2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a Double Rise: néhány hasznos tudnivaló

sajtóanyag 2016. június 30. 13:25, utolsó frissítés: 2016. július 07. 09:44

Épülnek a színpadok, lehet feliratkozni buszjáratokra, és egyéb fontos információk a nulladik nap kezdetén.


Néhány önkéntes már kedd óta kint szorgoskodik Torockón, hogy élhetővé, szerethetővé és könnyen átláthatóvá alakítsa a fesztivál területét. Az igazi nagy hajrá szerda reggel óta tart, ekkor kezdtek el épülni a színpadok, a kemping, és egyéb helyszínek alakultak fesztivál-komfortossá.

Néhány hasznos és fontos tudnivaló a leendő napfelkelőknek:

- Aki saját gépjárművel érkezik a Double Rise Fesztiválra, annak egy kis útbaigazítással segítenek tájékozódni, útjelző táblák, valamint úti videó segít eljutni Torockóra.Ha eltévedtetek, ne essetek pánikba, inkább kérdezzetek meg valakit hogy merre kel fel kétszer a nap.- A kempinghez tartozik egy parkoló, ahol az autók alhatnak 4 napon keresztül.

- Aki Kolozsvárról a Double Rise buszjáratait venné igénybe az utazáshoz, mindenképpen iratkozzon fel ide kattintva. Itt a buszmenetrendet is megtalálható, indulás a Hora Demian Sportcsarnoktól, a jegyek ára 20 lej. Az első induló buszok (csütörtök, 16:00) már megteltek, így csak a többire lehet helyet foglalni, vagy kedvesen, mosolygósan próbálkozhattok a stoppolással is.

Aki a Marosvásárhely – Torockó járatokat szeretné igénybe venni, (aki eddig nem tette meg) még holnap, pénteken 12-ig tud feliratkozni ide kattintva. Marosvásárhelyről az indulás a Voiajor megállóból lesz, 14:00 órakor. Jegyet venni az indulás helyszínén lehet 30 lejért.

- Mindkét esetben a jelentkezési lista alapján lesz a felszállás.
Amennyiben sikerült kijutnotok a helyszínre, már csak a szállások elfoglalása van hátra, és kezdődhet a kikapcsolódás. A kempinget csütörtökön deli 12 órától lehet birtokba venni és belakni.- A helyszínen lehet vásárolni 4 napos fesztiválbérletet, de napijegyeket is, amelyek másnap reggel 10-ig érvényesek. Aki kemping nélküli bérletet váltott, de mégis sátrazni szeretne, 20 lejért juthat kempingbérlethez, az egy éjszakás kempingjegy ára 10 lej.

- Egyelőre úgy tűnik, a kétszer kelő nap kegyes a fesztiválozókhoz, az előrejelzések szerint 26-30 C körül alakul a nappali hőmérséklet, kisebb gyors zivatarokat, záporokat jósolnak. Éjszaka 16-18 C körül lesz a levegő hőmérséklete, érdemes a pakolásnál erre is felkészülni.

- Torockó területén nincs bankautomata, ezért a szervezők azt javasolják, hogy a hosszú éjszakába nyúló duhajkodások végett hozzatok magatokkal készpénzt. A fesztivál első évében még nem játékpénz-rendszerrel működik, így a hivatalos fizetőeszköz a jó öreg román lej. Nem kizárt, hogy helyenként forintot is elfogadnak, de erre nincs semmi garancia. A külföldről érkező vendégeinknek a huncutkodások elkerülése végett azt javasolják, hogy nagyobb városokban (Nagyvárad, Kolozsvár), hivatalos valutaváltónál váltsanak lejt.- Az első visszajelzések nagyon pozitívak a helyi lakosok részéről, ők is kíváncsian várják a napfelkelőket. A torockói lakosok külön karszalagot kapnak, mellyel a fesztivál összes helyszínére bemehetnek, minden programon részt vehetnek.

A részletes programot a www.doublerise.ro oldalon megtaláljátok, a fesztivál bejáratánál pedig programfüzet kaptok. Kövessétek a Facebook- és Instagram-oldalakat a friss infókért!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS