2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál programja

sajtóanyag 2016. június 30. 12:36, utolsó frissítés: 2016. július 07. 09:44

Már csak egy nap, és indul a zenei wellnesshétvége Szatmáron!


Letisztázták a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál szervezői a történelmi városközpontban felállítandó színpadok programját, illetve ezek helyszínét: a Coposu sétányon lesz a DRÄXLMAIER csoport színpada, a Coposu sétány elején a Transpinké, a régi főtér parkjában pedig a Zes Zollner színpada áll majd. Idén két tematikus színpad is lesz: a Vécsey házban (a Szépművészeti Múzeum udvarán) az AutoNet színpad, míg a tűzoltótorony körüli téren a SamStudia Egyesület szervezésében ifjúsági helyszínnek ad otthont a Rosendahl Industrial színpad.

A fesztivál Nagykárolyban kezdődik csütörtökön a „nulladik” nappal a városközpontban felállított két miniszínpadon. 19:30-tól a Polipol színpadon, az amfiteátrumnál, lép fel Mister Nicu, aki tavaly is elvarázsolta a nézősereg elsősorban gyermek-, de felnőtt hallgatóságát is. Őket követi majd az Ash Band és a magyarországi Projekt Akusztik, akik akusztikus dalaikkal mutatkoznak be itt is. A Román Katona szobránál felállított másik színpadon 20 órától Vitéz Júlia és Putovics Ábel, majd a tehetséges károlyi fiatalok, a Castelanii Acoustic Project lépnek fel.

Pénteken 19 órakor kezdődik Szatmárnémetiben a “zenei wellnesshétvége”: 30 koncert már a legelső napon blues, akusztik, instrumentális és világzene stílusokban.

Pénteki programPénteki program


Szombaton a 90-es évek zenei világát és más ismert dallamokat hoz el Szatmárnémetibe a magyarországi Band of Streets, trombitán, és eddig sohasem látott utcabált varázsolnak a városba. A műsoron szintén 30 koncert lesz, de a zenészek már általuk kiválasztott helyeken is fellépnek a város több pontján.

Szombati programSzombati program


Vasárnap érkezünk el a fesztivál csúcspontjához, amikor a hollandiai Balcony Players zenészei még sohasem hallhatott világzenei koncerttel érkeznek a városba. Ezután a zsűri (Petruska András és Koszorús Krisztina Koszika) elárulja, ki nyerte a 2000 eurós fődíjat.

Vasárnapi programVasárnapi program


A rendezvény főtámogatója a DRÄXLMAIER Csoport, a kommunikációs partner a DigiMobil, míg a fődíjat a GotecRom ajánlotta fel. A szponzorok a Goodwill Consulting, a TBA, Romania és a Roland Corp. A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) szervezésének segítői PRO Music Stage és a GerBog, míg a meghívottak kényelmes szállását a Dana 2 Hotel biztosítja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS