2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

The Prodigy, Tiesto és Nine Inch Nails a CokeLive Félsziget Fesztiválon

szerk. 2009. április 23. 16:22, utolsó frissítés: 17:30

Világsztárok, szabadtéri partik, a legnépszerűbb nemzetközi lemezlovasok és névváltoztatás: idén is Marosvásárhelyen, július 23-26. között.


Erre mi sem számítottunk: a pletykák beigazolódtak, és tényleg felllép a Félszigeten a Prodigy és a NIN, sőt, még Tiestóval is megfejelték a headlinerek sorát. És ahogy a világsztárok sora bővült, úgy a név is: idén CokeLive Félsziget a rendezvény hivatalos neve.

Az üdítő megnövekedett szerepe ellenére más létfontosságú összetevő nem változott: a CokeLive Félsziget Fesztiválra idén is Marosvásárhelyen kerül sor, a megszokott helyszínen, ráadásul a tavalyival napra megegyező időpontban (július 23-26.). A fesztivál tulajdonképpen három napos lesz, 23.-a a nulladik nap, amely a délutáni programokkal indul, és nemzetközi nevek fellépésével folytatódik – tájékoztatott Bodor László fesztiváligazgató.

A rendezvény ígérete szerint az idei CokeLive Félsziget egyedi élmény lesz a látogatók számára: a


minden eddiginél húzósabb zenei mezőnyta legnagyobb európai fesztiválok főműsoridős sztárjai erősítik majd a nagyszínpadon, és idén fergeteges szabadtéri partikra is sor kerül az új helyszínnek számító Coke Teraszon - ehhez pedig világhírű lemezlovasok szolgáltatják a zenét, a Party Arénában pedig a legnépszerűbb nemzetközi sztár dj-k lépnek színpadra az elektronikus zene rajongói előtt – írják a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.

The ProdigyThe Prodigy


A CokeLive Félsziget Fesztivál egyik headlinere minden idők legnépszerűbb elektronikus zenekara, a the Prodigy lesz. A brit trió februárban megjelent új albuma, az Invaders Must Die egyből az európai és a brit lemezeladási lista élén nyitott. A világ egyik legjobb koncertzenekaraként is számon tartott csapat lemezbemutató turnéja keretében látogat ismét Romániába egy fergeteges produkcióval.

A Nine Inch Nails valószínűleg a legtürelmetlenebbül várt előadók közé tartozik Romániában. A zseniális Trent Reznor zenekara azt követően tér vissza Európa nagy fesztiváljaira, hogy tavaly véghezvitte az eddigi legambiciózusabb projektjét – a fény- és hangvilágában is kiemelkedő Lights in the Sky amerikai turnéját. A Nine Inch Nails a


folyamatos megújulást képviseli,

miközben folyamatosan a rajongók érdekeit tartja szem előtt: a zenekar legutóbbi lemeze, a the Slip ingyenesen tölthető le hivatalos honlapjukról.

Egyes hírek szerint Trent Reznor zenekara európai búcsúturnéjának keretében teszi tiszteletét Marosvásárhelyen, érdemes tehát ellátogatni a Félszigetre azoknak is, akik utoljára szeretnék látni élő koncerten a Nine Inch Nailst.

Nine Inch NailsNine Inch Nails


Az elektronikus zenék kedvelői idén minden ediginél nagyobb ajándékot kapnak a fesztiváltól: a világ elsőszámú lemezlovasa Marosvásáhelyre érkezik. A holland Tiesto az elektronikus zenék etalonjának számító DJ Mag rangsorában az első helyen végzett 2008-ban. A világ legismertebb, legnépszerűbb – és


most már legjobbnak választott

– DJ-jének nemzetközi sikersorozata Miamiban folytatódott, hol nemrég kapta meg a legjobb szóló előadó díját a nemzetközi dance-zenei díjátadón, olyan neveket előzve meg, mint Madonna vagy Britney Spears.

DJ TiestoDJ Tiesto


A CokeLive Félsziget szervezője a legsikeresebb magyarországi fesztiválokat (Sziget, Volt, Balaton Sound) is szervező Sziget Management, illetve a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A rendezvényt támogatásáról biztosította Marosvásárhely és Maroszentgyörgy polgármesteri hivatala.

A közlemény szerint a the Prodigy, Tiesto és a Nine Inch Nails csak az első meglepetések, és hamarosan újabb világhírű előadók érkezését jelentik be.

A CokeLive Félsziget Fesztiválra szóló bérletek és napijegyek április 27-én kerülnek forgalomba az Eventim hálózatában.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS