2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

CokeLive Félsziget: más univerzum

szerk. 2009. május 20. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Idén nem csak az bulizhat hajnalig a marosvásárhelyi CokeLive Félszigeten, aki az elektronikus dallamokra bukik.Négy fő helyszín, 18 nemzetközi előadó és DJ, 18 romániai zenekar és 6 DJ, 8 magyarországi zenekar és 8 magyar lemezlovas, harmincféle sport, három kulturális helyszín, 25 civil szervezet – számokban így mutat a marosvásárhelyi CokeLive Félsziget. A július 23-26. között megszervezendő fesztiválról nem fog hiányozni a bungee jumping, a főtámogató Coca-Cola pedig többek között kólásládákból készült labirintussal, illetve jégbárral újít.

Újdonság lesz a water kangaroo: kipróbálói a Maros fölött ugrálhatnak majd egy különleges platformon – és a szervezők reményei szerint hőlégballon is lesz a Félszigeten. Aki akarja, megörökítheti magát extrém frizurával, amelynek elkészítésében fodrász helyett szélgép működik majd közre.


A kulturális kínálat a hagyományos ArtThing és a Szomszédnéni Produkciós Iroda felújított műsorú humorfesztiválja mellett a rövidfilmeket vetítő Muuuvi sátorral bővült. Nem marad el a Civil Falu sem, ahol ezúttal 25 szervezet kap majd bemutatkozási lehetőséget, lesz internetező-sátor, és működtet majd sátrat a társszervező MIÉRT is.


Coca-Cola Main Stage

A nagyszínpadot idén különleges fényekkel és a legkorszerűbb hangosítással szerelik fel az ott fellépő nemzetközi sztárok kérésére, előtte pedig a három focipályányi területen 50 ezer néző fér majd el. A Coca-Cola Main Stage-en július 24-én Tiesto (NL), az Observer (A), a Neo (HU) és a Vama lép fel. Július 25-én a Nine Inch Nails (USA), a Primal Scream (Skócia), a Kispál és a Borz (HU), illetve egy meglepetés szerepel a műsoron.

A Félsziget utolsó napján pedig a the Prodigy (UK), a Freestylers (UK), a Tankcsapda (HU) és a Viţa de Vie koncertezik majd. A the Prodigy koncertjére egyébként 150 sztroboszkópot üzemelnek be, maga a nagyszínpad pedig 180 ezer wattos hangerővel dübörög majd.


Coke Terrace

A látványos, külön erre a célra készült építmény két bárt is magában foglal majd. Itt a legismertebb alternatív zenekarok lépnek fel, balkáni ízesítésű nemzetközi zenei ínyencségek hallhatók, mindezt pedig összetéveszthetetlen stílusú lemezlovasokkal vegyítik.

Július 23-án, a nulladik napon a Luna Amară, a Tündérground és a Tabasco lép fel a Coke Terrace-on, 24-én a Layo&Bushwacka! (UK), a Deladap! (FR), a Sarmalele Reci, Pavel Stratan (MLD) és a Kaukázus (HU) koncerteznek. Július 25-én itt kever majd Richard Dorfmeister (A), fellép Parov Stelar (A), az Omul cu Şobolani, a Kistehén Tánczenekar (HU) és a KUMM, míg 26-án Goldie (UK), Péterfy Bori & Love Band (HU), a Haydamaky (UKR), a Timpuri Noi és a Svjata Vatra (EST) zárja majd a fesztivált.


Freedom Arena

A Freedom Arena-ban akkor kezdődik majd a parti, amikor a nagyszínpadon már kialudtak a fények. A nemzetközi sztár DJ-k idén bővített, 1200 négyzetméteres alapterületű sátorban lépnek majd fel. A nulladik napon Chase&Status and MC Rage (UK) fellépésével indul a buli, 24-én Hyperspace Night feat. Chris Liebing (GER), 25-én pedig Tiga a fő fellépők. A program ugyanakkor hamarosan kiegészül majd a 26-i fellépők, illetve a magyar és román lemezlovasok neveivel.


Ursus Party Tent

A fesztivál legintimebbnek ígérkező fő helyszíne egy olyan music pub lesz, ahol az országos szinten kevésbé ismert, de irigylésre méltó rajongóbázissal rendelkező zenekarok koncerteznek. Ezen a helyszínen olyan lemezlovasok lépnek fel, akik köszönő viszonyban sincsenek az elektronikus zenével – a hajnalig tartó buli itt azoknak szól majd, akik a rockot vagy a jazzt szeretik.

A szervezők idén 60 ezer látogatóra számítanak, akiknek 3000 sátorhelyet, 200 mobilvécét és 78 zuhanyzót biztosítanak – a sátortábor közel 3 hektáros területet foglal majd el. A nagyobb tömegre való tekintettel nő a biztonságiak száma, és 2 kilométer hosszú kerítéssel veszik körbe a helyszínt.

A CokeLive Félsziget belépőit az Eventim.ro hálózatában, illetve a Germanos országos üzlethálózat összes üzletében lehet beszerezni. A négynapos bérlet ára elővételben 199 RON, míg az egynapos jegyek 80 RON-ba kerülnek. A bérletesek számára


a nulladik nap (július 23.) ingyenes,

ugyanakkor a Víkend-telep strandját is szabadon használhatják – egyébként a nulladik napra 40 lejért lehet majd jegyet vásárolni. Július 13-a után a bérletek ára 240, a napijegyek ára 100, illetve 50 lejre módosul.

A CokeLive Félsziget fesztiválra a Coca-Cola egy különleges kampányt indított, amelynek keretében a feles kólásüvegeken található kódot beküldők közt 504 darab két személyre szóló fesztiválmeghívót és 504 iPod nanót sorsolnak ki. A fesztivál szervezői a Sziget Management és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a rendezvényt támogatásáról biztosította Marosvásárhely és Marosszentgyörgy polgármesteri hivatala is.

"A Félsziget hetedik évében a legnagyobb európai fesztivált, a Szigetet is szervező Sziget Management és a MIÉRT az eddigi leggazdagabb kínálatot nyújtja mind a zenei program, mind a szórakozás és nem-zenei programok tekintetében. Örömmel fogadjuk, hogy a Coca-Cola támogat bennünket abban, hogy megoszthassuk a fiatalokkal egy igazi fesztivál élményét" – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

"A CokeLive Félsziget több, mint egy egyszerű zenei fesztivál, önmagában egy élmény. A félszigetezők egy más univerzumba lépnek be négy napra, ahol a zenén keresztül kifejezhetik érzelmeiket, megismerhetik önmagukat, saját döntéseket hoznak, és igazán szabadnak érezhetik magukat" – fogalmazott Dragoș Militar, a Coca-Cola dél- és kelet-európai marketing-igazgatója.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS