2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élő könyvek a munkahelyi sztereotípiák ellen a kolozsvári Könyvturin

Tőkés Hunor 2017. március 24. 10:44, utolsó frissítés: 13:53

Március 31-én és április 1-jén mintegy 4000 könyv között turkálhatunk a Szabók bástyájában, közben pedig temetkezési vállalkozóval vagy kamionsofőrrel beszélgethetünk.


Harmadik alkalommal szervezik meg a Könyvturit, ahol bárki frissítheti otthoni könyvtárát, és amelynek fő programja az élőKönyvtár, a munkahelyek sztereotípiái témában. A március 31. és április 1. között Kolozsváron zajló esemény részleteiről Mák Arany főszervező számolt be nekünk.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) harmadik alkalommal szervezi meg a Könyvturit, a Szabók bástyájában. Idén sok újdonsággal bővül a Könyvturi, többek között kerekasztal-beszélgetésekkel, slam poetryvel, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, és a Perspektíva diáklap egész napos programjával - mondta el lapunknak a főszervező.

A Könyvturihoz az EMKISZ könyvgyűjtést szervezett, ami március 24-én zárul, jelenleg 2700 könyvnél tartanak (szépirodalom, szakkönyvek, versek, gyerekirodalom, utazás, román nyelvű és idegen nyelveken írt könyvek), és körülbelül 4000 könyvre számítanak, mondta Mák Arany. Ezekből bárki frissítheti az otthoni könyvtárát, és a rendezvény után megmaradó könyveket ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel, idén a nagysármási szórványiskola részére.

A rendezvény főszervezője elmondta azt is, hogy milyen munkakörökkel találkozhatunk az Élő Könyvtáron, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők megismerkedhessenek olyan személyekkel, akik a hétköznapjaink részét alkotják, de mégsem ismerjük a munkájukkal járó nehézségeket, munkájuk hátterét, így a társadalom gyakran megbélyegezi őket. A rendezvényen beszélgethetünk többek közt mentőssel, színésszel, temetkezési vállalkozóval, portással, kamionsofőrel, rendezvényszervezővel, telefonközpont-kezelővel, operai súgóval, gyógytornásszal.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS