2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alternatív programok a TIFF-en: ezt ajánlja a Transindex

szerk. 2015. május 27. 17:27, utolsó frissítés: 17:28

Ki mondta, hogy egy filmfesztivál csak a filmekről szól? Nemzetközi zenekarok, kiállítás, látványszínház, medence: itt a legjobb 5 nem filmes program.


1. A péntek esti buli a Hasdeuban
május 29. 18 óra, Hasdeu, ingyenes

A kőkerti campus Kolozsvár egyetemistáinak bázisa. Hatalmas partit hoz ide a TIFF, teljesen ingyenesen, és óriási nevekkel. A legerősebb felhozatal pont a fesztivál legelső napján lesz, amikor az amerikai ska-úttörő The Toasters és a soknemzetiségű RotFront (őket már többször is láthattátok élőben Erdélyben) lép fel.






2. Medence-mozi
június 1., 20.30 óra, Belvedere Hotel, 15 lej

Fürdőruhában, a medencéből, koktélt iszogatva élvezhetjük végig a 31 foci-történetből álló Short Plays című filmet, amelynek rendezői közt olyan nevek vannak, mint Gaspar Noé, Vincent Gallo vagy Karim Aïnouz.

3. Norvég este
június 2., 18.30 óra, Studház, ingyenes

A norvég folker, Jonas Alaska zenéjébe elég egyszer belehallgatni, hogy ott akarjunk lenni a koncertjén. Tényleg, próbáljátok ki:



Alaska mellé bónuszba megkapjuk állandó közremkűködőjét, Billie Vant is:



Az Einar Stray Orchestra ugyan angolul adja elő dalait, de mégis annyira norvégok, amennyire csak egy zene norvég lehet. Nagyon filmszerű dalaikhoz filmszerű klipek is készülnek, nem kérdés, mit keresnek egy filmfesztiválon:



A koncertek előtt levetítenek egy filmet is négy oslói fiatalról, a Beatles-t (rendező: Peter Flinth)

A teljes program:
18:30 - Beatles
22:00 - Jonas Alaska & Billie Van
23:00 - Einar Stray Orchestra

4. Lufi-lovak Bonchidán
május 30., 20.30 óra, bonchidai Bánffy-kastély, 15 lej

A Compagnie des Quidams 2011-ben már sikeresen bemutatkozott a TIFF megnyitóján, FierS à Cheval című új előadásukból most is megnézhetünk egy rövid részletet Kolozsvár főterén, de a teljes műsorért Bonchidáig kell utazni (és megéri):



Az előadás után pedig érdemes maradni, ugyanis itt lesz a Nirvana énekeséről szóló dokfilm, a Kurt Cobain: Montage of Heck romániai premierje.

5. Balkezes árnyék
Club Cypher (Horea u. 4), május 29 - június 7 (megnyitó a művész jelenlétében: június 5., 19 óra)

Havancsák Gyula a legismertebb magyar lemezborító-grafikus (ami annyit tesz, hogy olyan nemzetközi metal-nevek lemezeihez készített borítót, mint az Annihilator, a Stratovarius, a Grave Digger, a Tankard vagy a Destruction). Ezenkívül könyvborítókat is készít, kiállításához pedig mindkét területről válogatott műveket. Havancsákban azt szeretjük, hogy a gore/fantasy közhelyek gátlástalan alkalmazása mellett hajlandó néha humort is bevinni műveibe, mint például ebbe:



Bónusz: erdélyi zenekarok a TIFF-en

Konkrétan a sZempöl Offchestra a magyar nap (június 3.) estéjén a TIFF házban, és a Face Today (és a Firma) június 6-án, szintén a TIFF házban. Mindkettőre 15 lej a beugró.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS