2018. május 21. hétfőKonstantin
23°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy tehetségtelen nimfomániás naplója

Kerekes Tamás 2004. szeptember 15. 10:03, utolsó frissítés: 09:50

A bestseller-listákon egyre-másra tűnnek fel mostanában memoárok, mint a londoni luxusprostituált naplója, ám a művek egy részéről később kiderül, hogy mögöttük a könyvpiacot kitűnően ismerő professzionális írástudó áll.

Kár, hogy az igazi kurvák nem közölnek hosszabb regényeket Író voltam címmel (ki tudja?), bár egy-egy regény mögött sejthetően szintén szakmáját felsőfokon ismerő szajha áll… Egy pillanatig játsszunk el a gondolattal, hogy egyes művek mögé ne komoly alkotót képzeljünk, hanem egy kokottot…Talán nem is olyan nehéz.

Egy jó kurva előbb-utóbb megtalálja hivatását – mondta tehetség és elhivatottság viszonyáról egy különösen emelkedett pillanatában Ernest Hemingway, aki azonban az íráshoz is értett. A Tasso név (Megszabadított Jeruzsálem) ugyan bevezetett márka már az irodalomban, ám Valérie Tasso Egy nimfomániás naplója c. opusza nem keresztény epopeia.


1200 méter hosszú fallosz


Jó, ha tudjuk, mi hozta létre a művet: ez lehet pont olyan izgalmas, mint Henry Kissinger titkos kínai útja.

"Egy színésznőre emlékeztetsz, akivel viszonyom volt – mondja a hajamat simogatva, miután hasamat összefröcskölte spermájával. Mindig azt mondta: fogalmad sincs, hány kilométer faszt kell leszopnom, hogy hírese legyek" – szerepel a regény tizenhetedik oldalán, ám én ezt vándormotívumnak tartom, hiszen ez a megközelítés feltűnik Joe Esterhazy Amerika c. regényében is. A mennyiség átcsap minőségbe, mondhatom, mert tudom, hogy Marilyn Monroe esetében megjegyezték a rajongók, hogy egy teniszlabdát is átszívott egy szűk locsolótömlőn.

Most a mennyiségnél tartunk: "Egy rögtönzött fuvolajáték után el is készülök a fejszámolással. Ha egy átlagos hímtag tizenkét centis, akkor, teszem azt, ezerkétszáz méternyihez tízezer férfival kell csinálnom." Ez lehet, hogy pontos, de valaki megmondhatta volna a kéziratszerzőnek, hogy ettől még nem lesz híres.


A motiváció

"Talán különös, de nem vicc, hogy én olyan pasit keresek, aki képes érzelmeket vinni a szexbe. De a lakásán, egy csésze trópusi gyümölcstea mellett végképp elmegy a józan eszem, s mire feleszmélek, szétvetett lábbal térdelek a vastag dákó előtt, amelyik nem tudna még belém hatolni, viszont ízletes."

A fülszöveg szerint a szerző az interkulturalitás témaköréből doktorált, tehát nem meglepő az a filozófiai eszmefuttatás, mely összeköti a szexet a világmindenség hajtóerejével, mondhatnánk arkhé-jával.

"Saját elméletet is gyártottam a halállal kapcsolatban. Eszerint tiszta energiából vagyunk, és ha meghalunk, az atomjaink elkeverednek a Mindenség többi részével. Energiánkat elnyeri a Kozmosz hajtóereje. Se Paradicsom, se Pokol. A Kozmosz valamelyik egysége vagyunk, amelyben benne van az egész Világegyetem. Szeretkezés közben is ezt érzem. A bennem levő energia egyesül a másik emberével, s ettől az egyesüléstől kiröppenünk önmagunkból, és eggyé válunk a Mindenséggel. Gyönyöröm energiája egy kis rész belőlem, amely leválik rólam, és elvegyül a Kozmosszal. Ha lecsillapodom, visszatérek emberi mivoltomhoz. A kéj tehát utazást jelent a csillagtérben."


SK 7O az az anyag,

amely a kotonokban a "realitásérzést biztosítja", mondja a regény hősnője, ez azonban a regényből majdnem teljesen hiányzik, gyermekkorom elkobzásra került pornókönyvei is szaftosabbak voltak, ráadásul íróilag sem kvalifikált munka. A fordító figyelmességét is elkerülte egy kifejezés, két megcsalt hitves közül mondja az egyik: "egy cipőben sántikálunk".

Valami olyasmiről van szó, tehát, hogy pornónak nem elég izgalmas, regénynek meg gyenge, a nimfománia meg lehetne magánügy.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS