2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őket díjazták az erdélyi kultúráért

szerk. 2016. január 22. 19:41, utolsó frissítés: 2016. január 28. 08:57

Így lett a Magyar Kultúra Napján kiosztott Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért díj az Oscar előszobája.


A erdélyi magyar kortárs kultúráért díjakat adta át az RMDSZ Kolozsváron, a Magyar Kultúra Napján. Idén Egyed Ákos történészt Erdélyért életmű-díjjal tüntették ki, Molnár Levente színművészt a színpadon és a filmvásznon nyújtott alakításaiért díjazták, a képzőművészet kategóriában Onucsán Miklós kapta meg az elismerést, az irodalom terén kifejtett munkásságáért pedig Fekete Vincét tüntették ki.

Kelemen HunorKelemen Hunor

A négy díjazott, előtérben Fekete VinczeA négy díjazott, előtérben Fekete Vincze


Az eseményt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nyitotta meg. Ünnepi beszédében elmondta, már több, mint negyed százada ünnepeljük a magyar kultúra napját, ez a nap pedig számára a kérdések feltételének napja, ma a kérdések feltételét fontosabbnak tartja a sikerek és eredmények említésénél, vagy kulturális örökségünk számbavételénél. “Ha nagyon leegyszerűsítve akarom mondani, ez így hangzik: az erdélyi magyarság számára kultúrájának megőrzése és gyarapítása létkérdés” - mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Onucsán MiklósOnucsán Miklós

Molnár LeventeMolnár Levente

KecskeKecske

Markó Béla azt magyarázta meg, hogy mi az életműMarkó Béla azt magyarázta meg, hogy mi az életmű

Egyed Ákos kapja meg az életműdíjat Kelemen Hunortól, Markó Bélától és Takács CsabátólEgyed Ákos kapja meg az életműdíjat Kelemen Hunortól, Markó Bélától és Takács Csabától

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS