2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A férjem férje, azaz ÉN!

P. E. É. 2007. szeptember 03. 18:16, utolsó frissítés: 16:18

Ismeretterjesztő médinjúeszéj vígjáték a melegekről, amelyben közlik veled, ha eddig nem tudtad volna, hogy ők is emberek. Téma: két férfi mókás, de főleg tanulságos érdekházassága.
Két tűzoltó, egy csapat. Larry Valentine és Chuck Levine a legjobb barátok és a legjobb munkatársak. Egy tűzoltási akció során Valentine megmenti Chuck életét, aki az adósa marad.

Valentine, ahogy a neve is jelzi, hősszerelmes típus, már-már betegesen ragaszkodik évek óta meghalt feleségéhez. Larry nem hajlandó kibontani azokat a postai küldeményeket, amelyeket túl fájdalmasnak ítél meg, így történik meg az, hogy lejár egy nagyon fontos járulék megszerzéséhez a határidő.


Élve megyünk be, és élve is jövünk ki!Ez a helyzet csak a családi állapot megváltoztatásával módosítható, Larrynek sürgősen házastársra van szüksége. Mi a legkézenfekvőbb megoldás? Elveszi Chuckot, aki amúgy is tartozik neki. Senki nem fogja megtudni – nyugtatja meg barátját, illetve hamarosan vőlegényét, aki híres volt arról, hogy falja a nőket.

A házasságkötés folyamatának mulatságos története következik. Az ifjú pár boldogan élhetne, ha nem következne a bonyodalom. Azaz a hatóságok felfigyelnek arra, hogy az utóbbi időben túl sok érdekházasságot kötnek a házasoknak járó kedvezmények miatt. Ügyvédre van szükségük, aki – minő véletlen! - egy szingli bombanő. Chuck nyomban beleszeret, de titkolnia kell ezt, habár az ügyvédnő is gyengéd érzelmeket táplál iránta. A hatóságok résen vannak, egy különösen ravasz és rosszindulatú detektív személyében, ezért mindenféle óvintézkedéseket kell tenniük.


A melegparti során a melegekről alkotott sztereotípiák sokasága vonul fel előttünk. Az egyik legnagyobb audiovizuális klisé, amikor Chuck meglát hátulról egy szöszi bombázót, és amikor rávetné magát, kiderül, hogy elölről férfi az illető.


Most kell kacagni.


A melegek tudnak táncolni, szeretnek szexis pillangónak öltözni és úgy viselkednek, mint teadélutánon a megvadult óvodások – tudjuk meg a következő, mosolyfakasztónak szánt képsorokból. Megjelennek az „antihomoszexuális” aktivisták is, és egy utcai közelharc után Larry és Chuck az újságok címlapján látja viszont magát. Sajnos a kollégák is őket. A tűzoltó csapat nem örül túlságosan a fejleményeknek, a Kapitánnyal soha nem is tudják igazán bevetetni, hogy melegek lettek.Az a szituáció áll fenn, amikor egy, ráadásul egynemű kisközösség nem tolerálja rögtön a másságot. A társadalom kirekeszti magából a melegeket (sic!), minden téren ellenállásba ütköznek. Larry gyerekeinek semmi baja az egésszel, még örülnek is, hogy Chuck hozzájuk költözött, a felnőtteknek azonban mindenféle ellenvetéseik vannak. A csapattársak kérik, hogy helyezzék át a két meleg srácot, a zuhanyzóban távol tartják magukat tőlük. A helyzet azonban nem ilyen sötét, jó oldala az, hogy a fejszés gyilkosnak hitt hatalmas néger, aki addig elzárkózott mindenkitől, rájön és be is vallja, hogy maga is meleg. A revelációtól nagyon boldog lesz, hatalmas lelki teher alól szabadul fel.A fiúknak tárgyaláson kell résztvenniük, ahol végig nyerésre állnak, de a ravaszdi detektív a végén sunyi húzással leleplezi az érdekházasokat. A Kapitány monológjánál esik aztán le a nézőnek, hogy


teljesen hülyére veszik:

el kell fogadni a másságot, szeressük egymást gyerekek, egyébként a két alperes nem is homoszexuális, a tűzoltók rájönnek, hogy nem a házastárs neme, hanem a barátság és a csapatszellem a fontos. A két tettes bevallja, hogy érdekházasságot kötöttek, elítélik őket. De mint kiderül, nem az egyén a hibás, hanem a rendszer, tehát kiengedik őket a börtönből. És akkor heppiend.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS