2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Országszerte bemutatják majd A Föld bölcsességét

2016. október 16. 16:49, utolsó frissítés: 16:53

Országszerte, szépművészeti múzeumokban és galériákban fogják bemutatni A Föld bölcsességét, ígéri Corina Şuteu kulturális miniszter Facebook-oldalán.

A kulturális tárca vezetője azt írja: először a bukaresti Dimitrie Gusti Nemzeti Falumúzeumban állítják ki a Brâncuşi-szobrot, de ez nem jelenti azt, hogy csak a fővárosiak számára lesz megtekinthető, mert végig fogják vinni az országon, és különleges kiállítások keretében, múzeumokban és galériákban mutatják majd be a nagyközönségnek.Vélekedése szerint a bukaresti falumúzeum a leglátogatottabb múzeum Bukarestben, ezért itt az alkotást a közönség legváltozatosabb, legszélesebb rétegei láthatják.

Ugyanakkor egy huszadik századi avantgárd szobor elhelyezése a falumúzeumban az utóbbi újragondolásának kezdetét is jelöli a jelenkori igények kontextusában, amit a múzeum élő intézmény-jellege is indokol, teszi hozzá a miniszter.

Corina Şuteu cáfolta, hogy Brâncuşi-műhelyt hoznának létre a falumúzeum területén. 'Ilyen projekt ebben a pillanatban nem szerepel a Kulturális Minisztérium tervei között' - írja a bejegyzésben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS