2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Testi-lelki zabálás következik tíz napig Kolozsváron

S. R. T. 2014. november 06. 16:43, utolsó frissítés: 2014. november 07. 10:10

A táplálék a ma kezdődő Temps d'Images témája. A fesztivál hetedik kiadására összeírtuk azt a hét okot, amiért szeretjük.


Ma estétől kezdve tíz napon keresztül ismét a Temps d'Image előadásaira lehet gyúródni Kolozsváron. A vizuális- és előadóművészeti fesztivál idei témája a testi és szellemi táplálék, amely következtében számos, címében, témájában, megvalósításában az ételhez kötődő előadást hoztak el a szervezők.

A fesztivált több éve követjük, a mostani, hetedik kiadásra pedig összegyűjtöttük azt a hét okot, amiért szeretjük - a nyolcadik a program, amit itt tudtok böngészni, az Időgépen pedig az általunk kiemelt címeket tekinthetitek meg.

Mert nem akar semmit lenyomni a torkodon

A Temps d'Images-on rengeteg kísérleti előadás szerepel, amelyek nem feltétlenül akarják elhitetni veled, hogy ők most valami korszakalkotót csináltak. Egyszerűen vannak, te pedig úgy viszonyulhatsz hozzájuk, ahogy éppen akarsz.


Alexis. Egy görög tragédia (2012)Alexis. Egy görög tragédia (2012)


Mert a lutrin sokszor lehet jót húzni

Többször is leírtuk már, hogy a Temps d'Images lutri, pontosan a kísérleti műfajok, előadások miatt. Amikor előadásokat választasz, szinte soha nem lehet előre felbecsülni, hogy egy produkció jó lesz-e vagy sem. Olyan azonban még sosem volt, hogy több legyen a rossz, mint a jó.

Mert multikulti

De az nagyon. Meg se tudjuk számolni, hány náció fordul meg ez a tíz nap alatt az Ecsetgyárban, és ez nagyon jó.

Mert lehet bandázni az Ecsetgyárban

A multikulti emberekkel, meg a saját ismerőseinkkel, akik biztosan összeverődnek a fesztiválra.

Mert sok az izgalmas külföldi produkció

Persze nem csak a látogatók vagy meghívottak sokfélék, hanem az előadók is. Láttunk már nagyon érdekes kínai előadást, és persze járt itt a Krétakör is.

Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie (2012)Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie (2012)


Mert tele van aktualitással

A fesztivál egyes előadásai rettenetesen gyorsan tudnak reagálni konkrét történésekre: például 2012-ben az alig egy évvel korábban történt szebeni tigrises esetre.

Gianina Cărbunariu

Aki jelenleg az egyik legizgalmasabb fiatal román rendező/alkotó. Nekünk eddig minden tetszett, amit tőle láttunk. Majdnem minden évben jön, idén is itt lesz egy előadással, és beszélgetni is lehet vele.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS