MTI/hírszerk.
DÖMPINGÁRON
Tönkreteszi az Orangeways a kis erdélyi utasszállító cégeket?


A magyarországi cég sokkal kényelmesebb buszokkal szállít a Budapest-Csíkszereda útvonalon, jóval olcsóbban. A közúti szállítók barikádokat emelnének. [kommentekkel]


HIRDETÉS
Barikádokkal akadályoznák meg az erdélyi közúti szállítók a magyarországi személyautók és haszonjárművek áthaladását az erdélyi utakon, ha október végéig nem érkezik számukra kielégítő válasz az OrangeWays Zrt. romániai járataival kapcsolatban, és nem vonják vissza e cég engedélyeit – jelentette be Orbán László, az Erdélyi Közúti Szállítók Egyesületének (EKSZE) elnöke.

Egy Orangeways-busz...


Az OrangeWays tavaly novembertől üzemeltet járatot a magyarországi utasforgalom szempontjából kulcsfontosságú Csíkszereda-Székelyudvarhely-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest útvonalon. Az OrangeWays az erdélyi személyszállító cégek kisbuszaihoz képest


összehasonlíthatatlanul komfortosabb buszokkal szállít:

véce, ingyenes üdítő, kényelmes ülések és médiaközpont áll az utasok rendelkezésére. Ráadásul sokkal olcsóbb is: egy Budapest-Kolozsvár út viteldíja akár 2900 forint (43 RON) is lehet, ehhez képest például a Kaméleon szállítócég ugyanezért 5500 forintot (75 RON) számol fel.

Az EKSZE azt állítja, hogy az OrangeWays számára teljesen törvénytelen módon adtak ki engedélyt, hiszen e cég már azelőtt is súlyos kihágásokat követett el a nemzetközi személyszállításban. Tavaly novembertől ez év áprilisáig engedély nélkül menetrendszerinti járatokat működtetett Budapest és Kolozsvár között, csődbe sodorva az ottani cégeket. Orbán szerint a Román Közúti Hatóság (ARR) emiatt többször is bírságot szabott ki. Az érintett cégek, vállalkozások februárban kérték az engedélykiadások megtagadását, ami nem történt még meg.

Orbán szerint az OrangeWays járatai súlyosan sértik az uniós előírásokat, kompromittálják a meglévő járatokat, ráadásul a cég a legjobb nemzetközi vonalra telepedett rá, amely egészen Csíkszeredáig húzódik. Körülbelül száz szállítócég alakította ki évekig tartó nehéz munkával saját vállalkozását, erre odaérkezik buszaival egy "kalózcég",


dömpingárakat alkalmaz, nem fizet állomásdíjat,

nem terhelik más egyéb költségek sem. E cég járatai Budapesten egy városi közmegállóból indulnak, amely Orbán szerint a legcsekélyebb feltételeket sem biztosítja a nemzetközi forgalomban, Erdélyben pedig - fűzte hozzá -, hol egy megállást tiltó tábla alatt, hol egy útkereszteződésnél, hol pedig egy Mol-kútnál veszi fel vagy teszi le utasait.

... és a bőrborítású utasülések


Az egyesület bíróságokhoz és az illetékes európai hatóságokhoz akar fordulni, és kész országos szinten határ-, illetve útlezárásokat végrehajtani, meggátolva minden egyes Magyarországon bejegyzett jármű áthaladását mindkét irányban. Orbán leszögezte: a végsőkig készek elmenni, még akkor is, ha ezt a megmozdulást esetleg nem engedélyezik a román hatóságok.

Az OrangeWays "fapados" autóbusztársaság sokkolta az erdélyi piacot, emiatt tiltakoznak az erdélyi fuvarozók - mondta el Kovács Miklós, az OrangeWays Autóbuszos Közúti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek. Az OrangeWays engedélyeit a magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) adta ki, és miután az Európai Unióban, amelynek Románia is tagja,


a közúti személyszállítás piaca liberalizált,

a román hatóságoknak csak jóvá kellett hagyniuk a magyar engedélyt. Az OrangeWays vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy egy évvel ezelőtti megjelenésük hasonlóan sokkolta a magyar piacot. Kovács Miklós hangsúlyozta, hogy minden szükséges engedéllyel rendelkeznek, így a kifogásolt megállóhelyi hozzájárulásokkal is. Ezeket - az Európai Unióban szokásos módon - térítés ellenében magántársaságoktól, állami autóbuszos cégektől kapták meg. A vezérigazgató példaként a Tesco buszmegállóit említette.

Az OrangeWays vezérigazgatója elmondta azt is, hogy Romániában 100-150 autóbuszos társaság működik, és a náluk kétszer nagyobb Atlassib például fele annyi árért szállítja az utasokat, mint az OrangeWays. Így dömpingár alkalmazásáról szó sem lehet - tette hozzá.

  • Megosztás:
HIRDETÉS
180. riccsmond
2010 április 15 10:53 Replikázok

es egyre parasztabbak a buszsoforok is. kepesek voltak a zuhogo esoben a taskam legaljarol eloszedetni 5 kemeny lejt a poggyasznak. azt nem ajanlottak fel h esetleg a buszon is megtehetnem, mert szo se lehet rola hogy a csomagot felvihessed. hat koszi orangeways, ha rajtam mulik nem utazik senki veletek.

179. Réka
2010 április 14 20:37 Replikázok

Az Orangeways egyre csapnivalóbb: amortizálódnak a buszok (egyre gyakrabban nem működik a multimédia-rendszer, ezért éjjel mindenkinek hallgatnia kell a hülye filmet, ami hetekig néha ugyanaz, ha az ember számlát akar kérni, egyszerűen nem árulják el, hogy hol van az irodájuk, udvariatlan, hogy nem mondják el románul is, az angol meg - hallgatni is borzalmas, ahogy eléneklik a biztonsági tudnivalókat. A járatokat naponta-hetente teszik-veszik, váltogatják. Elég csapnivaló szolgáltatást nyújtanak, az az igazság.

178. Akabelle
2010 április 13 19:54 Replikázok

Jaa, és a Kameleon-ról meg annyit, hogy drága, de eléggé fantom-cégnek néz ki.
A Huben meg gyors, de úgy jár, ahogy ő akarja: egyszer én is elmentem a Népligetbe, hogy a 13 órás Huben-busszal hazamenjek. Hát, a busz meg sem jelent... Nem baj, álltak a "cápák", ki Váradra, ki Kolozsvárra, ki Temesvárra vitt...

177. Akabelle
2010 április 13 19:52 Replikázok

Annak ellenére, hogy az utaskísérőknek kínt jelent az angolul megszólalás, hogy a sofőrök PARASZTOK és hogy a minőség egyre romlik, nincsen baj az Orangewaysszel.

A sofőrök, akik a csomagok elpakolásáért is felelnek, nem hajlandóak angolul beszélni, pedig értenek mindent, és meg vagyok győződve, hogy tudnának is felelni, ha akarnának. Nem egyszer hallottam, hogy Kolozsváron, miközben román utasok csomagjait vették el, csúfondárosan beszéltek róluk. S amit személyesen is tapasztaltam: a barátom nem tud magyarul, románul sem, ezért angolul próbált szót érteni az úriemberekkel. A jegyre legalább 5 pénznem oda van írva, amiben a csomagkezelésért fizetni lehet, és ő éppen koronát akart adni (ráadásul pontos pénzt), mire az egyik úriember elkezdte őt magyarul szidni, hogy "ez hülye, minek néz minket" és hasonló cifraságok. Amiután lejben kifizettem, mondtam szépen, magyarul, hogy köszönjük a megértésüket stb. stb. ...

176. Sancho
2010 április 13 19:36 Replikázok

Van benne valami.. csak egy dolgot nem értek, mi a f"nak kell éjjel utazni, mint valami bagoly? Méghozzá 12 órát lötyögni valami randa buszon? Nappal nem lehetne?

175. papp maria
2010 április 13 08:58 Replikázok

Nekem is van mondanivalom a Kameleon ceg-hez fuznek hogy komolytalanok Januarba vissza jovet a Nepligetrol meg se jelent a busz a nagy ho-ba botorkalva hogy ki is hozna haza K-vara.Miutan felultem a sofor kozolte hogy nem is jar a busz atutalva az embereket a Huben ceghez.A "fonok" a Kameleontol mindta hogy a penzt vissza jutasa mire haza ertem mar fordult a kocka semmi penz.Komolytalanok!!!

174. rigo jancsi
2010 április 8 19:04 Replikázok

Senki ne ugorjon be a "szegény erdély kisbuszos testvéreink" típusú szívszaggató szövegnek, mert itt kb arról van szó, hogy a nemzeti együttérzést kihasználva egyszerűen lenyúlják az embert. Ugyanaz megy kinn, ami a Balatonnál ment a németekkel, mindenki próbálta magát megszedni ahogy csak bírta, kit érdekel hogy jön-e jövőre is a kuncsaft. Meg lehet nézni, hogy ma hányan jönnek. 2010-ben már más a mérce, tessék fejlődni. A panaszkodáshoz ott van az OW ügyfélszolgálat, nem a fórumokban kell morogni meg sunyi módon kelteni a rosszhírt. Bocsánat.

173. Sz.Alk4
2010 március 19 19:16 Replikázok

3. Udvarhelyen fogták magukat és a a Patkó téren, a Központban 4-5 percet állomásoztak, magánügyben. Várakoztatva az ügyfeleket, dacolva az engedély bevonásával és a GPS-el. Ez a helyszín az ENGEDÉLYEZETT MEGÁLLÓHELYTŐL TÁVOL esik, mindezt azért, hogy a sofőr egy bizonyos "Ernőnek" címezve egy üveg valamit kellett felvegyen egy helyi nénikétől, akire, mondom, 5 percet vártunk, hogy átadja csomagocskáját. Szartak rá tehát a menetrendjükre és az én 10 perccel korábban elhangzott kérésemre!

Tanulok az esetből, megnézem, még mikor utazok velük legközelebb. Innen üzenem nekik, hogy ne nézzék hülyének az embereket! Ha lenne egy általános ügyfélszolgálati e-emailcímük, ahogyan egy profi cégnél ez van, panaszt tennék az eset miatt, legalább a sofőrt szankcionálják, hogy magánügyre, csomagküldésre használta a céges buszt!! Ennyit a profizmusról, a fiatalos, de balkanizálódó lendületükről....

172. Székely Alk.3
2010 március 19 19:16 Replikázok

Sejtettem, hogy elutasít: megvizsgálják a GPS-t, bevonják a működési engedélyét, ha a megengedett megállókon kívüli helyeken állnak meg, vagy eltérnek a menetrendtől. Hát jó nagyot hazudott nekem, amint az alábbiakból kiderül és ezért DÜHÖS vagyok rájuk!

1. A menetrendtől már azzal eltértek, hogy 1 órával előbb érkeztek meg (nem vis major késtek, hanem siettek!! - ha látjátok a különbséget és az ebből fakadó következményeket egy havas márciusi napon, amikor várakozni, stoppolásra marad a sietség miatt az emberfia)

2. Marosvásárhely után vis major megálltak a nyílt pályán, eltérve újra a "menetrendtől", mert egy korábban leszállt utas utánunk rohant egy taxival, egyszerűen kiállt az útra, oszt leintette a buszt, mert ottfelejtette a cuccát. Egye fene, de ha neki szabadott megállni, nekem miért nem??

171. Székely Alkibiadész
2010 március 19 19:14 Replikázok

2010.03.12-ről 13-ra virradóan utaztam Erdélybe Székelyudvarhely célállomásig vettem jegyet. Szovátán, a megelőző állomáson odasündörgök a buszsofőrhöz, hogy szívességet szeretnék kérni, hogy álljon meg velem a busz egy köztes helyen, Udvarhely előtt (pontosabban a szentléleki leágazásnál, hiszen én a Nyikó mentére igyekszem, nem szeretnék bemenni plusz 10 km-t Udvarhelyre, aztán vissza újabb 10-et, azaz totál 20 km-et fölöslegesen utazni). Azt is mondtam neki, hogy csak kézipoggyászom van, azaz 2o másodperc alatt végrehajtható a különleges kérésem, lefékeznek, én meg kiszállok az ajtón, ennyi.
Sejtettem, hogy elutasít: megvizsgálják a GPS-t, bevonják a működési engedélyét, ha a megengedett megállókon kívüli helyeken állnak meg, vagy eltérnek a menetrendtől. Hát jó nagyot hazudott nekem, amint az alábbiakból kiderül és ezért DÜHÖS vagyok rájuk!

170. Székely Alkibiadész
2010 március 19 19:07 Replikázok

A hosszabb ideje keringő OW kontra "parasztbuszok" vita figyelőjeként többször írtam a fórumokon. Nekem leginkább a kezdeti dömping ár volt a nyomós érv, amiért párszor velük utaztam, de mindig láttam rajtuk, hogy gépiesek, merevek. Most, a legutóbbi utazásomon meg is jártam velük. Elmesélem nektek, okuljatok! APROPÓ: Hallom, hogy 19 eurós áron Fortuna Ticket lesz a Koronán, egyelőre ez, és a Wizzair lesz, amivel Erdélybe érdemes utazni. És fuck off Orangeways!!

169. Istvandi Botond
2009 október 21 20:21 Replikázok

Tegye tonkre oket, ha nem kepesek az erdelyi fuvarozok minoseget nyujtani!!!! Tanuljon a mokany nep. Rafer.. es van kitol!

168. Abigel
2009 október 20 16:04 Replikázok

Nem igazan sok kulonbseg van a busztarsasagok kozt, viszont csak ezzel az eggyel sikerult 6 oran at az ut szelen ejszaka hidegben allni amig egy masik buszt kuldtek ....Ha hazai jarattal mentem volna, akkor a legkozelebbi varosbol kuldenek buszt, nem pedig budapestrol kolozsvarra.....

167. kinbot
2009 október 20 11:09 Replikázok

Szerintem is az OW szolgáltatása jó, csupán a humánum nem ugyanaz, mint a régi, megszokott erdélyi cégeknél. Gondolok itt az első marosvásárhelyi cégre pl. Pontosabban: én vagyok az utas, ő a szállitó és passz. Ne álljak elő ilyen extra igényekkel, hogy nekem most nagyon kell a toilett ...Pedig ez teljesen normális, emberi dolog. Nem voltam még ilyen helyzetben, de bármikor lehetek. Én is, más is.Ami miatt nem szivesen utazom velük, az az éjszakai út. Én éjszaka aludni szeretek, de nem autóbuszon.

166. Nagyutazó
2009 október 20 10:09 Replikázok

Most, az olcsó repülőutak korában, ha valaki mégis arra adja a fejét, hogy a drága és csapnivaló minőségű busszal utazzon Budapestre, vegyen be nyugtatót és készüljön fel a legrosszabbakra: a buszvezetők - tisztelet a kivételnek - arrogánsak, nem tisztelik az utast, nem tartják be az alapvető emberi viselkedési normákat és még sorolhatnám. Nem sajnálom az erdélyi buszosokat, különben is a konkurrencia az élet minden terén hasznos: arra ösztönöz mindenkit, hogy jobb minőségre törekedjen.

165. pitez
2009 október 18 17:23 Replikázok

Senkinek sem jut eszebe az,hogy ha az erdelyi verzoszivu szallitok tobbet nyujtananak akkor mindenki veluk utazna?

164. Janó
2009 október 18 12:22 Replikázok

Végre van egy olyan társaság amely megdöntötte a busztársaságok egyeduralmát,monopolhelyzetét!
Olyan árakat kértek el egy Budapest-Udvarhely közti szakaszon és retur,hogy abból az árból repülővel 2x tehettem volna meg az utat.Ezt a helyi társaságokra értettem nem az Orange Waysre!
Ja és Attila,te csak gazdagítsad a helyi busztársaságot,ha már annyira elmélyült vagy abban a gondolatban hogy a helyi vagy erdélyi buszosokat támogatod.Utazz velük hogy húzzák le a bőrt rólad!Mert azt teszik csak te nem veszed észre!Mert rövidlátó vagy gondolkodásban!
Köszi

163. Attila
2009 október 16 21:56 Replikázok

Én biztos nem utazok Orangeways - el márcsak azért sem, hogy az erdélyi buszosok megmaradását támogassam.
Ezt kéne tenni mindenkinek és akkor nem "enné meg" a kis halat a nagy...

162. HZS
2009 október 16 14:19 Replikázok

Kolozsvaron most mar olcsobbak a kisbuszok es -en legalabbis- semmi kivetnivalot nem talaltam az altalam igenybe vett szolgaltatasokat illetoen. A tokeeros orange kivereztette a kis konkurrencia egy reszet, majd jol megemelte az arait (persze ezt a honlapon nem tuntettek fel, csak mikor jegyet akarsz foglalni esel pofara).
Raadasul a kisbuszok egy resze nem olyan merev a megallast illetoen, illetve sokkal normalisabb idopontokban utaznak (illetve van amelyikenek van alternativaja, mig az Orange az egyik buszjaratat mar megszuntette).

161. kunkori
2009 október 15 23:52 Replikázok

@Tibor: Tibor, tatikám, ilyen helyesírással és gondolatfűzési bravúrokkal azon csodálkozom, hogy meghagytak a buszon, s nem küldtek el a megállóból egy aluljáróba, hogy nézd meg, nincs-e ott az orange-busz. A lapittót (mi más 2oo.ooo forint) meg gyászold meg, s legközelebb olvasd el a használati utasítását (pl hogyan szállítandó, saját kistáska-szivacsbélés, s nem forgó merevlemezzel).

A keret meg az ülés fölötti csomagtér (balesetveszélyes, ha összevissza vannak a cuccok).

kell a konkurencia, istenbiza kell, de nem a térdem-nyomja-a-másik-szék,-nem-fűtik-s-a-busz-es-túl-vagyon-pakolva-konkurencia köll ;)

kunkori

160. Tibor
2009 október 14 22:15 Replikázok

A kiszolgálás kedves, de nagyon törvénytudó volt, ebben az értődik bele hogy egy kisebb nagyobb táskám volt mint ami belefért a keretben amit amúgy nem pontosítanak mekkora a keret sehol sem, nekem 5 RON bab került és le kellett tegyem a poggyászok közé, ami csak akkora problémát okozót hogy egy értékes elektronikai cikkem ment tönkre mert a poggyászok nem voltak rögzítve(kb 200 ezer forint). Ezenfelül a buszon a VC nem működőt amúgy a fülhallgató dugasza sem. Mellettem egy részeg fazon ült de csak pénzér szántak meg új hellyel és a 6900 forintos jegy Marosvásárhely - Budapest, plusz poggyász díj, plusz áthelyezési díj érdekességképen nem is oda ültetek ahova helyet foglaltam mert egy sorral hátrébb, plusz a székem sem működőt és az út elég hószú volt és Kolozsváron egy órát vártunk, és egy órával később is jött ( agyonfagytam ) több mind 169 RON volt csak ara fel az utam, elgondolkodtató mit rejt a jövő ha meghal minden konkurencia.

159. tomy
2009 szeptember 9 16:08 Replikázok

hát ez van! a nagyhal megeszi a kishalat.
miértnem közlekedhetnek erdélybe luxusbuszokkal, ahol kávét kapnak, mint 1 szar 1000éves busszal, amin max füstmérgezést kapnak? a helyi busztársaságoknak akkor lenne joga pofázni, a az orangeways szabotálná őket.
vegyenek inkább jobb buszokat, ne az utakat zárják le!

158. Kata
2009 július 28 15:08 Replikázok

Nekem az Orangeways nagyon megtetszett:) Nem csak az amiatt, de igazan egy rossz szavam nem lehet rajuk. Sot, nemreg mentem volt Kolozsvarra Pestrol,s a kiirt ido elott eisze tobb mint fel oraval megerkeztunk:9 Ez nagyon szimpatikus volt!
Bar van egy masik tarsasag akiket szeretek. Ok loveteiek...nem ilyen nagy ceg, s nem is ilyen modernek a buszok, de nekem semmi problemam nam volt veluk...sot:)
Viszont multkorjaban, meg egy honapja sincs, hogy otthonrol jottem volt vissza Pestre, s az egyik udvarhelyi ceggel utaztam, s otthagytak Balavasaron..pedig elotte direkt lebeszeltem veluk a helyet-idot....mindent...aztan meg nekik allt feljebb,hogy miert vagyok indulatos es en voltam az,aki nem volt ott-akkor....szerintuk..pedig elotte mar egy oraja ott vooltam..na de mar mind1:) Veluk tobbet soha:)
De a loveteieket tudom ajanlani :) Ok nagyon korrektek:)!

157. blööö
2009 július 27 23:52 Replikázok

Szemelyes elmenyem decemberben volt. ket ora keses, kedves szemelyzet, szemnek kellemes, tiszta, kenyelmetlen, osszepreselt, olcso es a menetrend sem volt betartva, legalabbis,amely a honlapjukon volt feltuntetetve, de valamit valamiert.

156. amaresz
2009 július 27 18:24 Replikázok

Én egy remetei járattal jöttem a napokban, soha többet őket. Zene egész éjjel bömbölt, sofőr a kísérőjével cigizett, a klíma hűtött + sofőr ablaka tökig letekerve, kint 12 fok, annyira átfagytam, azt hittem beledöglök.
Szemléletváltás szükséges, ez már nem a 18. század, ébresztő!!!!!

155. okidoki
2009 július 20 14:29 Replikázok

Fel kell zarkozni kicsi barataim, nem nyivakolni.
Soha sem volt jo velemenyem az itteni jaratokrol. Paraszt soforok, mexikoi szintu szolgaltatasok, draga jegyek, stb..
Az mar egy masik dolog, hogy az Oways penzmosodat vezet (lehet), de ez van...

154. Reisebüro
2009 július 19 22:11 Replikázok

Voltam többx a céggel. Szuper ár-teljesitemény viszony. Kis gond a van a wc kapacitasaval, sok esetet hallani, hogy meg van telve es az utasok kedveert nem allnak meg extra, velem is megesett, Berlintol egesz POzsonyig nem volt lehetoseg pisilni. De amugy cucc.

Ami a konkurrenciat illeti: sztem nincs szo tönkretetelrol. Ez a kapitalizmus kedves konkurrens cegek! Igy van rendjen, olyan mint a dzsungel törvénye, amelyik ügyesebb, okosabb az marad eletbe es a gyenge elpusztul...ilyen egyszeru.

153. Peter
2009 július 18 11:42 Replikázok

Iden ketszer is utaztam Orageways-el Kolozsvarrol Pestre. Meg vagyok elegedve. A soforoknek van egyenruhajuk,a stewardess rendes, a buszon tisztasag es igy tovabb. Viszont nem ajanlom senkinek, hogy a hatso ajto elotti szekeken utazzon (egyik buszon sem), azokat nem lehet hatra ereszteni, es ha az elotted levo hatraereszti az o uleset, eleg kenyelmetlenul fogsz ulni. Hozzateszem hosszu labaim vannak, 190 cm vagyok. De amugy mindenkinek ajanlom.

152. Gábor
2009 július 17 15:18 Replikázok

Horvátországba utaztam az Orange Ways-el.
Nekem semmi bajom nincs a társasággal! A buszok kényelmesek,tiszták,kulturáltak. A mellékhelységet is lehetett használni szó nélkül, és még a kávégép is működött!
Az utaskísérő és a sofőrök is normálisak,segítőkészek voltak. Az indulás és az érkezés is pontosan történt! Én nem tapasztaltam semmi furcsaságot, nekem nagyon bejött. Én merem ajánlani mindenkinek,ki kell próbálni és utána kell véleményt mondani!
Luxus elérhető áron.
Volántársaságoknak van még fejlődni, van mit tanulni az Orange Ways-től!
Jó utat mindenkinek:)

151. R.
2009 július 12 16:54 Replikázok

Kipróbáltam. Mélyen a várakozásaim alatt teljesítettek. Büdösség volt a buszon jövet-menet, túl meleg, egy óra késés... Vitathatatlan előnyei is vannak (sok elhangzott fennebb, alább), de jobbra számítottam.

150. ffcf
2009 július 9 12:54 Replikázok

ezek mind beeeenaak a orange ways a legjobb!!!! amugy maichael jackson 5 ever!!!

149. no
2009 július 5 14:35 Replikázok

mi az hje? az Erdély-i utasoknak nincs joga olcsón luxushoz?
Nem értem. Teremtsenek O.ways körülményeket:P

148. voltsofor
2009 március 5 17:21 Replikázok

Ki is Orban Laszlo? Nem o volt vmikor az ARR fonoke? Erdekes dolgok tortentek akkor.

147. Csilla
2009 január 6 15:10 Replikázok

Mi a gond miczimackó?
Az ember nem mondhatja el a véleményét? Vagy sok ember nem mondhatja el? Vagy mindig mindent dicsérni kellene? Hogy szép rózsaszín legyen minden, ne pedig narancssárga? Vagy csak egyszerűen savanyú a szőlő?

146. miczimaczkó
2009 január 4 22:44 Replikázok

Érdekes... Nagyon ért mindenki az utaztatáshoz, a közgazdasághoz, meg a joghoz. Nagy erdélyi polihisztor társaság. Csak arra futotta nektek, hogy másokat mocskoljatok. Gratulálok!!!

145. istvan
2008 december 18 00:25 Replikázok

A napokban utaztam Pestrol Vasarhelyre a Royal tarsasaggal. Az ut kb jo volt. De a sofor betett egy olyan durva akciofilmet, amelyben vagy 20 embert nagyon brutalis modon lemeszaroltak es vagy 50-et lazan lepuffantottak vagy megoltek. Ezt a szrt kellett nezzuk maximalis hangerovel. A buszon par gyerek is volt. Ha mar filmet vetitenek, mert kell brutalis legyen??? Kulonben sem hiszem, hogy fizettek volna vetitesi dijat, tehat illegalis (ez par eve mar igy megy, feljelentheto a tarsasag). A DVD-k ugyis masoltak voltak...

144. Dario Faken
2008 november 19 23:44 Replikázok

Én is itt vok! Éjjen mindenki!

143. Adorjáni Mária
2008 november 1 23:48 Replikázok

November 1, skorpio trans, Udvarhely-Kibéd távolság 75 perc alatt, hatszor álltunk meg, Kibéden a DOSA -magazin de prezentare- nál 20 percen át vásárolt a két sofőr, . Ezek miatt választja az ember 2008-ban már szívesebben azORANGEWAYS járatokat. Ott indul a busz, majd megállások nélkül halad a cél fele

142. bence
2008 október 30 21:38 Replikázok

Közben okosabb lettem. Van egy műdal, amit Uhely-Kvár távon cirka 4-5 alkalommal meghallgattam. Scorpion trans buszán, hogy félreértést elkerüljem. Gondoltam legooglizom: "Édesanyám, ha hallod a nótám" stb. Előadó googli szerint: A Két Zsivány. Szerintem találó... Ha értitek, hogy mire célzok.

141. FlagellumDei
2008 október 29 14:16 Replikázok

Na, megneztem az orban laszlo ( igy, kisbetuvel ) dumajat abban a Duna TV-s riportban. En oszinten, valamit nem ertek: Azt nyilatkozta, hogy az erdelyi szallitok is rendelkeznek legalabb olyan modern buszokkal, mint az OW, az araik nagyon kis mertekben magasabbak a svajci ceg arainal, ( ebben nem egeszen volt biztos szerintem, mert idonkent pedig epp azt kifogasolta, hogy az OW melyen a romaniai arak alatt dolgozik) es, ami fontos: az erdelyi cegek torzs utasait nem veszi el az OW. Akkor mi itt a baj oregem? Valoszinuleg nem olvasok eleg sajtot, mert meg nem hallottam arrol, hogy a krakkoi, pozsonyi vagy becsi jaratot bojkotalna a lengyel, szlovak vagy osztrak szallitok egyesulete. Szoval orban l. szegeny hamarosan elsirja magat, hogyha az a csunya Orange Ways elveszi megegyszer a jatekat...

140. András
2008 október 29 12:30 Replikázok

Javasolnám mindenképpen hogy feszítsenek hálót a WizzAir járatai elé is. Ha túl sokba kerül, még mindig ki lehet feküdni a felszállópályára. Ha szólnak időben, megszervezzük az élő adást a CNN-ben.

139. Matefi Dezso-Levente
2008 október 29 11:03 Replikázok

Szep jo napot!!
Egy nagyon komoly es vagany buszjarattal allunk szemben.Maximalisan meg vagyok elegedve a szalitas felteteleivel!!!

138. Szilard
2008 október 22 09:27 Replikázok

Ugy olvastam,hogy ujabban decemberre utemeztek az utlezarast. Na fene, szoval akkor az unneppekre lesz a barikad? :DDD lesz abbol meg 2009 is jo emberek. Nem fognak ezek kiallni az utra, tudjak az mivel jar. Szoval kedves erdelyi fuvarozok, fogadjak el a helyzetet es minden megy tovabb. Orange Ways itt van es ez teny, vegyek tudomasul.

137. z
2008 október 21 13:20 Replikázok

Akkor kérdem én is a magamét. Békés állampolgár vagyok, kizárólag román. A kocsim magyarországi jelzésű. Én átmehetek a blokádon? Egy igen kedves barátom hasonló szituban van, azzal a különbséggel, hogy fegyvert fog szegezni a díszes társaságra. Megérdemelnék...

136. Pista,utópista
2008 október 19 18:38 Replikázok

Ja, hogy különböző ejrópai izékhez fordulnak jogorvoslatért. Mihez van joguk? Semmihez!!! Vazze!!! Példa Csíkszeredából. Ki emlékszik még az ottani taxiskamara és a PTK Taxi közötti vitára? Hm? Amikor a PTK Taxi a többi társaságnál olcsóban kezdte fuvarozni a klientúrát? Na és akkor összeült a taxis kamara, s kisütötte, hogy a taxizás kilométerének legalsó ára nem lehet kevesebb egy fél liter ólommentes benzin áránál. S ezt egy helyi önkormányzati határozattal szentesítették. Vagyis megállapodtak egy minimális árban, hatósági támogatással. Ergo: ármegállapodás hatósági támogatással. Ezt úgy hívják,hogy kartellezés. Azaz, kartell a csíkszeredai polgármesteri hivatal támogatásával.

135. Pista, utópista
2008 október 19 18:29 Replikázok

Szilard! Én támogatom! Feküdjünk az útra! Barikádoljunk utasként. Ha meg Orbán László nem oszt ki magának két nagy nyaklevest, ajánlom magam, én ingyen megteszem, plusz megtoldom egy állcsúcsrúgással is! Falhoz a székelyföldi szállítók vezetőivel, roncstelepre a büdös buszokkal! Ceausescu meghalt, emberek! S akkor még csodálkoznak, hogy nálunk Székelyföldön a leg alacsonyabbak a bérek, legszarabb úgy nagyáltalában minden. Ahogyan egyik régi magyar filmben monda egyik kissrác: "Bácsi kérem...Ákásszuk fel!"

134. del medico
2008 október 17 19:11 Replikázok

Ne engedjük be a magyar csirkehúst se! A román sokkal jobb, mert egyedi lila színe van, két feje és négy lába. Ja hogy ezt Funar már mondta a '90-es évek közepén?
Kedves bornyú Orbán úr, nagyon elkéstél a balf@szságoddal.

133. Boti
2008 október 17 09:56 Replikázok

Alig varom az utlezarasukat. Hogy aszondjak: nem engedik at a magyar rendszamu autokat. Beulok a kollegam magyar rendszamu autojaba, az ugyvedemmel es odahajtok az utlezarashoz. Allitsanak csak le. Olyan pert akasztok a nyakukba, hogy meggondoljak kovetkezoleg, hogy kiket allitanak felre.

132. Hauser Edith
2008 október 15 20:39 Replikázok

Engem felháborit,hogy az erdélyi buszjárat cégei útlezárással akarnak tiltakozni az Orangeways ellen.Azért mert olcsóbban szállítja az utasokat,de ők még sok kifogást találnak.Én erdélyi vagyok,de ezt elítélem.Ők mit szolnának ahoz,ha a magyar buszjáratok is azt mondanák,hogy nem engedig be őket.Mert ez így lenne fer.Én Pécsről szoktam indulni,mert Bp.feljutni körülményes nagyon.De utaztam olyan erdélyi járattal,hogy mindenek volt mondható csak kényelmesnek nem,az árak folyton változnak,sőt 1-szer még 80km-el tovább kellett megvennem a jegyet,mert állítolag ez így kell,csak az érdekes,hogy ellőtte és utána sem kellett.Persze pénzben joval több volt.Én örülök,hogy van ez a járat és remélem,hogy egyszer talán Pécsről is fog indulni,mert nekem igenis számít,hogy mennyibe kerül a jegy.Ha Romániai buszok bejöhetnek,akkor ők is engedjék be a magyar járatot.

131. gonoszmano
2008 szeptember 28 01:40 Replikázok

Melindus rafekudtel kedves a capsra...
Nemreg jottem OW-vel Pestre. Benyomasok vegyesek. A szemelyzet okes, az ar is jo, de ejjel jon, a tarsasag tapos a javabol es valahogy nem kenyelmesek a szekek. A helyzet az, hogy ugyanezt el tudom m0ondani a tobbirol is, kiveve talan a Nemethspeedet, akik eleg jo jarganyokkal fuvarioznak, viszont egyszer egy adag Irirszagbol hazatero Gaborral jol leszivtam naluk, a sofor balfacansagabol. Szal eb ura fako, de nappal azert arszempontbol megfontolando...

130. MELINDUS
2008 szeptember 26 19:26 Replikázok

HELLO!
ORANGE-WAY IDE VAGY ODA,ENGEM AZ ERDEKEL HOGY MELYIK BUSZ VISZ KI A REPULLOTERRE,MONDJUK HA VASARHELY VAGY KOLOZSVARI REPTERRE SZERETNEK MENNI,DE UGY KELLENNE EGYEZTETNI AZ INDULAST,HOGY NE VARJUNK A GEPRE 5-6 ORAT KOLOZSVARON VAGY VASARHELYEN SE...
ERRE VALASZOLJANAK A REGI TARSASAGOK...ES MIERT NINCS BUDAPESTROL VISSZAUT NAPPAL IS,NEKEM OTT KELL VARNOM PESTEN 8-9 ORAKAT AMIRE INDULNAK A REGI JARATOK????
HAT EN VAGYOK ONOKERT VAGY ONOK ERTUNK???
HA VALAKI TUDJA EZEKET A JARATOKAT,KEREM IRJA MEG NEKEM,IDEJE MAR A REPULLOKHOZ IGAZODNI,HOGY NE KELLJEN AZ EMBER UGY EREZZE HOGY A VILAGVEGERE ERKEZIK.

129. szekelyfoldi
2008 szeptember 26 12:13 Replikázok

Aki másnak vermet ás.....az Orangeways megállóit firtató kutakodások egy másik eredménye az lett, hogy az indítványozó társáságok "illegális" megállóhelyeire is fény derült....lásd a Székelyföldről küldött (természetesen az utat szépen megfizetve) csomagot a Praktiker előtt veheted már át (Kolozsváron kívül) a korábbi Sora előtti megálló helyett. Vajon miért? Más bírálása helyett javasolnám a helyi busztársaságoknak a mihamarabbi önvizsgálatot!

128. Kandurka
2008 szeptember 25 23:46 Replikázok

Tapasztalatom szerint eddig a nagy multik, akik megtelepedtek Romániában, ahelyett, hogy hoztak volna egy kis üzleti és kereskedelmi kultúrát magukkal, a lehető legrövidebb idő alatt alkalmazkodtak az itteni színvonalhoz, lásd nagyváradi Real v. Metro ( a személyzet nem köszön, mogorva, udvariatlan, nem adnak vissza aprópénzt, az üzletben kosz és felfordulás, a parkolóban káosz van, stb., stb.). Szerintem fölösleges ennyit aggódni, ill. lelkesedni, ez a cég is rekordidő alatt alkalmazkodni fog az itteni színvonalhoz. Ja, hogy az OrangeWays olcsóbb is? A német áruházlánc is szinte a németországi ár duplájáért adja el itt a ugyanazt a tejet és az olajat. A pénz az mindenkinek pénz.

127. Tibi
2008 szeptember 24 10:07 Replikázok

Itt van egy cikk arról, hogy az egyik Udvarhelyi cég tulajdonában álló 18 szemelyes buszon 30 utaztak... :|

http://uh.ro/uh/cikk_olvas_aktualis.php?id=36499

Kérdés: hol van híres EKSZE és a rendőrség, hogy kemény bírságot szabjanak ki és felszólítsák a tulajt, hogy ha még egy kihágást elkövetnek, akkor felfüggesztik az engedélyüket???????

Ez kéész!!!

126. Szekely Tunde
2008 szeptember 16 20:34 Replikázok

Mint olyasvalaki, aki nagyon gyakran utazik Kolzosvárról Budapestre és vissza, számomra egyáltalán nem mindegy a szolgáltatás minősége. Töbször utaztam Orangeways-sel, amelyet kényelmes és civilizált utazásként maradt meg bennem. Tegnap egy másik, kisebb, kolozsvári céggel jöttem, amelyben ugye vannak előre kiszmítható kényelmetlen dolgok, szűk ülőhely, hideg, gyakori megállások éjszaka, amikor a mikrobusz ajtója nyitva marad és kihűl a busz, de ért még egy ilyen jellegű meglepetés: beesett az eső a mikrobuszba. Amikor szóltunk a sofőrnek erről, csak annyi volt a válasza: "Hát, ő nem ezzel a busszal jött..." Egyébként meg nem érdekelte a dolog. Mi meg csak áztunk. Na, az ilyen dolgok miatt nem fogok ezután a kis cégekkel utazni. Az Orangeways-en legalább embernek néznek.

125. julianusbarat
2008 szeptember 16 10:37 Replikázok

az igazság az, hogy a jó kis erdélyi cégeinkkel utaztam már olyan szerencsétlen vendégmunkásokkal, akik közül többen KONYHASZÉKEN ültek a mikrobusz leghátuljában. Meg kaptam egy kartus cigarettát, hogy az enyém. Természetesen visszavették a határellenőrzés után.
Szóval szívesen mennék útlezárás ellen tüntetni. Felőlem meg is dögölhetnek a helyi utasszállító cégek, míg továbbra is ez folyik náluk.

124. hajra orangeways!!!
2008 szeptember 16 10:30 Replikázok

tiszta poen ez az az Erdélyi Közúti Szállítók Egyesületének (EKSZE... 150 lejert vittek Udvarhelyrol Budapestre) a koszos, budos, katasztrofalis allapotban levo buszaikon az utasokat. a soforok minosithetetlen hangnemben beszeltek az utasokkal, es erre meg nekik all feljebb...
megkerdeznem az eKSZE elnoketol, hogy Kolozsvarra mi alapjan szallitjak az egyetemistakat 40 RON-ert, es teszik ki oket a RATUC buszmegalloiban, ugy, hogy nem egyszer a helyi szallitasi vallalat alkalmazottai perceket kell tulkoljenek, mert nem tudjak az utasokat letenni a megallohelyen.
Ehhez van engedelyuk?
nem sul le a bor a pofajukrol az orangeayset tamadni ezekutan?
Tisztelt orangeways, inditson tobb buszt Szekelyfoldrol Budapest fele, hiszen igeny lenne ra, es amennyiben van ra lehetoseg Kolzosvarra is inditsanak helyi jaratokat, mert az is profitabilis vallalkozas lenne.

123. gonsozmano
2008 szeptember 16 09:42 Replikázok

@MANTICORE Hehe.. erre emléxem én ES. Aztán mondtam, hogy nekem nincs csempésznivalóm, s pénzem se, úgyhogy részemről itt lezárult a tárgyalás. Gondolom lett volna, aki tiltakozzon, de ők már Kököstől/Vecséstől olyan részegek voltak, hogy a nemzőszervükön támaszkodtak. De azért jó volt a 12 óra intenzív Dupla KV - Ha näm tudom, näm fáj kúra.

122. Manticore
2008 szeptember 15 12:05 Replikázok

Nos, emberek én már utaztam közismert erdélyi járattal BP-Sepsiszentgyörgyre úgy, hogy a lábaimat a csomagjaimon tartottam egész úton (Elég zsibbasztó a térdedet állig húzva ülni végig!), mert a buszsofőr olcsó magyarországi dughagymával töltötte meg a busz csomagtartóját. És még örvendenem kellett így is, mert a helyem másnak is el volt adva.

Ja, és úgy is mentem már még anno, hogy a vámosoknak pénzt gyűjtött a sofőr. Vajon "métt es"?

Győzzön a jobbik, Hajrá OrangeWays!

121. James
2008 szeptember 14 20:07 Replikázok

Nem szolva arrol, hogy az erdelyi buszokon folyt es folyik (!!) a csempeszes. Azon kivul utalom, hogy az erdelyi buszok hol allnak meg, latszik, hogy a soforok ilyenkor jol es ingyen bezabalnak. Ezert all a busz 30-40 percet (az utasok inkabb szendvicset esznek 5 perc alatt, kave, cigi mondjuk 10 perc). ES UTALOM, HOGY A BUSZOKON VAN, DE NEM HASZNALHATO A WC!!! Nem erdekel, hogy nehez a takaritasa, karbantartasa.

120.
2008 szeptember 14 13:37 Replikázok

Talán össze kellene fogniuk a székelyföldi szállítóknak, fel kellene újítani az autóparkot, jó szolgáltatást kellene nyújtaniuk, udvariasan, jó áron, és biztos vagyok benne, hogy a legtöbben velük utaznának...csak igazuk van akkor, amikor panaszkodnak, mert be kell ismerni becsületesen, hogy rossz minőségű szolgáltatásért sok pénzt vettek el...ez az igazság...az a sejtésem- nem tudom miért-, hogy a Svájcban bejegyzett cég mögött, egy vagy több erdélyi gazdag ember áll....

119. gerapppa
2008 szeptember 14 12:20 Replikázok

Szilard,

már van egy támogatód, de ha tényleg komolyan gondolod, szerintem lesz tömeg mögötted. De ezt komolyan gondolom. Ez egyszerűen kritikán aluli, no komment... Felháborító.

118. bence
2008 szeptember 13 19:35 Replikázok

@bubi Székelyek fafejűek? Édesapja, szedd egy kicsit össze az agyacskádat és nézd meg, hogy azok, akik szidnak, és akiket szidnak is székelyek. Az általánosítás arra utal, hogy valaki nem gondolkodik mielőtt leütne valamit a billentyűzeten. De ha fenntartod a véleményed hajrá, ajánlom add elő Farkaslakán, Csíkszentdomokoson, Gyergyóditróban vagy éppen Ilyefalván a kocsmában. Ott jobban érvelnek talán, mint én...

117. kolozsvari utas
2008 szeptember 13 15:24 Replikázok

folyt
Az utasszallito buszok ugyanis koztudottan kopnak. Tehat idonkent nem art felujitani oket. Viszont ezzel ellentetben, telen, Kolozsvaron, a foteri parkoloban az Amasis buszjarata rendszeresen masfel oras kesessel indul, mert ugyanaz a behorpadt oldalu kisbusz, amelyiknek indulnia kellett volna este 9-kor, oras kesessel erkezik Budapestrol, es a parkoloban remenytelenul fagyoskodo utasoknak meg egy telefonszam sem all a rendelkezesukre, hogy megtudjak, egyaltalan lesz-e indulas vagy sem. Es utana meg a sofor nem erti, hogy mi a gond, hiszen o hajtott, ahogy csak tudott, hogy idoben Kolozsvarra erjen. Csakhat ilyen a menetrend. Nincs ido busztakaritasra sem ket indulas kozott, nemhogy a horpadas kikalapalasara. S meg az utasok a hibasak, hogy igy neznek ki a buszok! Szerencsere a "szallitas legnehezebb idoszaka" veget ert a kliensek szamara azaltal, hogy tobbe nem kenyszerulunk a kedves volt szallitoink szolgaltatasaira.

116. kolozsvari utas
2008 szeptember 13 15:23 Replikázok

mas.szemszogbol-nek:
Persze, hogy nem ugyanaz a toke-kaliber a nagyvallalkozo Orange es a kisbuszos cegek, de akinek kicsi a befektetendo penze, annak kicsi lesz a profitja is es kar is nagyobbra szamitani. Anelkul, hogy belekontarkodnek a szallitasi szamitasokba, biztos vagyok benne, hogy az, aki 55 szemelyt szallit, annak nagyobb a koltsege is az 55 szemellyel, arrol nem is beszelve, hogy a dragabb buszba befektetett sokkal nagyobb tokeje is meg kell teruljon valamikor. Nagyobb befektetes, nagyobb haszon. Ilyen az elet. A kliensnek pedig mindegy, hogy milyen eredetu a toke. Ha ugyanazert a penzert ugyanazt a szolgaltatast kapja a helyitol is, akkor elgondolkozhat, hogy valassza a helyit, de addig naivsag erre bazirozni. A kozonseg minosegeert pedig pofatlansag panaszkodni. Tudtak, kit fognak szallitani, amikor belevagtak, masreszrol pedig ugyanaz a kozonsege az Orangenak is. A buszokat nem a kozonseg juttatja olyan allapotba, hanem az, hogy agyonhasznaljak oket es nem javitja

115. transbébi
2008 szeptember 13 12:04 Replikázok

Nemrég loptak el a Transpturostól 1 millió euró készpénzt otthonából. Állítólag a főnök lányának a barátja. Az idióta tulaj jelentette is a rendörségnek, mire megjelent a DNA, hogy utánnanézzen honnan is van az az 1 millió euró otthon. Hát a sok gazemberkedésből, amit az utasokkal művelnek.

114. iona
2008 szeptember 13 11:47 Replikázok

Én '98-2004 között mikrobusszal utaztam, 2-3 havonta Kvárról Pestre. Akkor szoktam le, mikor "A" cég egyik sofőrét a kanyarban kellett oldalba rúgjam a Királyhágón, hogy ébresztő (akkoriban ugyanaz a sofőr jött délután Pestről, télen néha hajnali hatkor ért ide, és fordult is vissza 7-kor), "B" céggel 20 órát tartott az út, mert nem voltak rendben a papírjai és Várad/Szalonta között ingáztunk egy napot, hátha valahol átengednek, végül Váradon a gépét éppen lekéső svéd állampolgár rendelt egy másik mikrobuszt, amivel mind átmentünk, "C" cégnek az első januári (!) hónál nemhogy lánca, de téli gumija sem volt, ezért toltuk fel a mikrobuszt a pányiki tetőn (azzal a 76 éves utassal együtt, aki aztán szinte meghalt ettől az erőfeszítéstől, ezért a hunyadi kórházban töltöttük a nap hátralevő részét). Történet még van, hely nincs. Lényeg: egyikükről sem akarok hallani többet, akkor sem, ha ezután Orangeways árakon járnának.

113. szégyen
2008 szeptember 13 11:12 Replikázok

Szilárdnak: vannak!

112. Szilard
2008 szeptember 12 22:32 Replikázok

Kedves utastarsaim! Mi lenne akkor ha mi is lezarnank a megyei utakat a szekelyfoldi tarsasagok autobuszaik elott? En tamogatom. Javaslom, hogy amennyiben kitiltjak az OrangeWayst, kezdjunk alairasgyujtesbe es tegyunk jogi lepeseket. Ugyanakkor johet a barikad is. Vannak tamogatok?

111. szégyen
2008 szeptember 12 20:03 Replikázok

más.szemszügből-nek:

nyugi, nincs igazad!

110. dr simon jános
2008 szeptember 12 18:57 Replikázok

összeszarták magukat a konkurrenciától és meg is érdemlik,hog tönkremenjenek,feleségem augusztusban jött haza Marosvásárhelyről Berettyóújfaluba és 100 leit kértek a jegyért.mint Budapestre.Nem tudnak rövidebb távra jegyet adni-mondta a sofőr-utonálló és emiatt igaza van a narancsosnak.vége a karteelnek,ezt a versenybizottság is megvizsgálhatta volna!!!janó

109. másszemszögbők
2008 szeptember 12 15:55 Replikázok

Kedves “zeremketoldala”,
Próbálja meg professzionálissá tenni az emlitett árak mellett a szállitást, olyan háttér nélkül mit amelyik képes veszteséges járatokat üzemeltetni hónapokon keresztül az emlitett nagybefektetés után, csupán a jegyárakból és számitásba véve, hogy nincs mindig tele járat és a „kedves kliens” mindegyre igénybe veszi az oda-vissza kedvezményt stb. Tehát ne számoljon 5500 HUF átlag árat.

108. más.szemszögből
2008 szeptember 12 15:53 Replikázok

Nem lehet párhuzamot vonni egy olyan tőkével induló cég, amelyik 25 db 300,000 eurós buszba képes befektetni és a lehurrogott kisbuszos vállalkozók között, akik minimumról vergődtek a szállitás legnehezebb időszakában és jól-rosszul kiszolgálták a „kedves klienst”. A lehányt, vulgáris jelzőkkel blamált kisbuszokat ki juttatta olyan állapotba, ha nem az intelligens, jólnevelt utazóközönség? Akinek a képviselői önmagukat minősitő hozzászólásokkal bizonyitják, hogy akárcsak a futballhoz, a szállitás gazdasági számitásaihoz is mindeki ért. Hiszen ahhoz semmi egyéb nem kell csak üzemanyag ugye? És 55 személy x 2900HUF összehasonlitható a 16személy x 5500 HUF bevétellel? Különben a kedves kliensnek mindegy, hogy milyen eredetű a tőke, ami kiszolgálja őt.

107. egyeskő
2008 szeptember 11 23:44 Replikázok

Bumszlizónak válasz:

országon belül nem szállíthat az OW

106. tivacss
2008 szeptember 11 23:17 Replikázok

Orban testver miert vonnak vissza a narancsosak engedelyet?elfelejtetted hogy Udvarhely is az Euhoz tartozik....svajcba sokan kerdezik h mit hozott az EU?Hat nektek nem sok jot, csak kar h keson......alig varom h lassam a hirekbe hogyan zarod le a Q7-esel az utat...en es meg szazan jovunk....vagy ezren...bruszelben csak nevetnek rajtatok h nem tudtok lepest tartani a konkurenciaval hosok akartok lenni de kinek kelletek majd ?.Senkinek se konnyu mindenki nehezen keresi a kenyeret de aki eroszakkal probaja keresni az BUNOZO....mar varom h valamlyik nagy politikust is belekavarjatok...kicsik vagytok hiaba van nagy autotok vege:::a gazdalkodo ember is barikadot kellene alitson hogy ne hozzak a magyar testverektol a tapos tejet es a tuningolt csirket,de nekik csak szekeruk van es a rendor is segberugja ez Romania ....Hajra ORANGE Ways

105. u
2008 szeptember 11 19:00 Replikázok

Orban Laszlo nyilatkozata a Duna Tv-nek, video a kovetkezo linken: http://www.dunatv.hu/felsomenu/nettv?video=1_460355 Minenkinek ajanlom aki erdekelt ebben a temaban :)

104. Bubi
2008 szeptember 11 17:39 Replikázok

@bence Azert a szekelyek bunkok ebben a temaban, akar hogy nezzuk. szegyen-nek igaza van. Nezzetek egy kicsit a tukorbe mielott a szatokat kitatjatok. Fafejuek - es apropo' szekely mondta, nem en talaltam ki.

103. csl
2008 szeptember 11 17:29 Replikázok

CheetaRabbit részére, szeretettel: akkor én meg azonosítalak téged, te kis tetű Orbánnal vagy Fletóval. Szégyen, milyen primitív majom vagy.
Másrészt pedig szégyenkének: Orbán L. székely, de te úgy ismered a székelyeket, hogy PNL-s jelöltek és Mitreaval is be-berugnak időnként? Neeem? Akkor tessék itt nem székelyezni!
Amúgy meg EKSZE-Scorpions-Csavargo-stb. sucks.

102. Szilard
2008 szeptember 11 17:20 Replikázok

Most olvasom, hogy a Roman Szallitasugyi Miniszterium is ki akarja tiltani az orszagbol oket. Hat normalisak ezek???!!! Azt gondoljak,hogy majd megint a hitvany buszokkal utazunk? Akkor mar inkabb megyek vonattal tiszta buszkesegbol is. Szabalytalansagok vannak az OrangeWays korul?Ez aztan a rohej. Akkor jobb ha a szekelyfoldi tarsasagok autobuszairol inkabb hallgatunk,mert ott aztan listat lehetne irni a szabalytalansagokrol. Na es ha dragit az Orange?? Csinalja nyugodtan,nekem akkor is a kenyelmes,civilizalt utazas a fontos.Nem kell megijedni emberek,ures fenyegetozes az utlezaras, ok is tudjak ,hogy az milyen kovetkezmenyekkel jar majd....

101. bence
2008 szeptember 11 14:51 Replikázok

@szégyen Azért a székelyeket nem kéne bunkózni, jó?

100. Adorjáni Mária
2008 szeptember 11 13:34 Replikázok

tucatszor utaztunk Orange-val, tökéletesen elégedettek vagyunk velük. Nevetséges a késéseikről cikkezni-lásd rommagy. sajtó- miközben az Atlassib, Euroline óriásszállítók kritikán aluli szolgáltatások mellett 6-7 órás késéssel hagyják el az országot. Ezekről a szolgáltatókról soha nem írt a sajtó, bár tudom , hogy most ez a vita nem ezekről a társaságokról szól.

99. Huba
2008 szeptember 11 11:58 Replikázok

Ideje volt, hogy változzon a dolog már. Közel 20 éve ugyanazok a feltételek mellett lehet Budapestre utazni. Részeg munkás, fiatal nőket molesztáló ittas melós legények.... stb. Ha nem teccik nekik az új rivális, mert jobb szolgáltatást nyújt, akkor válasszanak más bizniszt. Pl. fogjanak össze és aszfaltozzanak le a Cekend-i legelőn 2 km -t kifutópályának és működtessenek repteret. Mindenki örülne neki, mint egykori megálmodója a projektnek Dr. Vofkori László...

98. szégyen
2008 szeptember 11 10:42 Replikázok

Bunkó székelyek. Azon egy percig sem gondolkodtak el, hogy nem az Orangewayst kellene ostorozni, hanem a saját szolgáltatásaik szinvonalát emelni?
Hogy az ők búszaikon, aki esetleg rövidebb távon utazik, át kell engedje helyét annak, aki esetleg távolabb megy? Ez korrekt?
Hogy a sofőrök minden utas góréjának hiszik magukat, s a pénzedért még neked kell kussolni, nehogy felcseszd a sofőr agyát. Ez korrekt?
Hogy légkondi nélküli csotrogányokkal kell többszáz km.-t utaznod egy lepattant 2 eurós mikróbúszban? Ez korrekt?
S hogy valaki az utasokat is megkérdezze, arra vajon gondoltak-e?
Hogyha az Orange árai akár a helyi járatok árai fölött is lennének, nem-e inkább utaznának mégiscsak szívesebben az Orangeways-zel?
Tipikus bunkó székely hozzáállás. S mi akarunk autonómiát? Az Isten mentsen meg, hogy az ilyenek irányítsanak bennünket!

97. localhero
2008 szeptember 11 09:23 Replikázok

Hát végre eljött Erdélybe is az az idő, hogy nem lehet egy ócska lehányt kisbusszal milliókat kaszálni... Bátran ne engedjék be Romániába a magyar rendszámú autókat, majd mi se engedjük be a román rendszámúakat. Kiváncsi vagyok, hogy a Román kamionosok -akik amúgy is közkedvelt szereplők a magyar utakon,a tranzit vendégmunkások mit szolnak majd...

96. luigi
2008 szeptember 10 23:59 Replikázok

Frediche a sportegér megmondta a konkrétat.A multikkal az van, hogy legalább a konkurenciára reagálnak, azzal, hogy leviszik az árakat.Az ablakbedobósdi, stb. nem válasz, az bunkóság. Ha olcsóbb s jobb jöhet a monopolhelyzet, bár azt hiszema kérdés árnyaltabb Az Uhelyiek is tudnak alkalmazkodni, csak hát a kiesett profitből nem egy-két ezer juró megy füstbe, de shit happens all the fucking way, ahogy az angol mondja...

95. Szekely
2008 szeptember 10 23:50 Replikázok

Akkor javaslom, hogy Orban es baratai kapuja ele szervezzunk barikadokat es akadalyozzuk meg a (neha-negykereku-motorina zabalo-Fapados "jarmuveik") buszaik kozlekedeset....szoval nehez a szekelynek szembe neznie a konkurenciaval, es hova nekunk autonomia?:) Kerdem en. A sajatjaink vernek at..igen EKSZE-s urak..Onok...gyergyoiak, csikszeredaiak, udvarhelyiek stb.

94. Szekely
2008 szeptember 10 23:36 Replikázok

Az utasokat megkerdeztek a mi draga szekelyfoldi tulajdonosaink??????
A szakadt kis rongyos buszokba gyurnak be embereket, Kolozsvarig meg alljon a szerencsetlen ember????...Ez kulonosen a Gyergyoszeki buszosokra vonatkozik...ha ugyan olyan arral fognak dolgozni az Orange-k mind ok, meg akkor is veluk fogok menni.....mert nem szeker kondiciokat nyujtanak....

93. CheetaRabbit
2008 szeptember 10 23:34 Replikázok

Sok erdélyi ismerősöm van. Eszméletlen élelmesek, tudnak dolgozni, de gátlástalanok, szar munkát végeznek, nem adóznak és átvágják az embert. Magyar testvérek odaát, nem szabad kapzsinak lenni, nem szabad szapulni, ha valaki jobb nálatok. Megáll a busz a benzinkútnál utast felvenni, szökőévben egyszer késik félórát? Ezért ki kell tiltani Erdélyből? Olcsóbban és jobban dolgozik? Ezért barikádokat kell emelni az útjába? Szégyelljétek magatokat!

92. Szilard
2008 szeptember 10 20:12 Replikázok

Ugyan mar, ne ijesztegessuk az embereket azzal,hogy kiszorulnak a szekelyfoldi jaratok es akkor az OrangeWays egyedul olyan arakat szab amilyet akar. Ez hulyeseg. Europa szerte vannak fapados jaratok, amelyeknek pont ez a politikajuk: inkabb megtel az autobusz es olcsobban szallitunk,mint megyunk 10 utassal es csillagos arakat kerunk. 15 ev nem volt eleg nekik???!! Utlezaras?? Ez aztan nevetseges. Akkor majd ok csodalkoznak ha nehany felduhodott autos berepiti az autobuszaik szelvedoit. Vagy Budapesten majd 10 meter magas betonfalat huznak az autobuszparkjuk kore?? Ures fenyegetozes...

91. Birkozó Pityu
2008 szeptember 10 13:01 Replikázok

A multik tönkreteszik a "kondurenciat", valóban. De a konkurenciának jót tesz nem?
És a kisembernek? Aki olcsóbban tud utazni?
Egyesek ugyanolyan kommunista felfogásban élnek, csak a közösség kárára sajnos, meg a saját zsebük hasznára.
Liberalizált piac van, és szabadon lehet választani. Akár csökkenteni is lehet az árakat a busztársaságoknak, hogy vevőket csalogassanak, vagy megtartsanak.
A vevőnek akkor is igaza van, ha ezzel utazik, vagy ha a másiknál marad, mertt nál a buszjegy ára:)

90. szórványutas
2008 szeptember 10 12:16 Replikázok

Hányszor imádkoztam, mikor a Nagybánya-Bp vonalon utaztam mikrobuszon, hogy jöjjön egy piszok multi,fojtsa meg a konkurenciát! Mikor a magyarul nem tudó sofőr úgy tegezett mindenkit amikor leszállított a határon, -10 fokban: "Na, hájgyec böö odata", 120-assal hajtott,rádzsarolta a csempészcigijét, és bömböltette a román folklórt. Ha a kötelező vécépihenőt kérték, azt mondta röhögve, hogy nem hugyozunk itt mikor eszünkbe jut..Én Bányán panaszt tettem az irodájukban, írásban, és mi lett az eredmény? A visszaúton a másik sofőr az én nevemet olvasta fel (látta a panaszlevelet) és megkérdezte, hogy van-e valami óhajom, mert ha megint ugrálok, lehet másik busszal menni és panaszkodni...Nos, akkor NAGYON vártam egy orangewayt..kár, hogy Bányára nem jut el.
És tudjátok mit: nem érdekelne, ha 5 év múlva ők is esetleg ilyenné válnának: addigis lenne 5 jó éve az utasoknak, aztán meg jönne megint más...

89. alma`spite
2008 szeptember 10 11:18 Replikázok

Az egyszeru polgart, aki tomegkozelkedessel jar egyaltalan nem erdekli, a piac, a konkurencia, az unio- csak az , hogy olcson utazhasson, aranylag normalis korulmenyek kozott, es idoben. Miert olyan nehez ezt megerteni? Mostanig a megegyezes a szallitocegek kozott jol mukodott, a megeggyezett arban dolgoztak- igy minden szallito ceges megszedte magat(nyaralok a tengerparton, villak, autok, kamionok), most bevagodott egy uj ceg , aki atmenetileg Ro-ban dolgozik mint szallito ceg - es elrontja a szurke koznep tudatat(merthogy minek is rakerzeni, h az uzemanyag hany szorosaval utazunk 10 km-ert is?) - ezert fel is haborodhatnak az "utat kivert" , szutyok jarganyokkal, undok, unalmas soforokkel rendelkezo ceg tulajdonosa, munkasa.
Erre nem tudok mast mit mondani a hazai szallitocegeknek, mint : Igy jartal! :-)
Tovabbi kellemes utazasokat!

88. Frediche
2008 szeptember 10 09:00 Replikázok

Kedves sporteger!
nem vagyok Scorpions-os sofer.
Maskulonben e ceg soforjei voltak a legantipatikusabbak. A Trasp Turosok sokkal normalisabbak voltak.
Ugy tunt nagyon vedem a helyieket? - nem - vesszenek, a fene a pofajukat.
Engem csak az idegesit hogy ez megy minden teruleten - jonnek azok a rohadt multik tonkreteszik a kondurenciat aztan utana az ovek vagy es akarmit megtehetnek es te nincs hova fussal.
Ha te okoskodo konsumer azt hiszed hogy azert vannak olyan jo arai, azert vannak olyan jo szolgaltatasi, arui hogy neked jo legyen, TEVEDSZ. HANEM AZERT HOGY SZARRAVAGJA A KONKURECIAT es MONOPOLHELYZETBE KERULJON.

87. luigi
2008 szeptember 9 17:13 Replikázok

Szerintem a narancsosoknál is van lakodalmas zene. A fehér inges sofEr azt ereszti "hogy ha egszer sok pénzem lesz, felülök a Scorpióra". Amúgy rímel csavargóval is, de azokkal sosem mentem. Titokban PD reklám ez a járat :D

86. sportegér
2008 szeptember 9 12:22 Replikázok

Másik dolog: ha bedobom az ablakát a konkurenciának, elállom az utat akkor az utasokkal is kicseszek. Esetleg bántódásuk esik, késni fognak, stb. Ahogy mindenki, úgy én is a szolgáltatások minőségének javítását ajánlom, kezdve azzal, hogy a buszos nem "kicsikéz" le, folytatva a kényelmes busszal, ahol nem bőg a lakodalmas. Ja s az ár is számít. Konkurencia van aranyosaim, vegyétek már észre, s ne kocsmai verekedéssel próbáljátok a helyzetet javítani. FREDICHE nem vagy te Scorpionos sofer?

85. sportegér
2008 szeptember 9 12:18 Replikázok

Egyszer utaztam Scorpinnal külföldre. A légkondi olyan olt, mintha egy tüdőbajos, szívószálon át fújná a levegőt rád. hatás nulla, de az izzadás legalább fogyaszt. Az külön story, hogy a wc-ben a sofőrök tartották az újabb kék inget, de, hogy nem tudták, hogy az adott országban vízumköteles a szállítási személyzet az sok(k) volt. A busz régi és kényelmetlen, persze van régi és kényelmesebb is. De igazán ideje volna lecserélni.

84. zeremketoldala
2008 szeptember 9 11:34 Replikázok

Mindezen dolgokat hideg, nem elfogult fejjel mérlegelve (6 éves buszos ingázás után) azt mondom: NARANCS.
A EKSZE-nek meg ezt üzenem:
"... mégis azt mongyaja a nóta,
úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna" (idézet a kazetta B oldaláról :) )

83. zeremketoldala
2008 szeptember 9 11:34 Replikázok

(...)
Az is egy megfontolandó érv, hogy lokálpatriótaként helyi cégeket támogassunk-e. A piaci verseny jótékony és kevésbé jótékony hatásai is ismertek.

Szerintem az EKSZE járatok fenn fognak maradni, csak kisebb piaci részesedéssel. Az utazóközönség meg fog oszlani, hiszen van akinek meg épp arra van szüksége, hogy a háza elé vigye busz, hogy a hűtőt/TV-t/mikrót/rafiazsákot/fűnyírót/kismotrot/szerszámokat le tudja venni. (De én ezt nem tudom teljességgel elítélni. Mindenki úgy él, ahogy tud, és a székelyek élelmesek :)

És akkor mi van? Az utazóközönség meg fog oszlani. Lesznek akik a kényelmes autóbuszokat választják eleinte az árak miatt, később már csak azért, mert kényelmesebbek, a többiek meg továbbra is a kevésbé professzionális, de a "különleges igényeket" is figyelembe vevő buszokkal fog utazni, evvan.

(folyt. kov.)

82. zeremketoldala
2008 szeptember 9 11:31 Replikázok

Hadd járjuk ezt egy kicsit körbe:
Az erdélyi busztársaságok midenikéhez volt már szerencsém nagyon sok ízben.
Az igazságosság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy utaztam kellemesen is légkondival is modern autóbuszokkal is a szóban forgó társaságok némelyikével. Megjegyzem, csak azért, hogy legyen összehasonlítási alapom, voltam párszor Aradról meg Váradról is és ahhoz képest a székelyföldi járatok tűntek összehasonlíthatatlanul jobbaknak.
A probléma a kérdéses útvonalon az EGYENETLEN minőségű szolgáltatásokkal van, akár egy társaságon belül is (összességében nézve persze ez rossz átlagminőséget jelent). Erre jobban oda kellett volna figyeljenek. Ehhez képest természetesen, hogy az új, kényelmes autóbuszok összehasonlíthatatlanul jobbak (és akkor ott vannak még a környezetkímélő szempontok is).
(folyt. kov.)

81. z
2008 szeptember 8 17:44 Replikázok

Kedves Frediche, ha neked lokálpatriótizmusra futja a pénztárcád, ne zavartasd magad, majd az üdcsivel koccintunk az egészségedre a jó légkondiban.

PS: Vigyázz, nehogy a kanyarban színeseket ásítózz!

80. Frediche
2008 szeptember 8 13:10 Replikázok

IGEN a globalizacio tipikus peldaja.

Bejovunk a piacra nagyon jo arakkal nagyon jo szolgaltatasokkal, kinyirjuk a konkurenciat, amikor meg a konkurecia elverzett akkor folnyomjuk az arakat (addig ameddig csak lehet [a szabadpiaci kereslet-kinalat elv alapjan] lezullesszuk a szolgaltatast addig ameddig csak lehet, tovabba csak a szepen tejelo utvonalakat hagyjuk meg. Aki a szorvanyba akar utazni az le van szarva. ES EZ MIND SZABAD PIAC.Rablogazdasag.
En utaztam eleg sokat helyi busztarsasagokkal (Csavargo, Transp Tur, Skorpio) ezek biztos hogy iszonyatosan megszedtek magukat ha hosszu evek alatt es biztos hogy jol jon a TENYLEGES konkurencia de nem biztos hogy ennek a vege a mi (mint kliens) szepontunkbol 5 ev mulva is jo lesz.
Megertem az itteni tarsasagok haragjat - en is merges lennek ha egyik naprol a masikra nem keresnek tobb tizezer eurot.

79. proff
2008 szeptember 7 00:37 Replikázok

Es felreertes ne essek, lokalpatriota vagyok, a helyi cegeket tamogatom, ahol lehet, de ezek az emberek eveken keresztul huzzank rolunk a bort es semmit nem tesznek, hogy rendes korulmenyek kozott lehessen utazni.
Szoval tessek muszakilag, komfortilag rendes buszokat futtatni, menetrendszerint jarni, tisztessegesen viselkedni az utasokkal, biztonsagban utaztatni. (Vagy ezek kozul bar nehanyat, az udvariassag pl. nem kerul penzbe) Ez alapszabaly. Az Orangeways ezt kinalja. Rendszeresen utazom veluk es tokeletesen meg vagyok elegedve. Fenyevekkel jobb a szolgaltatasuk, mint a helyieke. Civilizalt embernek erzem magam a buszaikon.
Orban ur (remelem olvassa), vegye tudomasul, hogy ha Onok miatt szunnek mag az Orangeways jaratok Erdelyben, en ezentul minden alkalommal a nyakukra hozom a fogyasztovedelmet es legalabb ot szabalysertest varrok a nyakukba. Alkalmankent. Van mar rutinom, nem viccelek, erre merget vehetnek.

78. proff
2008 szeptember 7 00:36 Replikázok

Uraim, ha mar ennyien vagyunk, nem tudnank valahogy nyomatekosabban kiallni Orangeways vedelmeben? Hihetetlen, hogy azok fenyegetoznek, akik 15 eve embertelen es megalazo korulmenyek kozott szallitanak. Kinek ne lenne elmenye 3-4 oras be nem jelentett varakozasokrol a hidegben a pesti reptereken, visszaforditott jaratokrol, a soforok lekezelo mogorvasagarol, kenytelen-kelletlen bevallalt es a hataron rajtunk keresztul atjuttatott kartoncigikrol, a kenyszermiccsezesekrol, Lagzi Lajcsibol es a bombolo magyar kereskedelmi radiokbol, a halalfelelmeinkrol, amikor faradt soforok szazzal kanyarban eloznek... Mindekozben vajon hanyszor szegtek meg a nemzetkozi utaztatas irott vagy iratlan szabalyait? En nem tulzok, legalabb szazszor kihivhattam volna a fogyasztovedelmet. Es nem hiszem, hogy ezzel egyedul lennek. Ugyhogy Orban helyeben en melyen hallgatnek.

77. ani
2008 szeptember 6 17:34 Replikázok

végre valami Jó is történik, nagyon örülünk a kényelmes szolgáltatásnak, elég volt a sok rossz kényelmetlen buszokból. csak így tovább....

76. Jhoska Fiser2
2008 szeptember 6 16:35 Replikázok

Az Orangenál én úntam azt, hogy a WCt korlátozottan lehetett használni + az egészségügyi szüneteket kétszer is elhalasztották, a biztonsági övet pedig farizeus módon be kellett kapcsolni, mint ha WizzAirnél utaznál. Talán a (büdöskoszos régi) vonat volna a leglazább: ára egyenlő a Csavargó, Farkas Trans, Transtour, Lázár travel, Huben áraival. Bárcsak ők is lefelé vinnék az áraikat! Természetesen az útlezárás marhaság! Győzzön a piac, noha az Orange sem tökéletes, komparatív előnyei nem végtelenek. Ma még őket választanám!

75. Jhóska Fiser
2008 szeptember 6 16:30 Replikázok

Természetesen jobbak a Narancsos szolgáltatásai, főleg a fiatalok, turisták számára értékelendő a technikás, nyugatias, polgárias hangulat, szemben a rongyrázó vendégmunkásékkal, utazó rromákkal. De a fórumon némi szkepticizmussal olvasom, hogy az Orange hamarosan 20%-al drágítana. Azután, hogy promoóciós áraival, amelyek IDÁIG 30-40%-al voltak olcsóbbnak, felhívta magára a figyelmet. Megkockáztatom azt a véleményt, hogy lassan az árkülönbség eltűnik, az Orange is résztvállal a kartellben, beszáll a monopóliumba, ha Orbán Lászlóék nem mennek addig csődbe. Ekkor majd újra előtérbe kerülnek a poros buszok előnyei: lehet second hand hűtőt, lomtalanított TVt, mikrót SZÁLLÍTANI bennük, a faluban a kapud megállnak, mint a taxi. Nem kell Udvarhelyről, Csíkból hazabaktass, ha Máráfalvára, Boldogfavára, Lövétére utazol. Ez is valami! Parasztnak nem kell WIFI, sem Bluetooth.

74. Szilard
2008 szeptember 6 13:46 Replikázok

Nagyon helyes,ennek a jaratnak mindenki orul. A hozzaszolasok mind a szekelyfoldi tarsasagokat biraljak. Eleg volt beloluk es az ocska autobuszokbol.Talan egyedul a TraspTur volt az amelyiknek elfogadhato volt a szolgaltatasa. De most van OrangeWays, StudentAgency stb. Utazzunk veluk Europaba. Koszonjuk,hogy Erdelybe is megerkeztek. Csak igy tovabb...

73. utas
2008 szeptember 6 12:48 Replikázok

Bajkó Ernő, az Orangeways romániai megbízott képviselője állítja: engedélyükkel semmi baj nincs. Szerinte az, hogy a cég nem fizet állomásdíjat, elsősorban annak köszönhető, hogy a korábban a Hargitai megyei útügyi hatóságnál dolgozó Orbán László elérte: a helyi buszállomásokon ne fogadják buszaikat, így kénytelenek magánszemélyektől vagy cégektől bérelni a megállót – ez azonban nem törvénytelen. Ellentétben a helyi vállalkozókkal, az Orangeways vadonatúj buszokkal dolgozik, melyek alacsony fogyasztás mellett több utas szállítására is alkalmasak, így tudják elérni, hogy alacsonyabb jegyárakkal, kisebb önköltség mellett szállítsanak. Annak ellenére, hogy a társaság a bevezető áraival is minimális profitot tud felmutatni, rövidesen közel 20 százalékos áremelést tervez.

72. oeoe
2008 szeptember 6 11:51 Replikázok

Szerintem Orban Laszlo egy idiota seggfej.Vegre valaki rauk lepett.Remelem mind bebuktok es az Orange Ways fog monopol helyzetet kialakitani.Megerdemelnetek.

71. imre
2008 szeptember 6 08:25 Replikázok

vegre emelkedik a romaniai szemelyszallitas szinvonala. az utlezaras helyett inkabb probaljanak uj,kenyelmesebb buszokat vasarolni. es igy gyozzek le a konkurenciat.

70. semmi kozom
2008 szeptember 5 23:48 Replikázok

Kedves utazokozonseg!
Tisztelettel tudatjuk onokkel, hogy bar a konkurens ceg olcsobb es jobb minosegu szallitast biztosit onoknek, mi minden tolunk telhetot megteszunk majd annak erdekeben, hogy onok tovabba is a mi svajcbol/nemetorszagbol/ausztriabol stb. 500 eve kiszuperalt labbal hajtos, uzemanyagszagu, lejton lefele a biztonsagos 50 km/h-t meghaladni nem tudo, igencsak szakavatott kikopott/retkes kek inggaleru faragatlan szemelyzettel ellatott, legkondicionalomentes, 20 ferohelyen 45 szemelyt utaztato atobuszainkban zotykolodjenek uticeljuk fele.

Elore is koszonjuk, hogy tovabbra is minket valasztanak. Tudjuk, hogy onok igazi szekelyek, akik meg nem puhanyodtak el odaig, hogy az olcsobbat es megis kenyelmesebbet valasszak az altalunk biztositott ferfias emberprobalo igaz magyar jaratokkal szemben. A mi zsebunk tehat tovabbra is nyitva, es nyiltan megigerjuk, hogy szolgaltatasaink a regiek maradnak.

Tisztelettel, EKSZE.(Erdelyi Kozuti Szipolyozok Egyesulete)

69. en
2008 szeptember 5 23:19 Replikázok

s ha en holnaptol ingyen szallitanek mindenkit kenyelmes es gyors repulokkel csikbol pestre? az torvenytelen lenne?

68. zsolesz
2008 szeptember 5 22:00 Replikázok

Á most már tudom, hogy a népligetnél álló leharcolt csapat /ballo scorpions csavargo karcsi és egyéb trans/ van most keményen elítélve a közönség által. Hát nem egy európai szint amit kínálnak az biztos.Erdély is legyen narancsos!!!!

67. carlos
2008 szeptember 5 20:21 Replikázok

Mekkora egy gyökér ez az Orbán.

66. szabolcs
2008 szeptember 5 19:33 Replikázok

Csak annyi, hogy Kolozsváron nem a MOL-nál hanem a Napoca hivatalos autóbuszállomáson kell fellszállni. És ha az Orangeways, rohadt multi módjára megöli a kicsiket és aztán felkúrja az árakat, még mindig az lesz, hogy legalább kényelmesen WiFizve fogunk utazni. Üdv.

65. szabi
2008 szeptember 5 17:17 Replikázok

Egyszerüen hihetetlen, mennyire nem tudnak reagálni a konkurenci megjelenésére a székelyföldi szállítók. Ahelyett, hogy ők is arra törekednének, hogy azt utazás feltételeit javítsák, megpróbálnak egy abszolút illegális módszerrel - útblokáddal - betartani másnak.

Pesten élő erdélyiként, volt szerencsém kipróbálni az erdélyi buszjáratokat is, illetve az orangeways járatait is. Ég és föld a különbség a kettő közötti különbség. Nem is az ár a legnagyobb probléma, hanem azt utazási feltételek. Az erdélyi buszok régiek, szemetesek, nincsen benne légkondi, télen megfagysz bennük. illetve iszonyúan sokat mennek, hosszú 1 órás szünetekkel. Ehhez képest az orangeways gyorsan közlekedik, van wc a buszon, ezért nincs is szükség a pihenőkre. Pontosan és gyorsan szállít.
Az utolsó reményem is szertefoszlik, ha ennek a tiltakozásnak az lesz a vége,hogy nem engedik be az orangewayst erdélbye. Ezzel sok száz embert atól fosztanak majd meg, hogy EGY OLCSÓ, KÉNYELMES MÓDON HAZAJUTHASSANAK!

64. Boti
2008 szeptember 5 16:37 Replikázok

Én még nem utaztam az Orange Ways járatain, de tényleg jól néznek ki. Nyílván, hogy egyeseket zavar a konkurencia, talán ha lenne egy buszos cégem, én is fel lennék háborodva. Na de mivel nincs, és mivel csak egy potenciális kliens vagyok, nagyon örvenek, hogy végre jó buszokkal, olcsón tudunk Pannóniába utazni.

63. Lacici
2008 szeptember 5 16:00 Replikázok

Ha nem tetszik a szabad verseny és a kapitalizmus akkor költözzetek a ronda, szutykos, fingos buszaitokkal együtt Észak–Koreába! Ott majd megvéd a párt a konkurenciától!

62. Dope
2008 szeptember 5 13:00 Replikázok

Erről könyvet kellene írni.
Az lenne a cime, hogy: "A székely bácsi és a narancs, avagy hogyan bánjunk el a konkurenciával 7 egyszerű lépésben"
Amit megtanulhatunk a könyvből:
- a panaszkodás alapelvei,
- sírankozás székely módra,
- hamis vádak felhozatala,
- 10 egyszerű tipp botránykeltéshez,
és egyébb hasznos tanácsok.

61. utas
2008 szeptember 5 12:50 Replikázok

az Orange buszokon a WI-FI(internet) hozzaferhetoseget tervezik... mire a helyi busztarsasagok akik nemzetkozi szallitast vallalnak azok nagy resze meg addig se jutott el hogy legalabb klimat szereltessen a buszaikra vagy ha van hasznaljak es ne sporoljanak meg azzal is ha mar olyan "elerheto" arakon szallitanak ahogy azt ok gondoljak... es Gyurcsanyt idezve "lehet tuntetni... 1szer megunjak es hazamennek.." ebben az esetben meg remelem a hatosagok lepnek majd fel ellenuk es utbaigazitjak h a konkurenciat h kell kezelni napjainkba...

60. kszondi
2008 szeptember 5 12:18 Replikázok

Kicsit mutuly bagázs ezek az -ócskavastelepre való-, de konzervdoboznak azért mégis luxus, roggyant inu busz/os/ok, akik egyetlen lehetséges lépése ilyenkor a siránkozás, a nyavalygás és az aljas sáfárkodás. Mintha járnának körbe-körbe tizenöt éve, mindig ugyanolyan távolságra a jóízléstől.

59. RAttila
2008 szeptember 5 12:11 Replikázok

Remélem Háromszéken is fog índitani járatokat az Orange way-s.

58. Pestitom
2008 szeptember 5 12:11 Replikázok

És korántsem biztos, hogy az Orangeways magyarországi tulajdonosi szerkezetű cég. A www.cegjegyzek.hu oldalon meg lehet nézni, az Orangeways tulajdonosának a tulajdonosa svájcban bejegyzett cég. Ez pont olyan, minthogy a pesti adóelkerülők szlovák és liechtensteini rendszámmal közlekednek Pesten. A szintén pesti Waberers-nek több bukaresti rendszámú kamionja van, mint amennyi magyar rendszámmal fut. Nagy mellélövés a magyar rendszámú kocsik vegzálása, marhára fogják utálni a népek az EKSZE-t és Orbánt.

57. drusza
2008 szeptember 5 11:46 Replikázok

Javaslom, szervezzünk aláírásgyűjtést, hogy Orbán Lackát kiemelt fizetéssel alkalmazzák üditőtöltőnek az OrangeWays járatain. Ha tudná, hány székelygóbés busz sofőre cserélné fel munkahelyét az OrangeWays-szessel!
Adjunk Neki esélyt arra, hogy megtapasztalhassa a kényelmes és az emberhez méltó utazást.
Elég volt a kaméleon társaságokból, akik többször hagytak már a Ferihegy1-en, mert a már lefoglalt és megvásárolt helyjegyemet a Népligetben eladták borravalóért.
Elég volt a hideg, hangos, szűk buszokból!

56. Jhóskha Fiser
2008 szeptember 5 11:38 Replikázok

Orbán László mélyen hallgat azokról a "jogsértésekről", szabály-áthágásokról, amelyeket a derék székely járatok követnek el. Ott aztán a menetrendet egyáltalán nem tartják be. A busz egészen addig áll, amíg a buszsofőr megeszi ingyenkajáját, a vendégmunkás amíg kisörözi magát. A Népligeti Pályaudvar háta mögötti parkolóban állomásozó buszok hasonlóan nem fizetnek parkolási díjat. A Kameleon éjféli járata hasonlóan az ÁTJÁRÓ alatt (azaz a páyaudvar közelében DEKKOLVA) szedte fel utasait.

55. sun
2008 szeptember 5 11:16 Replikázok

Az se lenne baj ha egy ido utan az orangeways az osszes tobbi szallitott lenyomna a piacrol...:D SOT!!!Hajra OrangeWays!

54. zazi
2008 szeptember 5 11:16 Replikázok

az ember egyik alapveto joga a szabad valasztas, a szabadsag es az hogy nyiltan kijelentse: ha az orangewayst megakadalyozzak szekelyfoldre jutni, ahanyszor arrafele fogok jarni, barmi mas utasszallitonak en is el fogom allni az utjat...csak ugy, sertett klienskent. kinek lenyomjak a torkan a szar, budos, undorito, sokszor eletveszelyes szolgaltatasokat.

53. zazi
2008 szeptember 5 11:15 Replikázok

KOcsogok, faj nekik ha vegre valahara a negykereku koporsok helyett bejon egy kenyelmes, olcso szolgaltato. Nem tudom ki ez az Orban kartell-fonok de ha utamba kerul egy utlezaras kozben, a gazon felejtem a labam. Kolumbus, Kameleon, Nemeth, Optimus vagy barmelyik mas kolozsvar kornyeki utasszallito sem biztosit korulmenyeket....sot, hadd ne mondjam milyen elmeny volt Ferihegyrol kolozsvarig ilyen utasszallito mikrobuszaban csomagtartoban, padlon, labon jonni, mert a begyomoszolt 23 ember egy 16 szemelyes mikrobuszban ugye profitot hoz, hataron meg ugye de jo volt atgyalogolni emiatt es megvarni mig atjon a mikrobusz is... es jo volt 9 orat igy utazni, mikozben az 5 es fel 6 oras utrol reg lemondtam, mert "nem nyomom 100 fole, hogy kanyarokban a labonallok ne dulongeljenek"...bocsanat ha radikalis vagyok, de ki a budos istokfasza ez a szekelyfoldi maffia, hogy igy faszra vegyek a klienst?

52. Szakáts István
2008 szeptember 5 11:08 Replikázok

Az erdélyi szállítók szép csendesen leosztották a piacot és az új fiú most bezavar nekik, igen. A szolgáltatásaik is rosszabbak, mint az Narancsutasoknak, igen. Viszont a köz akár a Mengele Trans csillogóra vikszolt, átépített marhavagonjaival is eljárna Pestig, mit érdekli őket. Lassan, úgy ötven év alatt, tán elkezdik pedzeni, hogy nem kell mindennek nekifutni, mint éh tyúk a takonynak. Ha az hiányzik neki, Orbán most esetleg a vállalkozó réteg vállára borulhatna sírni, ezek közül párnak már kijutott a konkurrenciából. De hogy a konkrét esetben az Orangeways mennyire tisztességtelen, azt a kereskedelmi bíróság kéne elbírálja, és Orbán úr azok ablaka alatt méltóztasson citerázni. A végeredményt pedig majd írja meg az újság.

51. fericz
2008 szeptember 5 11:04 Replikázok

"Az érintett cégek, vállalkozások februárban kérték az engedélykiadások megtagadását, ami nem történt még meg. "

Ezek szerint van engedély & legálisan működnek?!

50. bence
2008 szeptember 5 10:42 Replikázok

Vazze, ha elállod az utat, azzal ziher, hogy te leszel az utasok kedvence, s a pár róa késést meghálálják azzal, hogy ezután a te cégeddel mennek. Az EKSZE összetéveszti magát a Cosa Nostraval...

49. szekelygobe
2008 szeptember 5 10:35 Replikázok

epp az nem tetszik nekik, hogy most mar csak 120-150%-os haszonnal uzemelnek es az, ugyebar kellemetlen.

Ha a bevetelek kb. 30%-at visszaforgattak volna a vallakozasokba es 1 kicsit torodnenek az utasokkal, akkor most nyugi lenne, uj kedvezmenyekkel, jatekokkal, felvennek a versenyt az Orangew.-el es a mediaban arrol cikkeznenek, hogy milyen kreativak ezek az erdelyi vallakozok...

mas: ha nem lenne meg minden engedelye az Orange-nek es ok illegalisan akadalyoznak az Orange jaratokat, azert mert ok esetleg illegalisan mukodnek, akkor nem 1 hajoban eveznek?? :)

Jon europa, jonnek azok a vallalkozasok, ahol Mi -utasok, vendegek, vasarlok, megrendelok- leszunk a fontosak es nekunk lesz igazunk, igy van ez mar nyugaton 1 jo ideje...

Fel kell noni vegre!

48. bumszlizó
2008 szeptember 5 10:31 Replikázok

Aki utazott már Orange Ways-szel: országon belül is lehet vele utazni, mondjuk, Szeredából Szovátára?

47. bumszlizó
2008 szeptember 5 10:24 Replikázok

vuhú, még jó, hogy protestál az EKSZE, és írnak erről a lapok, így legalább tudomást szereztem az Orange Ways-ről, és nem fogok többet a hülye papundekli tragacsokon bumszlizni!

46. Tibi
2008 szeptember 5 10:23 Replikázok

Hahaha. Probaljak csak meg elallni az utat, es szelektalni a magyar jelzesu autokat. Ongyilkossag. Hany perc kene egy kilometeres dugohoz? Es az osszes helybeli is ott szivna a sorban. Remelem kernek rendorsegi vedelmet maguknak, mert szukseg lesz ra!

45. Fiser Jóska
2008 szeptember 5 10:23 Replikázok

Az erdélyi kisfuvarozók némelyike hasonló politikai kapcsolatokat tart fent: sikeresen rászabadították a rendőrséget az OrangeWays-ra. Sajna éppen azon a jaraton voltam, amelyet a roman rendőrség Ákosfalván legalább 1 órát "ellenőrzött", - vegzált. Ha már "erdélyi érdekről" beszélünk, akkor nem az eddig szépen felosztott piaci monopóliumot élvező cégek, hanem AZ EGYSZERŰ EMBER, az UTAZÓ érdekeit nézzük.

44. szekelygobe
2008 szeptember 5 10:20 Replikázok

Ez no comment!!

Mar maga a media felhajtas, ami folyik udvarhelyen, csak a vak nem latja, hogy ki kinek a befolyasa miatt tesz ill. nem tesz vmit. Nevetseges es szomoru egyszerre!

Kerdes: Miert nem cikkeztek az ujsagok arrol, hogy a mindenki altal ismert 3 utas szallito ceg,amikor behozta a buszait, akkor atrendeztek az uleseket, szukitve a labteret betettek meg +1 par ulest, a profit maximalizalas vegett.
Nem erdekes, hogy ez soha nem szerepelt cimlapon??

Nem is csodalkoztam, amikor a Marefalvi kocsmai "incidens" utan -egy veszekedes kozben veletlenul kirepult a soros korso es epp az Orangeways szelvedojet talalta el- az "illetekesek" semmilyen osszefuggest nem talaltak az ugy kapcsan, igy jart az Orangeways.

Csilla: Milyen 100%-os profitrol beszelsz? 1-2 honapja 250RON volt Budapest oda vissza. Legyszi szamold ki,kerdezz meg valakit, hogy mennyi az atlag fogyasztas es kezdj el szamolni...

43. Fiszis
2008 szeptember 5 10:18 Replikázok

Kellett már egy ilyen lecke a nagyvagány társaságnak :D
Én még nem utaztam az Orange-el, de csupa jót hallottam róluk és már várom, hogy utazzak velük.

42. csl
2008 szeptember 5 10:12 Replikázok

Akkor tessék visszamenni baszkulántra meg tafra sofőrnek. Teccettek volna eddig jó buszt és emberszabású sofőrt adni bár a nemzetközi járatokra!
Amúgy O.L. nem az a kimondott székely a PNL-s posztjával meg a megyei útvonalengedély-kiadó nemtommilyen igazgatóság vezetésével.
Esterhazy Pétert idézném, aki szerint ilyen esetekben az az érvényes, hogy aki "k.v@, ne sírjon, ha b.szák". Muhaha

41. Levente
2008 szeptember 5 10:12 Replikázok

Sajnos a postagalamb tenyesztok lekestek mar rola, de a mobiltelefon szolgaltatok munkajat ok is barikadokkal kellett volna akadalyozzak.

A lotenyesztok pedig igazan odaporkolhettek volna az autogyartoknak.

Teccik - nem teccik, a vilag fejlodik. Azok a vallalkozasok, akik AKARNAK jot tenni a kliensekert fejlesztenek. Azok, akik szeretnenek gazdagok es koverek lenni, de tojnak a kliensekre barikadolnak es nyavajognak.

Nem tapsikolok, amiert jonnek a multik es lenyuljak a piacot, de ez a szemelyszallitas egy olyan szegmens, ahol volt, van es lesz lehetoseguk a belfoldieknek a fejlesztesre, a szolgaltatasok jobba tetelere. Csak olcsobb sirankozni, meg hulye jogszabalyokat eloszedni, mind kicserelni:
- a buszok egy reszet
- a buszvezetok fejeben az ok munkajuk lenyeget
- az 570 eves Zambo kazettakat.

Aldasbekesseg! :)

40. Jhóska
2008 szeptember 5 10:10 Replikázok

Az erdélyi kisfuvarozók némelyike hasonló politikai kapcsolatokat tart fent: sikeresen rászabadították a rendőrséget az OrangeWays-ra. Sajna éppen azon a jaraton voltam, amelyet a roman rendőrség Ákosfalván legalább 1 órát "ellenőrzött", - vegzált. Ha már "erdélyi érdekről" beszélünk, akkor nem az eddig szépen felosztott piaci monopóliumot élvező cégek, hanem AZ EGYSZERŰ EMBER, az UTAZÓ érdekeit nézzük.

39. Scout
2008 szeptember 5 09:49 Replikázok

Orban, epp a legjobb reklamot keszitette az Orangeways-nek. Az elso utlezaras utan megduplazodik az utasaik szama, azaltal ugyanis mar tenyleg mindenki ertesul az Orangewaysrol es al olcso araikrol. A helyzet az, hogy ebben az evben is a Bahamakra ment nyaralni, ahelyett hogy a dompingarakkal szembesuljon. Meg vannak szokva a nagy profittal, es nem tudnak egy-ket evig nelkulozni!

38. Nemes Maria
2008 szeptember 5 09:48 Replikázok

Ha engedely nelkul kozlekedett milyen engedelyek visszavonasat kovetelik? Gyozzon vegre a jobb es olcsobb! A konkurenciaharc pedig legyen verseny vegre es ne eroszak.

37. Laca
2008 szeptember 5 09:31 Replikázok

Hát ezek nem normálisak. Nem így kell reagálni ha jön egy konkurencia. Végre rá lesznek utalva, hogy ők is minőséget vigyenek a szolgáltatásaikba, mert az utobbi években nem volt konkurenciájuk így csak az árakat vitték felfele és nem bántak emberként az utasokkal, mert hát minek?! Úgysincs mivel mennie a jámbornak. Egyszóval.. nagyon elkanászosodtak a hazai cégek. És ha ők kiállnak ezren az utcára, mert nekik nem jó?! Akkor százezrek kellene kiálljanak, mert nekünk jó!!!

36. Elek
2008 szeptember 5 09:31 Replikázok

S a jo regi fapados jaratok honnan indulnak Orban Ur?????
A nemzeti Szinahz parkolojabol????
A Stefan cel Mare utcaban a reformatus templom elott??? Erre fizetnek allomasdijat ugye????

Szegyeljek magukat ORBAN UR!!!pfujj

35. MArgit
2008 szeptember 5 09:28 Replikázok

Orban Ur szegyelhetne magat!!
Milyen unios eloirasoknak nem felel meg az OrangeWays??? S milyen eloirasoknak felel akkor meg pl. a marosvasarhelyi Ballo Trans? vagy barmelyik???

Barikadok??? Nem veszik eszre hogy ezzel csak artanak?? Remelem rendorseg majd kozbelep.

34. En
2008 szeptember 5 09:23 Replikázok

Ezt hivjak konkurencianak kerem. Ha az Orangeways-nek megeri ilyen aron az utasokat szallitsa akkor szerintem a helyi vallalkozoknak is megerne csak nem lesz akkora kenyer karej mint eddig:))

33. Laci
2008 szeptember 5 09:20 Replikázok

Ennyi erovel be kell zarni az osszes multi supermarket lancot, mert letortek az "olcso" sarki bodekat, meg szerintem a wizz-air jaratait is le kellene zarni... maradjon csak a helyi szallitoceg aki majd azt csinal amit eppen akar. A kenyelem es a kellemes kornyezet, ja meg a wc az nem luxus, hanem letszugseglet, a Royal pl. a buszmegalloba veszi fel az utasokat, de a wc-t nem lehet hasznalni, pedig hosszujaraton torveny szerint szukseges a mukodo wc...

32. csl
2008 szeptember 5 09:03 Replikázok

Igen, akkor hát vége lesz a "koszlott busz+bunkó sofőr+érdekes menetrend+extra megálló a gazdaboltnál, mert a koncsentrát Magyarba ócsóbb+itt letérünk mer a kollegát hazaviszem" világnak. Amúgy két hete a Tordai úton lenyomott a sáncba egy Scorpionsos busz. Rövid káromkodás után elmosolyodtunk és csak ennyit mondtunk: Orangeways :)

31. VegBela
2008 szeptember 5 08:49 Replikázok

Szerintem ha az Orangek dragulnak is nem lesz olyan idiota, aki visszamenne a szekely szutyokba orakat ucsorogni. Amugy vicces az is, hogy tiltakoznak a torvenysertes miatt, de kihangsulyozzak, hogy a "roman hatosagok altal nem engedelyezett megmozdulasokig is kepesek elmenni". Kik ezek egyaltalan? Uljenek be a szakadt buszaikba es hallgassanak! Go Orange!

30. bence
2008 szeptember 5 08:22 Replikázok

Na akkor vegyük szaftosra. Uhelyen a Scorpionos néni lazán tegez, ja ha "csak" Kolozsvárra mész, akkor néha lábon állsz. A buszok elég régiek, megy a nincsottpresszónincsottlámpafény, mert a sofer bácsik nyomassák. A konkurenciának savanyú a szőlő, mert ha valaki olcsóbb nem lehet a sunyiban kigondolt árakat tartani. Bye the way: az sem éppen legális. Szal cumi, de ez van kedves EKSZE. Jó reggelt, jó szurkolást!

29. sz.laci
2008 szeptember 5 07:22 Replikázok

Megtalálják a választ a www.fn.hu mai számában.

28. Szilard
2008 szeptember 5 04:20 Replikázok

Eleg volt a kis hitvany mikrobuszokbol es a borzasztoan magas arbol. Vegre egy ceg amely minosegi szolgaltatast nyujt. Ami az arakat illeti,hat egyaltalan nem onkoltseg alattiak. Nezzek meg hogy a SudentAgency is ilyen arakkal dolgozik. Persze vele nem foglalkozunk mert nem jar Erdelyben. Koszonjuk OrangeWays

27. Jimmy
2008 szeptember 5 02:08 Replikázok

Nem hiszem el amit olvasok. Orban hogy gondolta, majd barikadokat emel a vilag egyik legforgalmasabb utjan es majd a magyar rendszamu kocsikat kezdi visszafordítani? Es mi van azokkal akik Erdélyiek, es odaat vannak, Kedves Orbán Úr! A gobe komakat is meg fogod allítani?

Van odaat egy Orban, kiraly akar lenni, de valahogy nagyon nem jott ossze neki eddig. Azt hiszem valami nagy rokon lehet, mert latom,a Budapest - Csikszereda utvonalon Orban ur is kiraly akar lenni. Talan egyszer fel kellene ulni arra a buszra es ossze lehet hasonlitani a koszos, budos, szaros buszokat a vadonatuj, kenyelmes, boruleses busszal, ahol meg az udito es az utaskisero is benne van az arban.

Na akkor Orban, te maradj a szaros buszaidnal, de en es sok jozan magyar meg erdelyi szerintem az Orangeway mellett dont. Es ha barikadot emelsz, hozzon mindenki meg egy embert, mert a buszon lehet kicsivel tobbet lesznek.

Orban a nagy zseni.

26. KLM
2008 szeptember 5 00:47 Replikázok

Egyresze biztos hazugsag annak, amit Orban mond, mert 3 eve jarok szovatarol kolozsvarra, es tudom, hogy udvarhely, csikszeredeai buszok, az utas Szovatan, nem a buszallomasrol veszik fel, ezzel szemben az orangeos igen.

25. KLM
2008 szeptember 5 00:43 Replikázok

Igy van, az utasok erdekeit ne is nezzuk, csak a szallitoket.

24. Budai
2008 szeptember 5 00:15 Replikázok

Hat ez nagyon szánalmas a kedves Orbán úrtól. Kérdem én tőle, hogy a saját buszain valaha utazott-e? Ha nem, probálja ki a sajátját, majd a narancsot, es kiváncsi leszek a véleményére...
Szerintem Orbán úr ne azt nezze, hogy az E.U.-s normákat a megállóban betartják-e, hanem a buszokon, amiken az utasok 12 órákat utaznak. A teherszállítóból átalakított buszok, amiket a saját cége mőködtet, nem hiszem, hogy utnék azt az E.U.-s szintet, amit ő annyira probál megvédeni.
Én pedig nem hiszem, hogy egy olyan cég, amelyik már saját megállóval rendelkezik, annyira komolytalan lenni, mind azt ahogy Orbán úr állítja...

23. mlgy
2008 szeptember 4 23:53 Replikázok

Ez az üzleti világ. Ez a mister Orbán úr, nem tudja, hogy igy müködik a piacgazdaság ? Mindig jön egy olcsóbb, amelyik leveri az árakat. Amikor a Digi betört magyarországra, vajon nem ugyanez történt ? - Az UPC le kellett volna ezért állitsa a müholdat, ahonnan a Digi sugárzott ? Vagy amikor bejöttek a nagy bevásárlóközpontok, akkor ugyanigy nem elnyomta a kistermelőket ? Akkor is barrikád kellett volna ? Hogy ne lehessen feltölteni az üzletet árúval ? Ez a piacgazdaság lényege...És Erdély nem kizárólagos területe némely utasszállitó társaságoknak. El kellene jusson már végre az agyukhoz ez.

22. Adrienn
2008 szeptember 4 23:33 Replikázok

En mint ingazo diak evekig tapasztaltam a Orban altal kepviselt cegek szolgaltatasat, igy batran kijelenthetem, hogy a buszok silany minosege embert megszegyenito. Nem is ertem, hogy mernek ezek a vallalkozok unios eloirasokat emlegetni, mikor szerintem jarataik meg tavolrol se tudjak mit jelent az unios elvaras....Megertem, hogy annyira onzok,hogy meg sajat vallakozasukba se kepesek penzt befektetni, hogy az ujabb kor elvarasainak megfeleljenek, de azert az mar felhaborito, hogy masokat is meg akarnak akadalyozni, hogy az embernek kijaro kenyelmet megadjak.

21. R.
2008 szeptember 4 23:31 Replikázok

Csíkszeredában buszpályaudvarról indul a járat, Kváron AUTOGARA NAPOCA... Érkezés OrangeWays buszpályaudvar Népliget FTC Stadion... Kérm szépen, ez nem MOL kút. Legközelebb kipróbálom én is. mert olcsó és jó (már barátok is ajánlották, csak valamiért nem sikerült megtalálni a honlapjukat)! :)

20. Levi
2008 szeptember 4 23:25 Replikázok

A szekely vallalkozok ra akarnak kenyszeriteni ,hogy igenybe vegyuk a silany szolgaltatasaikat, ezt meg a vak is latja..Kedves Orban ki vedi az utazo kozosseg erdekeit?On szerint nem azok a legfontosabbak?

`száz szállítócég alakította ki évekig tartó nehéz munkával saját vállalkozását,`
Ez igen!Milyen faradsagos munka lehetett a tobbi szekely vallalkozoval kiegyezni ugyanazt a jegy arat, hogy egyforman zsakmanyoljak ki az utasokat.

`Orbán leszögezte: a végsőkig készek elmenni, még akkor is, ha ezt a megmozdulást esetleg nem engedélyezik a román hatóságok.
`
Hat persze ezek a cegek mar jol megszedtek magukat az ingazo diakok es videkiek penzen az ocska tulzsufolt buszaikkal...Van eleg penz es ismeretseg egy ilyen akciohoz,el lesz simitva, hat vegulis milliardosok ezek a cegek nekik nincs torveny , ha ra akarjak kenyszerinteni az utasokat hogy csak veluk utazhatnak, meg is mutatjak!

19. fehernep
2008 szeptember 4 23:09 Replikázok

orindzsvejz rulz, tenyleg megeri tekintve az ar/szolgaltatas aranyt. orbanek acsarkodasa kicsit olyan, mint amikor a sarki boltocskasok osszefogtak es tuntettek, hogy ne epuljon hipermarket a varosban, mert akkor ok bebuknak, pedig ott nagyobb lenne a valasztek es kisebbek az arak. mindegy, ugyis a vasarlo szivja meg...

18. Tivacss
2008 szeptember 4 22:53 Replikázok

sjnalom az itthoni cegeket nagyon ....nem kerestek eleget ennyi even at a szekely gusasan megfizette a jegyet es nem mindig volt kiszolgalva tokeletesen, ....16 evesen az autopaly leteronel lerakott a busz mondvan h nem erintjuk Szolnokot mert siet a csaladjahoz es ugyis csak egyedul te vagy, ejfelutan rottam a km-ket... az osszes nezzen mas munka utan ha nem tud beszalni egy luxus szekerel hajra Orange Ways...

17. Csilla
2008 szeptember 4 22:01 Replikázok

Még van képük kiállni, és panaszkodni! Nem sirankozni kellene, hanem felvenni a versenyt, befektetni, új buszokat vásárolni, minőséget nyújtani, és elfelejteni a 9o-es évek Romániájának óriásprofitjait, ideje átállni a tisztességes 3o - 2o - 1o%-os profitokra, a közel 1oo%-os helyett. Lepukkant buszokat járatnak ezek a sírós szeredai cégek is, (persze a két legnagyobb nem fizet itt Szeredában pályaudvar pénzt, hanem mellette állnak a buszaik, dugót okozva a forgalomban), az utolsó vasat is kiveszik a cégekből, folyton panaszkodnak rájuk a megyei járataik miatt is. És ha valaki megmutatja, hogyan kell ezt civilizáltan, minőségi módon csinálni, bevezető kisebb árakon, elvégre mindenütt így futtatják fel a szolgáltatásokat, akkor sírnak.
Nem bőgni kellett volna, hanem azt mondani, hogy örülünk a konkurrenciának, biztosak vagyunk magunkban, jók a szolgáltatásaink.
És ha ugyanazt a kényelmet ugyanolyan jó árban nyújtják, akkor biztos a helyieket fogják majd választani az emberek.

16. steve
2008 szeptember 4 21:50 Replikázok

Nevetsegesek ezek az erdelyi szallitok. Ha van valami ami nagyobb kihagas mint a domping, akkor az a kartell-politika (angolul price-fixing), amit ezek csinaltak az utobbi tiz evben. A harom udvarhelyi ceg pl. kiegyezett, hogy ugyanolyan (eszmeletlenul magas) aron szallitanak, felosztottak maguk kozott a piacot, es szegyentelenul fejtek a lakossagot. Helyi konkurencia nem tudott persze labdaba rugni ellenuk, egy kulfoldi kellett, akit nem olyan konnyu megfelemliteni. Hat ez van fiuk, otthon tessek hisztizni.

15. ZéGé
2008 szeptember 4 21:48 Replikázok

Ezek szerint én, ha akarom, nem árulhatnék féláron bármit is, mert az hogy néz ki? Ha le tudták engedni az árakat és akkor is megéri nekik, akkor eddig azt jelenti, hogy min. dupla áron szállítottak bennünket?? Nem siránkozni és nyavalyogni kellene, hanem vegyenek jó buszokat, biztosítsanak rendes körülményeket, értékeljék az utast. Már jártam úgy, hogy a buszsofőr azt mondta, ha nem tetszik nekem, akkor száljak le...
És adjanak jobb árakat...nem muszály 100% - ot nyerni az itteni emberen...

14. vásárhelyi
2008 szeptember 4 21:27 Replikázok

Én vásárhelyi vagyok, de (általában) magyar rendszámú autóval közlekedek. Ezen a blogon keresztül is üzenem ennek az orbánlacinak és a jó édes nénikéjének, valamint a nyerészkedő roncsderbis bagázsának, hogy nekem ne álljanak az utamba!!! Két évtized nem volt arra elég, hogy legalább egy ötévesnél (vagy tíz?) fiatalabb buszt forgalomba állítson ezen az útvonalon ez a koldus társaság és most itt szemétkednek.

13. Attika
2008 szeptember 4 21:22 Replikázok

Fafeju szekely. Ilyet mas nem kepes kitalalni. Utlezaras... normalisak ezek?? A konkurencia, az konkurencia. Mit gondolnak ezek?

12. Réka
2008 szeptember 4 20:54 Replikázok

Néhány apró kiegészítés: az Orange Ways tudomásom szerint (azaz legutóbbi utazásom idején még) nem ment be Ferihegyre. A reptérre/ről jövők pedig, úgy sejtem, meglehetősen fontos szegmense az utasközönségnek. Talán ezért is furcsa a nagy pánik, mert e tekintetben a narancsosok nem konkurencia. Más: csak nekem tűnik úgy a honlapjukról, hogy ez vagy azonos a Wizz Airt működtető céggel, vagy épp azonos vállalatról van szó? Mert ha igen, az sok mindent megmagyaráz. És megint más: nem igaz, hogy nem fizet állomásdíjat, Kolozsváron a buszállomáson kell felszállni, a Kaméleonra pedig Pesten a Népligeten kívül, egy teljesen obskurus helyen.

11. PestiTom
2008 szeptember 4 20:50 Replikázok

OrangeWays-el még nem utaztam, de a többi is épp ott állt meg, ahol a kedve tartotta, például Kolozsvár mellett az első útkereszteződésnél. Eddig tényleg 3 személy volt a limit, ha annyi összejött, akkor olcsóbb volt kocsival.

10. Malacfej
2008 szeptember 4 20:04 Replikázok

Tehát, a székelyek jobban szeretik a saját lerobbant és drága buszaikat használni a modern, internetes jegyrendeléssel és pontossággal rendelkező szállítóeszközök helyett? Nem vmi üzleti érdekről van itt szó??? De!

9. Judit
2008 szeptember 4 19:50 Replikázok

ugyan milyen utat 'tapostak' ki a helyi busztarsasagok? Talan ok epitettek az utat?
Az a nagy disznosag amit onok csinalnak: kartell. .
es ha mar annyi penzt felhajtanak, akkor valamit nyujtani is kene.
A felfuvalkodast bukas szokta kovetni. Viseljek meltosaggal. Egyszer fent, egyszer lent!
Ez kapitalizmus es nem az ovoda ahol panaszkodunk az ovoneninek.Egy uj marketing strategia raferne a cegeikre.

8. desdemona
2008 szeptember 4 18:10 Replikázok

Szerintem vicces, hogy az erdelyi magyar vallalkozok nem veszik eszre, hogy a klienst jobban erdekli a kenyelem es az ar, mint barmi mas. Igen kerem tisztelt buszvallalatok igazgatoi!!!! Az EU-ban verseny van, tetszik vagy sem! Aki kepes versenyt tartani az megmarad, aki nem az kiesik! A kereskedelemben nem mukodik a nemzeti erzes!
PErsze azt jo lenne tudni, mert a cikkbol nem derul ki, hogy vajon az Orange cegnek megvan minden engedelye? Valoban legalisan mukodik? mert ha igen akkor nincs mit itt magyarazni! a hazai termeket kell jobba tenni!

7. aker
2008 szeptember 4 17:44 Replikázok

Azert az EKSZE is elgondolkozhatna azon, hogy a vece, udito, kenyelem nem luxus hanem alapkovetelmeny, foleg ilyen hosszu utvonalak eseten, mielott megprobalja kinyirni a konkurenciat, meg akkor is ha ervei valosak

6. Attila
2008 szeptember 4 17:32 Replikázok

Helyes! Nem kell nekunk az olcso! Minek neznek minket ezek a felfuvalkodott OrangeWays-osok? Nem vagyunk mi nyomorult erdelyiek, mi buszke, melldongeto szekelyek vagyunk, meg azert is megmutatjuk, hogy birjuk a fa padot, van eronk tolni a 20 eves Ikaruszt es nem finnyaskodunk mi uditokkel meg luxus budival!
Orban Laszlo: dragan akarok utazni, meg hogyha el is kell adjam a nagymama kredenccet! Vedeni akarom a tisztesseges szekely uzletet! Puszit a hatsomra!

5. frodo
2008 szeptember 4 17:22 Replikázok

Bár kihágások biztos vannak, a konkurencia az konkurencia. Én azt olvasom ki ebből, hogy van egy cég, üzletileg a legjobb forgalmú útvonalat nézi ki, jó a szolgáltatása, satöbbi. Biztos nagy forgalmuk van, engedhetnek az árból. Ha kihágás van, büntetni kell, egyetértek, ha dömping van, azt is. De van egy érzésem, hogy "igazságszolgáltatás" után is olcsóbb lesz narancsbuszon eljutni Pestre, mint székelybuszon.

4. Zoli
2008 szeptember 4 17:21 Replikázok

De tudom a megoldást. Feljelenjük őket. Vagy ami még jobb: kiállunk az E60-ra, nem gond, hogy percenként vagy száz autó jár, ha meglátunk egy magyar rendszámút, hopp, sorompót elé! Magyar ott rostokoljon, más mehet!

Normálisak ezek???

3. Zoli
2008 szeptember 4 17:14 Replikázok

Szar lehet tönkremenni. Ma még Audi Q7-essel járok, holnap már csak egy A4-esre elég. Idén még luxus hajókörúton voltam, jövőre már csak Horvátországra futja. S minderről az Orange Ways tehet. Szemetek. Én szegény. Pedig olcsó vagyok, öt személynek "csak" háromszor annyiba kerül a jegy, mintha autóval mennének. A hülyének is megéri, pláne nekem. De ez a fránya kalóz Orange Ways... Brrr...

2. Malacfej
2008 szeptember 4 17:02 Replikázok

olcsó s jó

1. Sandor
2008 szeptember 4 16:47 Replikázok

Ez az orszag kesz rohej. Azt nem erteni, mi baja van Orbannak ezzel a ceggel. Adott egy ceg, aki kenyelmesen s olcsobban elvisz Budapestre. Ezt tessek kerem megszuntetni s utazni dragabban szarabbul.

Kedves Orban, monnyon le. azonnal.
SZAVAZÓGÉP

Mit tennél, ha titkos ügynök lennél?

Martinit innék. Rázva, nem keverve 96
Tanácsot kérnék Pontától 12
Indulnék az elnökválasztáson 15
Titkolnám 43
Lelepleznék valaki mást 13
Hogy jöttél rá, hogy az vagyok? 37

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS