2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a Mérai Világzene: itt vannak a legfontosabb tudnivalók

sajtóanyag 2017. július 27. 10:48, utolsó frissítés: 10:50

Csütörtöktől a csűrök tárt kapukkal várják a fesztiválozókat!


Ma, július 27-én kezdődik a második Méra World Music fesztivál, a csűrök tárt kapukkal várják a fesztiválozókat! Mérára nem csak a koncertekért érdemes eljönni: egész napos programmal és sok-sok helyi különlegességgel várnak kicsiket és nagyokat.


Mire bulizunk?

Esténként világ- és népzenei együttesek lépnek a csűrszínpadra Európából és a tengerentúlról. A fesztivál vendégei a magyar világzene legnagyobbjai, a fesztiválozók megismerkedhetnek a mediterrán régió kelta zenéjével, tombolhatnak balkáni ritmusokra és lazulhatnak karibi dallamokra. A buli azonban nem ér véget a koncertekkel, a kalotaszegi zenészek hajnalig húzzák a talpalávalót.Részletes zenei program itt.

A helyszínen a bérlet 99 lej, a napijegy 39 lej.


Milyen helyi különlegességekkel várják a fesztiválozókat?

A fesztivál idején látogatható lesz a Bivalymúzeum. A múzeum számos különleges programnak ad otthont. Itt lesz pénteken a Hagyományok Háza Hálózat– Erdély szervezésében az I. Kalotaszegi Prímásverseny válogatója, illetve szombat délután a Kalotaszegi Gasztroudvar. A Szarka telken, a Cifraszobában dr. Tötszegi Tekla tart előadást a mérai népviseletről. A mesehallgatás nem csak a gyerekek kiváltsága lesz, a Chill Zone-ban délutánonként népmesékkel várják a felnőtteket is!A Csűrstúdióban kalotaszegi zenészekről vetítenek dokumentumfilmeket és archív felvételeket. A vetítések után az alkotókkal és a filmek szereplőivel beszélgetünk! Két fotókiállítással is készültek a szervezők, egyik Neti Sándor prímás, a másik a kalotaszegi régió arcait mutatja meg.

Az esti táncház senkit nem ér majd felkészületlenül! A Szarka telekben minden délután lehet kalotaszegi táncokat tanulni Muszka Györgytől és Ilonától.

Részletes program itt.
Mivel várjuk a gyerekeket?

A fesztivál minden napja gyereknap a Csűrfiában! Naponta este 6-ig kézműves foglalkozásokkal, zenével, tánccal, énekkel, bábszínházzal, mesemondással várják a gyerekeket!


Ott leszünk! De hogyan?

Méra csupán 13-km-re van Kolozsvártól, könnyen megközelíthető vonattal, busszal és biciklivel is. A fesztivál ideje alatt a Kisállomástól és a Magyar Operától éjszaka is rendszeresen járnak buszok Mérára és vissza.

Menetrend itt.
Hol alszunk?

Az éjszakába nyúló zene és tánc után meg lehet Mérában is pihenni. Sátorhelyek és helyi lakosok házában puha ágyak várják a megfáradt fesztiválvendégeket.

A foglalásokat itt regisztrálják: camping@meraworldmusic.com.

Az időjárás a fesztivál alatt jót ígér: napos, meleg hétvégére számítanak.

A rendezvény szakmai partnere a Hagyományok Háza (FolkUdvar), Hagyományok Háza Hálózat – Erdély. A fesztivál fő intézményi támogatói a Nemzeti Kultuális Alap, a Román Állami Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național) és a Bethlen Gábor Alap.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS