2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még nem késtél le: Open Mic estet és slam workshopot szervez hétvégén a The Nest

2016. november 18. 15:39, utolsó frissítés: 15:39

A THE NEST és a Német Kulturális Központ november 18-án többnyelvű hip-hop Open Mic estet tart, Kolozsváron a Cotton Clubban. Az Open Mic estet követően november 19-én slam workshopra kerül sor, a Német Kulturális Központ székhelyén.

Az Open Mic estre mindenki szabadon jelentkezhet, a versenyzők kizárólag saját művekkel indulhatnak, papíron és telefonon kívül más segédeszközt nem használhatnak. Egy versenyzőnek 3 perce és 15 másodperc áll rendelkezésére, hogy elmondja az előre megírt szövegét. Az idő túllépést a zsűri minden megkezdett fél perc után 1 pont levonással bünteti. A slam poetry versenyekhez hűen a zsűri három szakmai zsűritagból és két önkéntes jelentkezőből áll össze.

A november 19-i workshopra bármilyen slam vagy költészet kedvelő bátran jelentkezhet, az esemény koordinátora André Ferenc, slammer.

Szó. Tag. Adás. Slam. Költészet. Átjárás. Súly-talanság. Két hang közé beékelődött szájszagú csönd. Mi a slam? Mi nem a slam? Kérdések, amikre legkönnyebb kitérő válaszokat adni.

"Ha szeretnéd kipróbálni magad, ha írsz vagy írnál slamet, ha csak érdekel a költészet és szeretnéd megfigyelni, milyen erővonalak mentén tagolódik, akkor szeretettel várunk a workshopon, ahol különböző technikák, gyakorlatok, poétikák kerülnek tálalásra" - áll a felhívásban.

Jelentkezni az eseményekre üzenetben, a Nest Facebook-oldalán lehet. A események a COM’ON Kolozsvár projekt keretén belül kerülnek megszervezésre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS