2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénteken nyílik meg a Művész Mozi Sepsiszentgyörgyön

2017. január 25. 16:04, utolsó frissítés: 16:04

Január 27-én nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex, a megnyitó előkészületei jelenleg is zajlanak - közölte a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal.

A közlemény szerint a mozi működtetéséhez szükséges technikai felszerelés üzemképes állapotban van, a személyzet felkészítése jó ütemben halad. Kedden a Román Országos Filmközpont (C.N.C.) képviselői tettek helyszíni látogatást, amely a működési engedély megszerzésének utolsó állomása volt.

Fotók: Vargyasi LeventeFotók: Vargyasi Levente


A Román Országos Filmközpont filmszínházakat minősítő öttagú bizottsága látogatott Sepsiszentgyörgyre. Ellenőrizték a vetítőgépek műszaki adottságait, elmondásuk szerint képfelbontás és -minőség tekintetében a 4K-s vetítőgépek az országos átlag fölött vannak és teljes mértékben megfelelnek az európai szabványnak.

A személyzetet a mozit működtető Kónya Ádám Művelődési Ház december folyamán alkalmazta, a felkészítésük lassan a végéhez ér. A mozitermek és a büfé bútorzata a helyén áll, a technikai felszerelés üzemképes állapotban van, és a próbavetítések is lezajlottak.A mozi két teremmel rendelkezik, amelyekben összesen 156 férőhely van, az egyikben 80, a másikban 76. Ezekben 2D-s és 3D-s filmek egyaránt nézhetőek lesznek. A filmek kiválasztásában és beszerzésében a Kónya Ádám Művelődési Házzal a Cityplex Kft. dolgozik együtt, ez a fogja működtetni a mozibüfét is.

A műsorpolitikában a populárisabb hollywoodi filmek és az európai művészfilmek vetítésének egyaránt teret kíván adni a mozi működtetője. Ennek szellemében keresztelték el a mozi két termét is: egyik a Chaplin, másik a Fellini nevet fogja viselni.A programkínálat és a vetítésekkel kapcsolatos információk a mozi saját honlapján és Facebook-oldalán lesznek elérhetőek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS