2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra utcazenél Szatmár!

2017. augusztus 30. 10:22, utolsó frissítés: 10:22

Ismét felpezsdül Szatmárnémeti szeptember 15-17 között: negyedik évéhez érkezett a Szatmári Utcazene Fesztivál! Olyan felhozatallal készülnek, amiért érdemes lesz ellátogatni a programokra.


Az utcazenészek versenye a legnépszerűbb pontja a rendezvénynek. A versenyre való regisztráció elkezdődött: szeptember 3-ig várják azoknak a zenészeknek, zenekaroknak, utcai művészeknek a jelentkezését, akik hangulatukban Szatmárt az utcazene és utcaművészetek otthonává varázsolják. Idén 15 zenészt/zenekart/művészt választ ki egy anonim zsűri, az összdíjazás pedig 3000 euró. Jelentkezni itt lehet.


Szatmárnémeti az utcazene fesztiválok világtérképén

A fesztivál egyre inkább nyit a nemzetközi fellépők irányába, ezáltal pedig nemcsak a rendezvény lesz népszerűbb az utcazene fesztiválok térképén, hanem a Szatmárnémeti is kedvesebb lesz az utcazenészek és a műfaj kedvelői számára. Évről évre egyre több külföldi látogató fordul meg a fesztiválon. A 2017-es évben a fesztivál egyik fő fellépője a Light in Babylon Közel-Keletről érkező trió, amely világzenével fogja színesíteni a zenei felhozatalt.


Szatmár és a „Streetháromság”

A szervezőcsapat évről-évre azon dolgozik, hogy a várost elvarázsolja az Utcazene Fesztivállal. Fiatal és felnőtt önkéntesek és szervezők dolgoznak azon, hogy egy feledhetetlen élményt nyújtsanak a látogatók számára. Ez az a hely, ahol a zene másként szól, ahol az utcák életre kelnek.


A streetmusichoz társulnak idén először a streetfood és a streetart kezdeményezések, ezért az idei fesztivált a Streetháromság címszó alatt szervezik.

A helyszínekről egyelőre annyit árulnak el a szervezők, hogy lesz egy nagyszínpad a Coposu sétányon, amelyet kültéri padlózattal burkolnak, három kisszínpad a város történelmi központjában, és mindezek mellett egy meglepetés helyszín is készül. Erről hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk.

A rendezvényt idéntől a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala finanszírozza, illetve számos helyi vállalkozás is a támogatók közt van.

Az Utcazene Fesztivál mindenekelőtt a szatmárnémetieké, viszont a #visitsatumare kezdeményezés védjegye alatt a várost a világnak is kívánják megmutatni. Az elmúlt években rengeteg turista fordult meg a három nap alatt a rendezvényen, idén is várnak minden kedves érdeklődőt.


Hogy mit is takar továbbá a Streetháromság? Milyen egyedülálló produkciók helyszíne lesz Szatmár? Miért lesz érdemes Szatmárnémetibe ellátogatni? Ezekre a kérdésekre hamarosan kiderül a válasz.

Addig is zenekarok, zenészek, utcai művészek jelentkezését várják. Friss információkért kövessétek rendszeresen a Szatmári Utcazene Fesztivál Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/streetmusic.ro/

Utcazenére fel!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS