2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

ByeAlex: szerintem mainstream, amit csinálok, sajnos

Balázsi-Pál Előd kérdezett: Balázsi-Pál Előd 2017. június 30. 13:36, utolsó frissítés: 13:48

A Double Rise idei kisszínpadát nyitó ByeAlex a magyar zenei élet furcsa jelensége, aki filozófusi végzettséggel X-Faktorban zsűrizik. Gyorsinterjúztunk vele.


Mindig is éreztem egy érdekes kettősséget veled kapcsolatban. Egyrészt alapvetően egy befele forduló, introvertált, szinte már szerény embernek látlak, ugyanakkor meg a színpadon showmanként kell viselkedned. Lehet, hogy tévedek, de valószínűleg nehéz lehet összeegyeztetni ezt a kettőt.

- Nem tudom, ezen nem szoktam gondolkodni. Mindent úgy csinálok, ahogy kedvem van. Ha nincs kedvem, az látszik rajtam a színpadon is.

Ma volt kedved egyébként?

- So-so.Az elején nem tűntél túl felszabadultnak.

- Nem szeretek annyira napközben zenélni, az este mindig jobb. Az embereknek sincs hangulata napközben, nem is annyira mennek ki koncertre, meg látják is egymást, ami szorongást okoz. Nem lehet annyira bulizni, amikor nagy a fény.

A kettősség másik része arra vonatkozik, hogy nem érzem mainstreamnek a zenédet, viszont a mainstream érvényesülési lehetőségeket választottad: Eurovízión versenyeztél, meg X-Faktorban zsűriztél. Miért ezt az utat választottad?

- Az Eurovízió kényszer volt, arra kényszerítettek. Az X-Faktort meg imádom. Egyébként meg szerintem mainstream, amit csinálok, sajnos.


Nem látom azért azt, hogy otthonosan éreznéd magad a celebvilágban.

- Mondjuk azt, hogy én elvagyok mindenhol, csak nem minden érdekel. Nekem a celeb az a tartalom nélküli semmi, és én nem érzem magam tartalom nélküli embernek, és ezért celebnek sem. Ilyen szempontból valószínűleg nem tartozom hozzájuk, és ezért lógok ki közülük. De nagyon sok ismert zenész van, akik ugyanúgy megfordulnak a tévékben és a rádiókban, és ugyanúgy csinálják a saját dolgaikat.

A színpadon is mondtad, hogy az új lemezed témája a szerelem. A szerelemről nagyon könnyű írni, ha felületesen csinálod, és a közhelyekben merül ki a téma, ha viszont nem, akkor elég nehéz lehet. Mennyire tudtad te a lemez által feldolgozni azt a hat éves kapcsolatot, ami véget ért?

- Nekem zenét meg dalt írni nem nehéz. Meg nem is könnyű. Én ezt tudom csak, mást nem tudok. Kiírtam azt, ami jött, nem volt sem nehéz, sem könnyű semmi sem, hanem megtörtént, és ennyi.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS