2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A parkban sétáló párokért szereti a Faithless Romániát

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd 2016. augusztus 06. 12:36, utolsó frissítés: 12:36

Az újjáalakulásról, a varázslatról és a tartós siker titkáról kérdeztük Sister Blisst és Maxi Jazzt.


Nagyon jó ismét itt lenni Romániában ennyi idő után – kezdi Maxi Jazz köszönésképpen, szinte-szinte egy tapsot is megelőlegezve az újságíróknak, akik begyűltek a Faithless sajtótájékoztatójára az UNTOLD fesztivál első napján. Ő és Sister Bliss is vidámnak és lelkesnek tűnik – ki gondolta volna, amikor 2011-ben bejelentették az egyik legfontosabb elektronikus zenei banda feloszlását, hogy öt évvel később ilyen mosolygósan láthatjuk őket együtt?

Pár éve hivatalosan bejelentettétek, hogy a Faithlessnek, mint zenekarnak hivatalosan vége. Mégis visszatértetek. Miért döntöttetek a folytatás mellett?


Sister Bliss: Úgy döntöttünk, hogy megünnepeljük a zenekar megalakulásának a huszadik évfordulóját, ezért készítettünk egy remixalbumot, és jó ötletnek tűnt ezt a lemezt egy pár fellépéssel is megpromózni. Maxinak is új zenekara van, és tetszett az ötlet, hogy ismét útra induljunk közösen.

Rollónak (a Faithless harmadik tagja, aki a koncerteken nem lép fel, csak a stúdióban dolgoznak együtt – szerk.) van bármilyen köze ehhez a megújuláshoz?


Sister Bliss: Nem igazán, mivel ő nem szokott velünk turnézni.

Várhatóak új dalok tőletek?

Sister Bliss: Nagyon remélem. Sokat stúdióztunk mostanában, Maxinak most jön ki az új lemeze, augusztus 13-án jelenik meg.

Sister BlissSister Bliss

Maxi Jazz: De a saját zenekarom dalaiból nem fogunk játszani, mert ez két külön dolog. Persze azokat a dalokat is promóznom kell, a következő pár év majd erről fog szólni.

Többször jártatok Romániában. Mi a véleményetek a helyiekről?

Maxi Jazz: Nagyon jó véleménnyel vagyok erről az országról. Először talán 1997-ben jártunk itt, megnéztük Bukarestet, és a város légköre annyira kellemes volt. Amikor a városban bolyongtam, láttam a parkban sétáló párokat, ilyent pedig évek óta nem láttam. Szeretek visszatérni ide, és helyiekkel tölteni az időt.

Mit jelent számotokra az UNTOLD egyik headlinerének lenni?


Sister Bliss: Fantasztikus, hogy meghívtak minket, és hogy ismét Romániában lehetünk. Hallottuk, hogy az UNTOLD elnyerte a legjobb nagy európai fesztivál díját, ami egy egészen kiváló teljesítmény egy ennyire fiatal fesztiváltól. Szóval örvendünk, hogy itt lehetünk, és még a Nap is süt, ami nem nagyon szokott előfordulni Londonban.

Láttátok már a nagyszínpadot?

Sister Bliss: Igen, fantasztikus, elkápráztató, varázslatos. Olyan, mint egy filmdíszlet egy elvarázsolt erdőről.

Hisztek a varázslatban?

Maxi Jazz: Természetesen. Mi lenne az élet varázslat nélkül?

Maxi JazzMaxi Jazz

Mit javasolnátok a fiatal előadóknak, mi a tartós siker titka?

Maxi Jazz: A sikeressé válás kulcsa: kitartónak és céltudatosnak lenni, és hogy átmenj minden akadályon, amit az élet eléd állít. És hogy higgy magadban, és akkor sikeressé válsz.

Ahhoz, hogy a.) sikeres maradj, és b.) ne szállj el a sikertől, két lábbal kell a földön járnod, és nem szabad elfelejtened, hogy ki vagy, és miért vágtál ebbe bele. Ha tudod, hogy milyen célból vágtál bele, és minden másra ennek a következményeként tekintesz, akkor semmi nem zavarhat össze, nem fogsz elveszni. Ez sajnos elég gyakran megtörténik.

Mi lenne az önéletrajzi könyvetek címe?


Sister Bliss (kis tanakodás után): We Come 1. Mit szóltok ehhez?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS