2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

BAFTA-díjat kaphat vasárnap este a Saul fia

2017. február 12. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

Vasárnap este adják át Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait, amelyre a legjobb idegen nyelvű alkotások között a Saul fia is esélyes.

Nemes Jeles László Oscar-díjas drámája a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmmel, Pedro Almodóvar Julieta című alkotásával, a Mustang című francia-német-török drámával és a Toni Erdmann című német-osztrák tragikomédiával szerepel egy kategóriában.

A legtöbb, 11 díjra a Kaliforniai álom (La La Land) esélyes. A Damien Chazelle rendezésében, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő kategóriában is a jelöltek között van.

A legjobb filmnek járó díjra jelölték még az Én, Daniel Blake című drámát, valamint A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket.

A legjobb férfi főszereplő díjára Andrew Garfield, Casey Affleck, Jake Gyllenhaal és Viggo Mortensen, a nők között pedig Amy Adams, Emily Blunt, Meryl Streep és Natalie Portman is esélyes. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS