2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Forgatókönyvíró-rendezői és animációs pályázatot hirdet a Filmtett Egyesület

2017. február 23. 16:56, utolsó frissítés: 16:56

A Filmtett Egyesület meghirdeti idei első pályázati felhívását, most a forgatókönyvíró-rendező és az animációs csoport számára. A pályázók részt vehetnek a 16. Filmtett Workshop alkotótáborában, ahol tapasztalatot szerezhetnek, és munkáikat szakmai alapokra fektethetik.

A 16. Filmtett Workshop tábort idén július 17-28. Között, a Sepsiszentgyörgy melletti Árkoson szervezik meg. A tábor újdonsága az, hogy nemcsak a rendező, hanem az animációs csoport tagjai is részt vehetnek a bónuszképzésen, ezúttal Budaörsön, május 4-7. között.

A cél forgatókönyvírói ismeretek szerzése vagy kiegészítése, a beküldött forgatókönyvek csiszolása, továbbfejlesztése, a témának megfelelő animációs technikák megtalálása, animációs gyakorlatok, illetve a pályamunkák táborban kivitelezhetővé alakítása.

A táborban szakmai segítséget fog nyújtani Maruszki Balázs forgatókönyvíró, dramaturg, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő csapatának tagja, Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap Inkubátor Programjának egyik mentora, illetve Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója.

Az operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető, színész csoportok felhívása márciusban várható.

A pályázat kritériumai:

• Eredeti, fiatalos forgatókönyv
• A forgatókönyvekben – mindkét kategóriában –, meg kell jelennie a „leltár“ motívumnak (a szó szoros, vagy átvitt értelmében)
• Kötelező helyszín egy park
• Műfaji megkötés nincs

A táborban korábban készült filmek utóéletéről itt lehet olvasni, a teljes felhívás és versenyszabályzat a tábor honlapján érhető el.

További információk: a tabor@filmtett.ro e-mail címen, vagy a +40728262023-as telefonszámon. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS