2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt dolog, amit nagyon szerettünk a Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválon

S.R.T. 2015. július 07. 16:09, utolsó frissítés: 2015. július 08. 08:32

A zene mellett voltak olyan apróságok, amik nélkül az élmény nem lett volna az igazi.


A Gravel Garden berendezésétSzatmárnémeti legmenőbb romkocsmája - amely amúgy nem a központban van - a fesztivál idejére beköltözött a parkba, és nagyon cuki székeket, asztalokat, polcokat és virágokat hoztak a Dräxlmaier színpadhoz. Minden színpadnak sajátos hangulata volt, de ezt különösen szerettük.

A program feszességétÖt színpadon folyamatosan váltották egymást a koncertek, de csúszás ritkán akadt, és a hirtelen változtatási kényszerek sem okoztak káoszt. A rövid koncertek meg arra késztették az előadókat, hogy végig a maximumot hozzák ki magukból, és ez akkor sem maradt el, ha egy-egy banda többször lépett fel egy nap.

A többnyelvűségetA promóanyagokon és a színpadokon három nyelven szerepelt minden infó, a Facebookos kommunikációt pedig stabilan legalább két nyelven folytatták a szervezők. Így kell ezt.

A hangulatvilágítástAnnak ellenére, hogy fotózásilag megizzasztottak a (nagyszínpadot leszámítva) minimálisra vett színpadfények, a hangulaton rengeteget dobott, hogy sejtelmes félhomályban lehetett zenét hallgatni este tíz után.

A rózsaszín nagybőgőt

(fotó: Utcazene Fesztivál/Facebook)(fotó: Utcazene Fesztivál/Facebook)


Mindig jól sül el, ha egy fesztiválnak van kabalája (pl. Oszkár, a Kolozsvári Magyar Napok hollója vagy Tusványos macija). De ha ez egy rózsaszín nagybőgő, akkor nem tudunk mást tenni, csak annyi fotóra ráfényképezni, amennyire bírjuk. Nagyon menő. Komolyan.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS