2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ízelítő egy kortárs művészeti gyűjteményből

2009. június 04. 13:35, utolsó frissítés: 2009. június 05. 11:00

Videóművészeti kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön háromszéki, magyarországi, temesvári, bukaresti, írországi és Fülöp-szigeteki alkotók műveiből.Hot Pixels címmel nyílik videóművészeti kiállítás a leendő háromszéki kortárs kiállítótér, a Magma gyűjteményéből Sepsiszentgyörgyön, a Lábas Ház nagytermében. A megnyitó június 5-én 20 órakor kezdődik.

Tíz kiállító 28 új vagy régebb készült videóval jelentkezik a Hot Pixelsen. Az alkotók dvd-t is kiadtak a kiállítás alkalmából. A cím arra utal, hogy a monitorok képfelületének sok-sok pixeljéhez hasonlóan a kortárs videóművészeti gyűjteményben sok izgalmas (“hot”) munka kerül egymás mellé. Háromszéki, magyarországi, temesvári, bukaresti, írországi vagy éppen Fülöp-szigeteki elemekből áll az alkotók mozaikja is: van, aki elszármazott, van, aki hazaköltözött, vagy éppen tervezi a költözést.

Csiki Csaba szászrégeni származású, jelenleg Magyarországon él, kortárs képzőművészettel, kísérleti zenével és installációkkal foglalkozik. Díszlettervezőként keresi kenyerét. A Magma :Gyűjteményben öt videóval szerepel, ezek mindegyikét lehet látni a Hot Pixelsen.

Estefán Arnold kézdivásárhelyi származású, Bukarestben él, kortárs képzőművészettel, installációkkal foglalkozik, a Centrul de Introspectie Vizuala független, elméleti és vizuális kutató- és alkotóműhely egyik alapítója. A törzsgyűjteményben két videója kapott helyet.Kispál Attila Sepsiszentgyörgyön élő képzőművész, két éve költözött haza Magyarországról. Vetró Barnabással közösen ő kezdeményezte a Magma – háromszéki kortárs kiállítótér létrehozását. Hat videója látható a Hot Pixelsen.

Kispál (Szabó) Ágnes Evelin budapesti tanulmányai befejeztével ugyancsak hazaköltözött Sepsiszentgyörgyre, médiaművészettel foglalkozik, érdeklődési területei: installáció, videó, performansz, fotó és kiállításszervezés. A Magma projekt egyik szervezője, alkotótársa. Három videója látható a kiállításon.Kozma Éva kézdivásárhelyi származású, Budapesten élő médiaművész. Három videóval szerepel a gyűjteményben. Kozma Levente kézdivásárhelyi származású, Temesváron élő médiaművész. A Simultan kísérleti filmfesztivál igazgatója. Három videó látható tőle.

Villariba Mannet Fülöp-szigeteki médiaművész, performer. A gyűjteménybe három videója került be.Martini Yvette kézdivásárhelyi származású, Magyarországon él, díszlettervezőként dolgozik. Egy videója látható a kiállításon.
Szabó Kriszta kézdivásárhelyi médiaművész, fotós, dizájner, egy alkotása látható a Hot Pixelsen.

Kakukkfu Yosuke
szentgyörgyi származású, Írországban élő médiaművész, performer, egy videóval jelentkezik.

A kiállítás június 5-12. között látogatható naponta 16-tól 20 óráig. A szervezők felhívják a látogatók figyelmét, hogy ha valaki ettől eltérő időpontban szeretné megnézni a gyűjteményt, egyeztetésért hívja a 0771749120 telefonszámot.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS