2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Neruda-életrajz, eltűnt nagynéni, Auschwitzban szelfiző turisták: bejelentette első filmjeit a TIFF

2017. február 22. 16:33, utolsó frissítés: 16:34

Politikai, vallási és társadalmi témák közül válogathatunk az idei, 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon, de a nagyközönségre is hangsúlyt fektetnek - ígéri a TIFF közleményében, amelyben az első filmeket is bejelentik.

A Supernova szekcióban különféle fesztiválokon bemutatott, Oscarra nevezett vagy Aranyglóbuszra jelölt filmeket vetítenek. Ilyen például Chile Oscar-nevezése, a Pablo Larraín rendezte Neruda című film, Pablo Neruda Nobel-díjas költő életéről.Argentína Oscar-nevezése, a The Distinguished Citizen fekete komédia is jön a TIFF-re, vígjátékok közül még a horvát Ministry of Love, és a francia a Lost in Paris, amelyben egy 93 éves eltűnt nagynéni nyomába ered unokahúga és egy hajléktalan.

Az Un Certain Regard szekcióból a The Student című filmet jelentették be, amelyben vallási fundamentalizmus, kamaszkori válság és szexuális identitás témái keverednek.

A főtéren idén is látványos filmeket vetítenek, visszatér például a korábbi TIFF-fődíjas Stockholm rendezője, Rodrigo Sorogoyen, May God Save Us című thrillerével, és ugyanitt vetítik a Paolo Virzì rendezte Like Crazy címá filmjét, amely két nő pszichiátrián kötött barátságát mutatja be.A dokumentumfilm szekcióba (What’s Up, Doc?) aktuális kérdéseket felvető dokumentumfilmek érkeznek: a Devil’s Freedom a mexikói drogháborúról, az Austerlitz a koncentrációs táborokba látogató turisták szelfizéseiről és illetlen megjegyzéseiről, és az All These Sleepless Nights, a Facebook-generációról két varsói fiatal éjszakai életén keresztül.

A 16. TIFF-et június 2-11. között szervezik meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS