2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A történelmi múzeum és egy galéria is gyűjti a tüntetők tábláit Kolozsváron

2017. február 09. 10:28, utolsó frissítés: 10:29

Két intézmény is dokumentálni akarja az elmúlt napok tüntetéseit Kolozsváron: az Erdély Nemzeti Történelmi Múzeuma és a Z Angles galéria is felhívást intézett a tüntetőkhöz, hogy ne dobják el a bannereket, táblákat, hanem adományozzák nekik azokat.

A történelmi múzeum kortárs történelmi gyűjteménye részeként szeretné kiállítani a táblákat, de fotókat is kérnek - utóbbiakat a oanasavugruita@gmail.com címre lehet elküldeni, és nem csak táblákat, hanem pillanatképeket, bármi tüntetéssel kapcsolatosat is ábrázolhatnak.

A Z Angles galéria nevében Székely Sebestyén György művészettörténész, kurátor intézett hasonló felhívást a tüntetőkhöz: a galéria Muzeul Între Bare (kb. "rácsok közötti múzeum", szójáték az igazságügyi miniszter elhíresült "alta intrebare, más kérdés"-sel tűzdelt sajtótájékoztatójából) címmel szeretne tárlatot/installációt/publikációt létrehozni. A konkrét táblákon kívül itt is várnak képeket az office@zanglesgallery.com címre, vagy a közösségi médiában #proiectulintrebare címkével ellátva. (transilvania reporter)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS