2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

6. Erdélyi Humorfesztivál: döntetlen

Dunai László-Fülöp Noémi 2009. április 06. 15:13, utolsó frissítés: 15:31

Mindkét nap teltházzal zajlott a 6. Erdélyi Humorfesztivál Kolozsváron – a zsűri nem osztott első díjat, de másodikat ketten is kaptak. #b#[Transindex TV]#/b#A humorfesztivál logójáról valószínűleg most már míg a világ, s két nap, Litkai Gergely kommentárja jut eszembe: se keze, se lába, mégis örül. A magyar Comedy Central csatorna igazgatója, az MR1 Kossuth Rádió Rádiókabaréjának szerkesztője zsűrielnökként és fellépőként is részt vett a Szomszédnéni Produkciós Iroda, az RMDSZ és a Tectum Egyesület hétvégi, kolozsvári rendezvényén.

A 6. Erdélyi Humorfesztivál közönsége pénteken az Auditorium Maximumot, szombaton a magyar opera termét töltötte zsúfolásig. Az első napon az ezelőtti fesztiválok nyertesei mellett többek között a Székelylend is fellépett, Könczey Elemér pedig Fejadag című, 365 rajzot tartalmazó karikatúragyűjteményét mutatta be.

A szombati gálaesten kiderült az is, a közönség jelentős része visszajáró, így kétszer is végighallgathatták a három döntős versenyző produkcióját – sebaj, Litkai szerint az az igazi nagy humorista, akinek a poénjain többször is nevet ugyanaz a hallgatóság.

A gálaest hangulatához a humorfesztiválokon lassan hagyományos fellépővé váló Swinging Train háttérzenekar is sokat hozzáadott, a bemelegítést pedig a Szomszédnéni vállalta: TSz például megpróbálta egyedül előadni a Rómeó és Júlia összes szerepét, a közönség zajos örömére.Az elsőként színpadra lépő döntős, Vitos Imre ugyan magabiztosan és pörgősen adta elő Zakit, az ezermestert, a hallgatóságot viszont mégsem sikerült annyira megmozgatnia, mint az utána következő Holovácsko Zsoltnak, saját fülei méretére épülő poénjaival.
Ősz Ferenc a Hi5 köré építette fel saját produkcióját – a témában bőven rejlett öt percre elegendő humor, ennyit tarthatott ugyanis egy-egy döntős fellépése. Az est második fele már a Showder Klub és a Comedy Central humoristáié volt. A tizenegy produkcióból Béfé Litkai Gergely, illetve az utolsóként színpadra lépő Beliczai Balázs poénjait említette kedvenceiként.

A zsűri nem ítélt oda első díjat, a 700 lejes fődíjat második helyezettként Holovácsko Zsolt és Ősz Ferenc megosztva kapta, akik emellett még számos különdíjat is bezsebeltek: például 500-500 lejt Karl Hungustól, a Szomszédnéni XL producerétől. Ősz Ferenc pedig további 300 lejt, valamint egy szerződést is hazavitt az MCP Produkciós és Rendezvényszervező Iroda részéről.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS