2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja a European Festival Awardson

2017. január 12. 08:38, utolsó frissítés: 12:19

A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja a European Festival Awards versenyén, így a korábbi elismerésekkel együtt a Sziget már minden kategóriában megnyerte a fődíjat.

Szerdán késő este, a hollandiai Groningenben jelentették be a 2016-os év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awards győzteseit.

A Sziget olyan rendezvényeket előzött meg a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. Az elmúlt években a Sziget két alkalommal nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat és egy alkalommal pedig a "Best Line Up" kategóriában bizonyult a legjobbnak. Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a B.My.Lake pedig indulásának évében elhozta a legjobb új fesztiválnak járó díjat.

A European Festival Awards keretében adták át az idei év életmű díját is, amit a Sziget tavaly nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly vette át.

A European Festival Awardson idén egyetlen romániai rendezvény, a temesvári Revolution Festival lett döntős, a legjobb új fesztiválok kategóriájában, a nyertes azonban a spanyol Mad Cool Festival lett. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS