2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Villáminterjúnk Menyhárt Jenővel az Európa Kiadó kolozsvári koncertje előtt

szerk. 2019. november 25. 13:46, utolsó frissítés: 2019. november 27. 12:53

Ne felejtsétek: csütörtökön este 9-től Európa Kiadó koncert és Transindex szülinapi buli a Flying Circus-ben!


Addig is olvassátok el a villáminterjúnk Menyhárt Jenővel, a zenekar alapítójával és frontemberével:

Közel 40 éve alakult a zenekar és mindig is nagyon fontos volt számotokra az üzenet. Változott-e valamit a zenekar mondanivalója az elmúlt években?

- Ahogy minden változásban van, úgy nyilván az EK is, de persze ezzel együtt az is épp úgy igaz, hogy egy zenekarnak megvannak azok az alapvető jellegzetességei és vonásai, amik végigkísérik a tevékenységét. A változás és az állandóság egyszerre van jelen egy ilyen történetben.

A lázadó fiatalok nyelvén szóltatok annak idején. Most kikhez szól, vannak-e még lázadó fiatalok?
 


- Az EK zenéje mindenki számára nyitva áll, akinek az egyéni érzékenysége folytán valamit jelenthetett. Ez nem  korhoz, nézetekhez vagy bármihez köthető, hanem a személyes affinitás függvénye.

Mi történt azokban az időszakban, amikor „hibernáltatok”? Miért volt fontos, hogy a nagyobb szünetek után is újra zenéljetek?

- Jómagam soha nem csak az EK köré szerveztem az életemet, ez mindig egy nagyon fontos része volt persze, de emellett nagyon fontos más dolgok is szerepet játszottak, ezzel nem is voltam egyedül, a zenekar más tagjai is hasonlóan voltak.

Így lettek olyan időszakok, amikor a zenekar tevékenysége felfüggesztésre került és más dolgok kerültek előtérbe, volt egy nagyon hosszú szünet, amikor az USA-ban éltem, de az élet úgy hozta, hogy az EK újra összeállt, majd különböző formációkban folytatta a munkát

Tendencia lett a társadalmi látlelet megfestése? Az utóbbi időben mintha ez hangsúlyos volna...

- Az EK-dalok mindig az életről szóltak, és mindig arról tudósítottak, ahogy a világ megmutatkozott a számunkra. Volt egy időszak a közelmúltban, amikor nem az foglalkoztatott, hogy magamról írjak számokat. Miután hosszú távollét után tértem haza, így inkább figyeltem a történéseket és újra ismerkedtem a helyzettel és inkább ez inspirált a dalok megírására.Ha minden egyformán Popzene, van-e valami kívül?

- Erről azokat kell megkérdezni, akik ezt kívülről nézik.

Kiadó-e még Európa?

- Azt nem tudom, de Európa Kiadó!

A szülinapi buli Facebook-eseményéhez itt lehet csatlakozni!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS