2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldi turnén a Csárdáskirálynő

2017. január 17. 22:44, utolsó frissítés: 22:44

Székelyföldi turnéra indul születésének 100. évfordulója alkalmából Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje. A darabot szerdán Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Ház Nagytermében, csütörtökön a csíkszeredai Csíki Játékszínben, pénteken Székelyudvarhelyen, a Székelyföldi Filharmónia hangversenytermében láthatja a közönség.

A Csárdáskirálynő születésének 100. évfordulója alkalmából a Balassi Intézet, a Budapesti Operettszínház és a Pentaton Koncert- és Művészügynökség partnerségével tavaly januárban indította útjára Kálmán Imre művének nemzetközi turnéját. A több mint egy éve zajló körút korábbi állomásai Bécs, Brüsszel, Moszkva, Eperjes, London, Varasd, Peking, Csungking, Sanghaj, Maribor, Szabadka, Zombor, valamint Delhi voltak - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A műsorban Lukács Anita, Vadász Zsolt, Kardffy Aisha és Laki Péter előadásában a zeneszerző legnépszerűbb darabjának sikerszámai hangzanak el. A művészeket mindhárom alkalommal a Budapesti Operettszínház Zenekarának kvintettje kíséri.

A székelyföldi turné után legközelebb január 22-én a pozsonyi Hviedoslav Színházban láthatja a közönség a Csárdáskirálynőt. A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja.

Kálmán Imre operettjét 1915. november 17-én mutatták be Bécsben, amely kirobbanó sikert hozott a zeneszerzőnek. Bécsben több mint ötszáz előadást élt meg és rövid időn belül meghódította Európa nagyvárosait is. Budapesten 1916 novemberében, egy évvel később pedig a New York-i Broadway-n láthatta a darabot a közönség.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS