2019. április 23. keddBéla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

21 betűtípus, ha már muszáj írnod is valamit

összeállította Zágoni Bálint 2004. szeptember 20. 19:16, utolsó frissítés: 19:04

Mustachio, Vampiress, Uberholme, Proteron. Ezek nem Tolkien-figurák, hanem betűtípusok. Mindegy, hogy a nagyinak írsz, a felmondásod nyújtod be vagy levélben szeretnél #b#zsarolni#/b# valakit, itt találod a megfelelőt, és le is töltheted.
Catholic School Girls

catholic schoolgirlscatholic schoolgirls


letöltés itt

Időutazás azoknak ajánlott, akik elemiben frusztrálva érezték magukat, mert a tanító néni nem tudta kiolvasni a házi feladatukat. Próbáljuk ki, sohasem késő megpróbálni jó benyomást kelteni.

Phonebook

PhonebookPhonebook


letöltés itt

Itt kicsi a méretkülönbség a nagy- és kisbetűk között (vagyis viszonylag nagy az x-magasság) így alkalmas nagy szövegmennyiség kis betűméretben való elhelyezésére. Jól olvasható, takaros, ne hagyd ki.

Space Age

Space AgeSpace Age


letöltés itt

Trendi house betűtípus. Ha az olyan szavak, mint deploy, zerg, overlord, otthonosan csengenek, akkor ez a font neked szól.

Proteron

ProteronProteron


letöltés itt

Persze olvashatatlan, arra viszont kiválóan alkalmas, hogy valakit őrületbe kergess egy hosszú levéllel. Javasoljuk a levelet hosszas Kant-idézetekkel megspékelni – a hatás garantált.

Vampiress

VampiressVampiress


letöltés itt

Szálkás, éles. A jövő heti bibliaóra plakátjára talán nem ez a legmegfelelőbb font.

Almonte Snow

Almonte SnowAlmonte Snow


letöltés itt

Nagyon édi, hogy minden betűt hósapka fed, mindeközben használhatatlan betűtípus. Esetleg finomlelkű lakóközösségi gondnokok plakátolhatják ki azoknak a nevét, akik elmaradtak a közköltség kifizetésével, utalva arra a hőmérsékletre, amelyben az adósok a téli hónapokat tölteni fogják.

Child Written

Child WrittenChild Written


letöltés itt

A font a gyerekek kézírását utánozza. Ha ilyen betűtípussal írt kérvényt nyújtasz be főnöködnek, megadja az idegi alapon kért két hét betegszabadságot, ezenkívül szerzel neki egy nagyon rossz kedélyállapotú délutánt.

Rock it

Rock itRock itletöltés itt


A fenti betűtípus kitűnően tükrözi, hogyan nézhet ki az egeresi gyár "Isten hozott" felirata pár évtizednyi erózió után. Markáns, de nem valami üde plakátokon viszont remekül fest. Próbáld ki ezzel a szöveggel: ANARCHISTA KIÁLTVÁNY.

Gwibble

GwibbleGwibble


letöltés itt

Jellegzetes képregény-betűtípus. A fontnak csak nagybetűi vannak, de ettől függetlenül mutatós darab. Azért esküvői meghívókra és válóperi idézésekre ne használjuk, mert nem vennék komolyan.

Benegraphic

BenegraphicBenegraphic


letöltés itt

Angolos gothic. Elegáns és olvashatatlan. Greenaway ilyennel szedne egy telefonkönyvet is, János Pál pápa bácsi számára viszont már túl ironikus.

Words of love

Words of loveWords of love


letöltés itt

Hasznára lehet azoknak, akik szavakkal nehezen fejezik ki szeretteik iránti érzéseiket. Még az olyan kijelentések is, mint "Érted hetente kétszer is zoknit cserélnék" teljesen másként hatnak, ha ilyen betűtípussal írjuk le.

Die die die

Die die dieDie die die


letöltés itt

A betűk formája és egymás melletti elhelyezésük egyaránt pszhihopata kézjegyére utal. Csak erős idegzetű vagy rossz szándékú embereknek ajánlott, vagyis mindannyiunknak.

Uberholme

UberholmeUberholme


letöltés itt

Erős középkori hangulatot áraszt, még Nagy Károly Orbit rágógumival aromásított leheletét is érezni lehet a betűk ívei között. Divatoska is lehetne, jó szemmel lekerekített csúcsok és könnyen olvasható. Aki úgy él, mint ahogy ez a betű kinéz, LSD hatása alatt olvasta a Rózsa nevét.

RustiCallygraphia

RusticalligraphyaRusticalligraphya


letöltés itt

Vékony, ívelt vonalakból alkotott betűtípus, enyhe "gyermek kézírás" érzettel. Az alapból beállított viszonylag nagy betűköznek köszönhetően az egész szöveg egybefolyik, így nagyobb lélegzetű gondolatok papírra vetésére nem alkalmas. A netes felületek tervezésére sem ajánlott, semmire de semmire nem jó, ami komoly érv amellett, hogy figyelmetekbe ajánljuk.

Mustachio

MustachioMustachio


letöltés itt

Vadnyugati keményfiús betűtípus mindazoknak, akik elhiszik, hogy Clint Eastwood képes ötven méterről kilőni a cigarettát a rossz fiú szájából, miközben bal kézzel a lovát csutakolja a bordélyház előtt.

Grassi

GrassiGrassi


letöltés itt

A finom, hangya-taposta kanyargós vonalak sejtelmes hangulatot köcsönöznek az egész szövegnek. Esztétikus, de csak haladóknak.

Bite me

Bite meBite me


letöltés itt

A svájci sajt hangulatát keltené, ha a betűk valamivel kövérebbek lennének, vagy a erodált hatást, ha a lyukak nem lennének ennyire szabályosak. Így erodálódó svájci sajt hatása van.

Amputation

AmputationAmputation


letöltés itt

E betűtípus kiagyalója azzal kísérletezett, hogy meddig lehet csonkítani a betűket úgy, hogy továbbra is kiolvashatóak legyenek. Az egyszerűségre törekvőknek ajánlott.

Bau-a-haus

Bau-A-HausBau-A-Haus


letöltés itt

Az in-da-house rave ritmus-formavilág és egy kis Bauhausos retro – soha nem hittük volna, hogy ilyen megeshet. Hej, ha ezt Walter Gropius megélhette volna, akkor talán belegondolt volna abba, hogy nem igaz, hogy a funkcionalitás határozza meg a formát, hanem pont fordítva van az egész.

Roaring twenties 02

Roaring twenties 2Roaring twenties 2


letöltés itt

A két világháború közti art deco plakátok hangulatát tükrözi, de csak tükrözi. Nosztalgiázó nagyszülők is letölthetik, de úgysem értenék meg miért rontottuk el az egészet.Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS