnővel. Kapcsolatuk szépen indul, míg másnap kiderül, hogy Lucy mindent elfelejtett, mivel rövid távú memóriája egy balesetben jóvátehetetlenül megsérült.

Komédia helyett romantika (Drew Barrymore és Adam Sandler)Komédia helyett romantika (Drew Barrymore és Adam Sandler)


Ráadásul Lucy családja igyekszik elhitetni vele, hogy minden a normális kerékvágásban halad, vagyis nagy erőfeszítések árán olyan környezetet teremtenek, hogy Lucy számára tényleg mindig ugyanaz a nap – amely egyben az apjának a születésnapja – kezdődhessen el.

Hogy Lucy elkerülje a megrázkódtatást, az apa és a báty minden nap kénytelen tortát enni, végigizgulni a Hatodik érzéket és az egyéves meccset, kipótolni az elfogyasztott samponmennyiséget.

Drew Barrymore szteroid-függő bátyja szerepében az egykori Samu hobbit (Sean Astin) domborít, aki sikeresen kiheverte a Gyűrűk Ura forgatása okozta fáradalmakat, és visszaszerzett emberi formája mellett még látványos izmokra is szert tett.

Sandler és kedvenc idomított rozmárjaSandler és kedvenc idomított rozmárja


Henrynek pedig nem marad más választása, mint hogy nap mint nap – több-kevesebb sikerrel – megismerkedjen Lucyval. Mígnem a sokkterápia híve lesz: Lucynek minden reggel meg kell tekintenie egy videokazettát az életéről, és kapcsolatuk jelenlegi állásáról.

Ideális esetben délre túl is teszi magát rajta, hogy tovább tudjanak lépni. Így eshet meg, hogy Lucy újra és újra beleszeret a tojásfejű Henrybe, és újra és újra elcsattan az első csók.

A hagyományos hepiend szabályait felrúgva, Lucy a film végre sem fogja visszakapni a rövidtávú memóriáját, de mintha már nem is hiányozna neki. Úgy tűnik, napról napra könnyebben veszi a felismerést, hogy teljesen más élete van.

Ha Adam Sandler nevét olvassuk a moziplakáton, normális körülmények között máris felkészülhetünk a gyomorforgató poénokra. A tizenéves korosztály most is megkapja a maga adagját hányásról, intim testrészekről és rossz illatokról ahhoz, hogy elégedett legyen, de Az 50 első randiban azonban már javíthatatlanul a romantikán van a hangsúly.

Lucy újra és újra beleszeret a tojásfejű HenrybeLucy újra és újra beleszeret a tojásfejű Henrybe


Enyhe, szerelmi bánat okozta melankólia lengi be az egész mozit, a vicceken lehet ugyan röhögni, de mintegy mellékesen vannak elsütve, a fanatikus Sandler-rajongók kedvéért. Főszereplő komikusunk a dollármilliók és a komolyabb elismerést kedvéért inkább a romantikus hős színében tetszeleg, aki „kitartóan és az előre látható kudarcoktól és szenvedéstől nem rettenve vállalja érzéseit a beteg szerelme iránt.”

Hogy erről mi volt a véleménye a csapnivaló.hu egyik olvasójának? „Voltak nagyon perverz és undorító pillanatai a filmnek, mindenki döntse el melyik volt az (én főleg a romantikus részekre gondolok)!

Meg lehet unni 50 első csókot? Nézőként mindenképp.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS