2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymás ellen énekel Románia és Magyarország az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében

2017. január 31. 17:07, utolsó frissítés: 17:09

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében versenyez Románia és Magyarország is - írja az Agerpres hírügynökség. A résztvevő országok fellépési rendjét január 31-én, kedden 12 órakor sorsolták ki Kijevben.


A 2017-es fesztivál első elődöntőjében, május 9-én Montenegró, Finnország, Grúzia, Portugália, Belgium, Svédország, Albánia, Azerbajdzsán, Ausztrália, a műsoridő második felében pedig Ciprus, Szlovénia, Örményország, Moldova, Csehország, Lettország, Izland, Görögország és Lengyelország képviselője lép fel.

A második elődöntőben, május 11-én fellépő országok: Macedónia, Málta, Hollandia, Szerbia, Dánia, Oroszország, Románia, Magyarország, Ausztria, Írország, a műsor második felében pedig Svájc, Észtország, Izrael, Bulgária, San Marino, Litvánia, Horvátország, Norvégia és Fehéroroszország lesznek.

Franciaország, Németország, Spanyolország, Nagy-Britannia és Olaszország, a házigazda Ukrajnával együtt egyenesen a döntőbe jutnak. A finálét május 13-án tartják.

A versenyző országok pontos sorrendjét a szervezők határozzák meg egy későbbi időpontban.Hétfőn ugyanakkor bemutatták a műsor idei szlogenjét és a hozzá tartozó logót, ami nem más, mint a 'Celebrate Diversity' vagyis 'Ünnepeljük a sokszínűséget'.

"Egy minél jobb helyezés elérése a célunk, és mivel idén a közönség dönt arról, hogy ki képviselheti Romániát, arra buzdítok minden nézőt, hogy szavazzanak az országos válogatás döntőjében. Addig megkérek mindenkit, hogy február 5-11 között kövessék a TVR-n a meghallgatások felvételeit. Február 12-én egy elő közvetítés során derül ki, hogy ki az a 15 személy aki bejut az elődöntőbe" - nyilatkozta Iuliana Marciuc, a román delegáció vezetője.

A február 12-ei válogatást 20 órától élőben közvetíti a TVR 2, a TVR HD, a TVR Moldova és a TVR Internaţional.

Az elődöntő február 26-án, vasárnap lesz a TVR stúdiójában, a döntőt pedig március 5-én szervezik. Idén teljes mértékben a nézők dönthetnek arról, hogy ki képviselje az országot az Eurovíziós versenyben.

Romániának kétszer sikerült harmadik helyen végeznie a versenyen, 2005-ben Kieveben Luminiţa Anghel & Sistem, 2010-ben Osloban Paula Seling és Ovi érték el az ország eddigi legjobb eredményeit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS