2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megyei közvagyonba kerülhet a Háromszék Táncstúdió épülete

2017. január 26. 17:36, utolsó frissítés: 17:36

A Kovászna Megyei Tanács ülésén tanácshatározattal szentesítettek egy kérést a sepsiszentgyörgyi önkormányzat felé, hogy a Sepsiszentgyörgy municípium tulajdonában és a Háromszék Táncegyüttes kezelésében levő Háromszék Táncstúdió épülete a megye közvagyonába kerüljön.

"A Háromszék Táncegyüttes eddig is a megyei tanács alárendelt intézménye volt, a tánccsoport székhelyéül szolgáló épület viszont a városi önkormányzaté. Az épület fejlesztésébe addig, amíg nincs a tulajdonunkban, nem tudunk beruházásokat eszközölni. Egy ilyen színvonalas tánccsoport megérdemli, hogy az előadásait és a próbáit megfelelő körülmények között tartsa, eleget téve a közönség elvárásainak is. Terveink szerint a színház szomszédságában található épületben többek között liftet szereltetünk be a jelmezek könnyebb szállítása végett és korszerűsítjük a szellőzőrendszert, mindez arra szolgálva, hogy jobb körülmények között dolgozhassanak a táncosok” - mondta el Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke.

A megyei önkormányzathoz tartozó intézmények alkalmazottai, szám szerint 1917 személy jelentős mértékű fizetésemelésben részesül, kivételt képez a megyei elnök és a két alelnök. A Háromszék Táncegyüttes táncosainak és zenészeinek bére például 50 százalékkal nő. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS