2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Zsivány Egyes minden idők második legjobb decemberi nyitóhétvégéjét produkálta

2016. december 19. 08:55, utolsó frissítés: 10:10

A Rogue One (Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet) 155 millió dolláros premierhétvégével startolt az észak-amerikai mozikban - írta vasárnap a Variety.com.

Az 1977-es Csillagok háborúja előzményeit bemutató produkció ezzel a bevétellel minden idők második legjobb decemberi nyitányát produkálta Észak-Amerikában, és idén ez lett a második legnagyobb bevételű debütálás is. A Zsivány Egyes a Star Wars-filmsorozattól különálló produkcióként készült a Disney filmstúdióban. A sci-fi globális bevétele a hétvégén meghaladta a 290 millió dollárt.

Bár a Disney - amely 2012-ben négymilliárd dollárt költött a Star Wars-sagát megteremtő LucasFilm felvásárlására - figyelmeztette a rajongókat, hogy ez lesz az első olyan film, amely nem a Luke Skywalker-klánról szól, ráadásul sötétebb tónusú és inkább nevezhető háborús filmnek, a Star Wars-univerzum kedvelőit ez láthatólag nem kedvetlenítette el.Az amerikai kasszasikerlistán a hétvégén a Moana/Vaiana című animációs film került a második helyre 11,7 millió dolláros jegyeladással. Az Office Christmas Party (Hivatali karácsony) című vígjáték 8,5 millió dollárral lett a harmadik.

Will Smith szintén a hétvégén a mozikba került új drámája, a 36 millió dollárból forgatott Collateral Beauty (Váratlan szépség) viszont csupán 7 millió dollárt keresett. Jeff Goldstein, a Warner Bros. amerikai forgalmazási főnöke csalódott is az eredmény láttán, de megjegyezte, hogy a produkció még beindulhat, hiszen főleg a harmincon felüli nézőkre apellál, és az ünnepek alatt és később is lesz idő rá, hogy a közönség felfedezze magának.

Az első öt kasszasikerlistás produkció közé még a Fantastic Beasts and Where to Find Them (Legendás állatok és megfigyelésük) jutott be, amely 5 millió dollárral növelte bevételeit, és ezzel észak-amerikai jegyeladásai már csaknem elérték a 208 millió dollárt.

Az idei díjszezonban Oscar-esélyesként emlegetett La La Land (Kaliforniai álom) a hétvégén már 200 amerikai moziban ment és négymillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével forgatott musical eddigi teljes bevétele 5,3 millió dollár.

A Manchester By The Sea (A régi város) című film, amit szintén több Golden Globe-díjra jelöltek a héten, már 18,2 millió dolláros bevételnél jár. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS