2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vidd el a párod Ana Moura kolozsvári koncertjére!

2016. február 17. 08:02, utolsó frissítés: 2016. február 22. 13:34

Kommentelj és tölts el egy romantikus estét a fado műfaj egyik legismertebb női képviselőjével!


Nagyszabású koncertre készül Ana Moura fado énekesnő a Diesel Events szervezésében Kolozsváron. Az eseménynek az Új Sportcsarnok ad otthont február 28-án, vasárnap 20 órától.

Az énekesnő Santaremben, Portugáliában született 1979-ben, zenész család sarjaként, akik mindvégig támogatták a zenei pályán való elindulását. Hatévesen jelent meg első száma, Cavalo Ruco címmel. Azóta kibontakozó zenei karrierje során számos díjat és szakmai elismerést is bezsebelt, valamint olyan neves előadókkal lépett színpadra, mint pl. Prince vagy a Rolling Stones zenekar.„A fado (fádó) melankolikus hangvételű zenei műfaj, illetve az ebben a stílusban megénekelt ballada, megzenésített vers, dal, melyet egy énekes (fadista) egy portugál gitár (guitarra), egy spanyol gitár (violao) és egy akusztikus basszusgitár vagy nagybőgő kíséretében ad elő. Hazája Portugália, ezen belül is Lisszabon kikötői negyede és sikátorokkal teli kerületei, ahol először az 1820-as években volt hallható. (forrás: zenci.hu)


Ha te is szeretnél ott lenni Ana Moura kolozsvári koncertjén, nincs más feladatod, mint hogy játssz velünk: naponta kétszemélyes belépőt nyerhetnek azok, akik egy hozzászólásban válaszolnak a feltett kérdésekre.

A válaszokat Facebook-kommentben várjuk a cikk alatt, és minden nap kisorsolunk majd egy szerencsés nyertest.

Az első feladat: írd meg egy kommentben, hogy ki a kedvenc fado előadód, zenekarod, és hogy miért szereted őt/őket! A válaszokat február 18-a, csütörtök 9 óráig várjuk, ekkor indul a következő játékunk újabb két jegyért. Sok sikert, és vigyázzatok arra, hogy a kommentetek nyilvános legyen!

Update 18.2.2016 Az első játékunk lezárult, a nyertese Soó-Zöld Balázs lett, gratulálunk! Indul is a következő, amelyben szintén egy kommentben várjuk a választ arra a kérdésre, hogy ha te lennél a következő nyertes, akkor kit vinnél el magaddal az Ana Moura koncertre? Az új határidő: február 19-e, péntek 9 óra.

Update 19.2.2016 Lezárult a második játékunk is, amelynek nyertese Nagy Andi Kinga lett, gratulálunk! Harmadik játékunkban szintén kommentben várunk egy olyan előadót/zenekart, akivel közösen lépett fel Ana Moura a pályafutása során. Határidő: február 20., szombat 12 óra.

Update 20.2.2016 A harmadik játékunk nyertese a sorsolást követően Csepei Zsolt lett, gratula! Most pedig duplázzuk a tétet, és február 22-e, hétfő déli 12 óráig tartó utolsó játékunknak már két szerencsés nyertese is lesz, úgyhogy kommenteljeket bátran! A kérés pedig: nevezz meg egy szakmai díjat, amelyet Ana Moura kapott a pályafutása során. Sok sikert!

Update: 22.2.2015 Az utolsó játékunk is lezárult, a sorsolás eredményeként a kétszemélyes belépőket Vass Gergely és Balog Bea nyerték, gratulálunk! Köszönjük mindenkinek a játékot, a nyerteseket Facebookon értesítjük róla, hogy hol vehetik fel a jegyeket.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS