2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jazzkívánságműsor: az aranyhal is ezt kívánná!

kérdezett: Molnár Beáta 2015. október 28. 16:05, utolsó frissítés: 2015. október 29. 19:00

Sárik Péterék éppen Kolozsvár felé tartanak, ahol ma este koncerteznek. Ízelítő az útról.


Sárik Péterék roadtrippelnek Erdélyben. Épp Kolozsvár felé tartanak, próbálják elképzelni a Magyar Színházat, a mellette húzódó parkot s az esti koncerthangulatot. Eddig csupa élmény, csupa taps. Kérdés, hogy mit kívánhatunk tőlük, a jazztől, s az is, hogy ők mit kívánnak a közönségtől. A Sárik Péter Trió vendége Micheller Myrtill énekesnő. Ízelítő az útról.

Ti mit kívántatok ettől a Jazzkívánságműsortól, amikor kitaláltátok?

- Szerettük volna, hogy sokkal többen eljöjjenek a koncertjeinkre, mint eddig. Aztán nagyon kinőtte magát a projekt, és rájöttünk, hogy gyakorlatilag missziót teljesítünk, hisz olyanok is elkezdtek hallgatni minket, akiknek addig eszükbe sem jutott jazzkoncertre járni. Közben született két lemez is a legjobban sikerült feldolgozásokból, amiből az első tavaly Fonogram-díjat kapott mint "Az év hazai jazzalbuma".Hogyan és miből állt össze a repertoár?

- 2010-től tartunk Jazzkívánságműsor koncerteket, ahol a közönség kéréseit teljesítjük. Fontos szempont, hogy ne jazzdalokat kérjenek, hanem minden más műfajt. Így lesz jazz a pop, rock, klasszikus és népzenei művekből. Így fér el egy repertoárba Bach, Beethoven, Amy Winehouse vagy a Queen. Száz körül jár már a teljesített kívánságok száma, így biztosak vagyunk benne, hogy a koncerten mindenki megtalálja a kedvére valót.

És mit kívántok ti a közönségtől?

- Mi az a fajta jazz-zenekar vagyunk, akinek nagyon fontos a közönség. Szeretjük őket bevonni koncert közben, hogy aktív részesei legyenek a zenének. Gyakran meg is énekeltetjük őket. Mi valóban játszunk egymással a színpadon, és ha valamit kívánhatunk a közönségtől az az, hogy bátran tartsanak velünk. Szerencsére ez a kívánság teljesülni is szokott.

Kinek ajánljátok magatokat?

- Természetesen várjuk a jazzrajongókat, hisz bármennyire is feldolgozásokat játszunk, mégis csak egy jazz-zenekar vagyunk. Várjuk azokat is, akik még soha nem voltak jazzkoncerten, ez egy remek alkalom, hogy belekóstoljanak ebbe a műfajba. Ráadásul a jazz leginkább élőben élvezhető, mert mindig és mindig más.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS