2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

64. Golden Globe: a Dreamgirls című musical tarolt

szerk. 2007. január 16. 16:58, utolsó frissítés: 16:04

#b#Vígjáték kategóriában a hülye kazah a legjobb férfi#/b#, Meryl Streep a legjobb női főszereplő. Rendezői díjat Martin Scorsese vihetett haza.
Bill Condon: DreamgirlsBill Condon: Dreamgirls


A Dreamgirls (Álomlányok) című musical volt az idei Arany Glóbusz-díj legnagyobb nyertese: a film három díjat is kapott a keddre virradóra Beverly Hillsben 64. alkalommal megrendezett gálán.

A Broadway sikerdarabja nyomán készült film, amelyet Diana Ross és egykori soul-együttese, a Supremes sikertörténete ihletett, elnyerte a legjobb musical/vígjáték kategória Arany Glóbuszát, a további két földgömbbel pedig két mellékszereplőjét: Eddie Murphyt és Jennifer Hudsont jutalmazta a Hollywoodi Külföldi Filmes Újságírók szervezete, a HFPA.

A legjobb drámai film a négy, a világ különböző részein játszódó, végül egymásba fonódó történetet feldolgozó Bábel, a mexikói Alejandro González Inarritu alkotása lett.

Alejandro González Inarritu: Bábel. A hét kategóriában is jelölt filmben Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal és Koji Yakusho szerepelAlejandro González Inarritu: Bábel. A hét kategóriában is jelölt filmben Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal és Koji Yakusho szerepel


Forest Whitakernek jutott a legjobb férfialakítás díja, az afro-amerikai színész az egykori ugandai diktátort, Idi Amin Dadát személyesítette meg a The Last King of Scotland (Skócia utolsó királya) című filmben.

A legjobb női főszereplő Arany Glóbuszát is kortárs történelmi személyiség megformázásáért ítélték oda: Helen Mirren The Queen (A királynő) című filmben II. Erzsébetet játssza. Mirren begyűjthetett egy másik díjat is, az I. Erzsébet királynőről szóló tv-filmért, amelyben szintén ő játszotta az uralkodót.

Larry Charles: Borat – Cultural Learnings of America
<br />
for Make Benefit of Glorious Nation of Kazahstan.
<br />
A botrányfilmet egy romániai faluban forgattákLarry Charles: Borat – Cultural Learnings of America
for Make Benefit of Glorious Nation of Kazahstan.
A botrányfilmet egy romániai faluban forgatták


A musical/vígjáték kategóriában a legjobb férfiszínész Sacha Baron Cohen, a Borat főhőse, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett The Devil Wears Prada (Az ördög Pradát visel) című filmben nyújtott alakításáért.

David Frankel: The Devil Wears Prada. A befolyásos divatlap főszerkesztőnőjének kétségbeesett asszisztensét Anne Hathaway játsszaDavid Frankel: The Devil Wears Prada. A befolyásos divatlap főszerkesztőnőjének kétségbeesett asszisztensét Anne Hathaway játssza


A legjobb rendezés Arany Glóbuszát Martin Scorsese vihette haza a The Departed (A tégla) című filmjéért. A legjobb idegen nyelvű film díját Clint Eastwood második világháborús filmje, a Letters from Iwo Jima (Levelek Iwo Jimából) kapta.

A legjobb animációs film kategóriában a Disney-Pixar produkciója, a Cars (Verdák) nyert.

A The Incredibles, Toy Story, Finding Nemo sikere után a Cars is befutott. A csini, de (eleinte) arrogáns piros versenyautó kalandjai nemcsak a kritikusoknak, nekünk is bejöttA The Incredibles, Toy Story, Finding Nemo sikere után a Cars is befutott. A csini, de (eleinte) arrogáns piros versenyautó kalandjai nemcsak a kritikusoknak, nekünk is bejött


A gálán az egykori látványos szuperprodukciók rendezőjéről, Cecil B. De Mille-ről elnevezett életműdíjat adtak át Warren Beatty-nek.

Forrás: MTI, HFPA.org

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS