2018. december 13. csütörtökLuca, Ottilia
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődött a negyedik Adventi Könyvvásár: nyerj velünk egy 140 lejes könyvcsomagot!

2016. december 15. 13:03, utolsó frissítés: 2016. december 17. 15:48

Melyik az a frissen megjelent erdélyi magyar könyv, amit megvásárolnál a szeretteidnek, vagy éppen magadnak?


Update: A versenyt lezártuk, köszönjük a kommenteket! A sorsolást követően a könyvcsomag szerencsés nyertese Marton Gy lett, gratulálunk! Hamarosan Facebookon keresztül felvesszük vele a kapcsolatot a további részletekért.Az IDEA Könyvtér a Sapientia EMTE Kolozsvári Karával partnerségben idén is megszervezi az Adventi Könyvvásárt. A legszebb ajándék a könyv! mottóval az Adventi Könyvvásár szervezői ebben az évben is arra buzdítják a kolozsvári lakosokat, hogy erdélyi magyar kiadók kínálatából válasszanak karácsonyi ajándékot családjuk, barátaik számára.

2016. december 16–18. között a kiadók pultjainak választéka mellett Kolozsvár decemberi rendezvénypalettája könyvbemutatók sorával is gazdagodik, azok pedig, akik 50 lej feletti értékben vásárolnak könyvet, tombolán nyerhetik meg a 10, egyenként 100 lejes könyvcsomag egyikét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának épületében (Tordai út 4. sz.) lehet válogatni a 95 kiadó mintegy 1000, jelentős árleszállítással, kiadói áron kínált portékájából. Azok pedig, akik inkább ajándékutalvánnyal lepnék meg szeretteiket, kedvezményes áron juthatnak hozzá az Idea Könyvtér standjánál.

A szervezők szeretnék, ha az idei rendezvény is hozná a tavalyi évekhez mérhető sikert, ezért az esemény továbbra sem csak vásárlásról szól, hanem minden napra jut egy-két könyvbemutató is. Ráadásul idén a kisebbekre is gondoltak, akiknek így már cseppet sem lesz unalmas a vásár: Margóval, a Dadusközvetítővel együttműködve minden nap 15–19 óra között egy gyerekmegőrző is üzemel majd, hogy a szülőknek is jusson a sok jóból, legyen az könyv vagy programpont.

A szervezők jóvoltából pedig most nálunk is nyerhetsz: írd meg nekünk egy Facebook-kommentben a cikk alján, hogy melyik az a frissen megjelent erdélyi magyar könyv, amit megvásárolnál a szeretteidnek, vagy éppen magadnak, és esetleg írj hozzá egy rövid indoklást is, hogy miért. A válaszolók között egy 140 lej értékű könyvcsomagot sorsolunk ki. A válaszokat december 17-e, szombat 13 óráig várjuk.

Az Adventi Könyvvásár ünnepélyes megnyitójára december 16-án, pénteken 11 órakor kerül sor. A vásár a továbbiakban a december 16–18-i hétvégén, péntektől vasárnapig 11 és 19 óra között ingyenesen látogatható az egyetemi épületben.

A szintén ingyenes gyerekmegőrző a könyvvásár ideje alatt 15 órától várja a 2,5 évnél idősebbeket egy kis fadísz- és hangszerkészítésre, zenélésre, kézműveskedésre vagy legózásra.

A részletes program elérhető az Időgépen, további részleteket az esemény honlapján találtok.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány, az Eureka Egyesület, a Banca Transilvania, az Agrosel, a Wedas, az Adrenalin Park, az Exit Kiadó és az IDEA Könyvműhely támogatja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS