2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a KaravanAct, az utazó színházfesztivál

2016. szeptember 26. 10:45, utolsó frissítés: 11:05

A Shoshin Színházi Egyesület szeptember 26. – október 4. között szervezi meg a KaravanAct -Utazó Színházi Fesztivál második kiadását.

Lengyelországi, magyarországi és hazai produkciók szerepelnek a fesztivál idei programjában, a következő helyszínekkel: Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kolozsvár, és Kide. A színházi előadások mellett látványos utcai felvonulásra is lehet számítani.

A Shoshin Színházi Egyesület és a Poznań-i STUDY || ROSA társulat (Lengyelország) közötti szoros kapcsolatnak köszönhetően idén két lengyel előadást láthat a közönség a fesztivál alatt: TAZM Silence of Light és a HEART Silence of Polygon, mindkettő a STUDY || ROSA társulat produkciója. További meghívott a magyarországi Góbi Rita Társulat, akik a Pici Bonbon című előadásukkal vendégszerepelnek.

Ami a hazai színházi produkciókat illeti, látható lesz a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara harmadéves évfolyamának g.a.me című előadása, a Shoshin Színházi Egyesület pedig két saját produkcióval vesz részt a fesztiválon – Mindenke és a varázsdoboz és a Házikó a halottaknak, ez utóbbinak a fesztiválon lesz a bemutatója.

Igazi kuriózumot, gólyalábas képzést is nyújt a 10-12 éves korosztály számára a KaravanAct – Utazó Színházi Fesztivál idei kiadása. Szeptember 26-28. között Sepsiszentgyörgyön, szeptember 29. – október 1. között Csíkszeredában, október 2-4. között pedig Kolozsváron kóstolhatnak bele az érdeklődők a gólyalábon való járás rejtelmeibe. A workshopokat Tymon Siejkowski, a lengyelországi Art Junction alapítvány tagja tartja, a szervezők pedig minden helyszínen magyar nyelvű fordítást biztosítanak a résztvevők számára, akik 50 cm-es gólyalábakon fogják kipróbálni magukat. Emellett Csíkszeredában mozgás- és táncworkshopot is szervez a fesztivál, erre 16 éves kortól felfele lehet jelentkezni (felső korhatár nincs). A workshopot a Magyarországon tevékenykedő elismert táncos és koreográfus, Góbi Rita vezeti. Minden foglalkozás naponta 16 és 18 óra között lesz tartva, az érdeklődők a shoshin.mail@gmail.com címre küldjék be a jelentkezésük, legkésőbb az adott városban tartandó workshop kezdési dátuma előtti napig. A foglalkozásokra a helyek száma korlátozott, a részvétel bejelentkezés sorrendjében történik, így érdemes időben regisztrálni.
A gyerekek képzése mellett a résztvevő színművészetis diákok a fesztivál teljes ideje alatt utcaszínházi technikákat sajátíthatnak el, szintén Tymon Siejkowski vezetésével.

Mindez fontos újítás az fesztiválon belüli tevékenységekben, hiszen az egyesület filozófiája is a különböző helyi közösségekkel való kapcsolatépítésen, és azok bevonásán alapul, ugyanakkor hangsúlyt fektet arra, hogy bővítse a színészképzés lehetőségeit.

Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában három-három napot, Kolozsváron és Kidén összesen három napot állomásozik a KaravanAct utazó színházi fesztivál. A pontos program, illetve bővebb információk elérhetők az Időgépen, valamint a Karavanact és a Shoshin Facebook-oldalán. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS