2018. november 21. szerdaOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Képzőművészeti kirakodóvásár Kolozsváron

K. R. 2008. április 18. 16:44, utolsó frissítés: 16:10

Arcfestés, képek, barkácsolt tárgyak a belváros egyik legkisebb terén. #b#[fotóriport]#/b#Az utcai muzsikusok Brahmsot játszanak, a járókelők pedig fel-felkapják a fejüket a kolozsvári Mátyás szülőháza előtti terecskén, ahol háromnapos képzőművészeti vásár nyílt. A vásárt az apARTe Szocio-Kulturális Egyesület szervezte, és április 17-től 19-ig tart.

Az egyesületünk 2002 óta létezik, különböző projektjeink, kiállításaink voltak itthon és külföldön. A vásárt 2007 őszén rendeztük meg először és célunk, hogy évente kettőt, egy tavaszit és egy őszit szervezzünk. Kb. 40 képzőművészettel foglalkozó tagunk van, akik a vásárra kiállítandó anyagokat készítik - mondja az egyesület elnöke, Ana Maria Gruia.

Az árusok között vannak egyetemisták, végzettek és művészeti iskolások is. Nagy részük nem kifejezetten erre az alkalomra készítette alkotásait. A választék: festmények, fotók, díszített agyagedények, bizsuk, hűtőmágnesek.

A saját készítésű bizsukat árusító lány szerte az országban járja a különböző vásárokat, a vidám állatkás fülbevalókat, nyakékeket egyenként készíti és festi. Ezek ára 10-12 lej körül mozog.Arrébb iskolás lányok a helyszínen festenek-barkácsolnak és 3, illetve 2 lejért lemosható bőr és arcfestést is készítenek. Arcfestésre eddig volt vagy négy jelentkező, főleg gyerekek. A lányok fennmaradó idejükben egymást festegetik, s ha megunták, hazamennek. Nemsokára érkezik is egy kisfiú, pókhálós mintát rendel az arcára.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS