2018. december 17. hétfőLázár, Olimpia
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koncert Fény- és Hangországban

Fám Erika 2017. október 04. 12:57, utolsó frissítés: 13:05

Zenés Alice Csodaországban adaptáció a Tamási Áron Színház első bemutatója. Kísérleti előadás, a Szempöl Offchestra együttműködésével.


A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház évadnyitó előadása az Alice című produkció, amelynek bemutatóját október 10-én láthatja a közönség.

Mindaz, amit Lewis Carroll megfogalmazott jól ismert meseregényeiben, nemcsak a nonszensz-irodalom korai kiteljesedését igazolta, de az önismeret, a világértés, a szerepkeresés világába is új kapukat nyitott, azokra a folyamatosan jelenlévő kérdésekre keresve a választ, amelyek a felnőtté válás elengedhetetlen velejárói.

Bocsárdi László rendezésében egy olyan Alice-szel találkozhatunk, aki legközvetlenebb valóságunk része, hitelessége jelenidejűségéből fakad. Olyan kísérleti előadás részesei lehetünk, amely a műfajok közti határelmozdulásokra épít. Egy koncert-produkció főszereplője Alice, amely a sepsiszentgyörgyi társulat majd minden színészét bevonja illetve a sZempöl Offchestra alkotóival közösen teremti meg azt a zenei közeget, amely a tinédzserek legjobb önkifejezési és a világhoz való kapcsolódási lehetőségeként mutatkozik meg.Belső utazások szemtanúi lehetünk, belső képek és hangok világába juthatunk el együtt Alice-szel, akit elsősorban érzelmi kapcsolatain keresztül ismerünk meg, lelki fejlődése, önállósulása, megpróbáltatásai által, a többiekhez, az anyához, a családhoz, a szerelemhez való viszonyulása révén azonosulhatunk vele. A gyermek-én és a független(edni akaró) individuum konfrontációját közvetíti a sepsiszentgyörgyiek total-art előadása, ahol a koncertélmény mellett a moziból ismert vizuális hatások is nagyon erősen érvényre jutnak úgy, hogy a színházi közeg attribútumai sem szorulnak háttérbe.

Az elsősorban kamaszoknak, tinédzsereknek dedikált színpadi vízió kortárs nyelvezetbe helyezett szövegkörnyezetével, a két meseregényre épülő kollázsszerkezetével, álomszerű jellegével megnyithatja bárki számára a lelki szellőztetés kapuit.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS